Site icon NewsIT

Ιταλία: Λευκός τάφος! Ανέσυραν και τρίτο νεκρό από το ξενοδοχείο που καταπλάκωσε χιονοστιβάδα!

19.01.2017 | 16:46
Ιταλία: Λευκός τάφος! Ανέσυραν και τρίτο νεκρό από το ξενοδοχείο που καταπλάκωσε χιονοστιβάδα!

- Το ξενοδοχείο παράδεισος βρίσκεται στους πρόποδες του βουνού Γκράν Σάσσο - Τραγική ειρωνεία: Όλοι οι πελάτες του ξενοδοχείου ήταν έτοιμοι να φύγουν αλλά καθυστέρησαν να φτάσουν τα εκχιονιστικά - Πιθανολογείται ότι οι περισσότεροι είχαν κατέβει στο λόμπι του ξενοδοχείου - Φόβοι πως δεν έχει επιζήσει κανείς από τους 30 εγκλωβισμένους - Ανάμεσα στους παγιδευμένους δυο αγοράκια - Ο πατέρας τους σώθηκε από θαύμα όταν βγήκε να πάρει κάτι από το αυτοκίνητο - Χιόνι και συντρίμμια παντού - Εικόνες σοκ μέσα από το ξενοδοχείο Rigopiano - Το τριώροφο κτίριο θάφτηκε κάτω από τρία μέτρα χιόνι όταν το "έλιωσε" χιονοστιβάδα μετά από μετασεισμό! - Συγκλονιστικές εικόνες και video από τον τόπο της τραγωδίας ΣΥΝΕΧΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Κανείς δεν ήθελε να το πιστέψει πως το ξενοδοχείο Rigopiano, στους πρόποδες του βουνού Γκράν Σάσσο, έξω από την Πεσκάρα, στην κεντρική Ιταλία θα μπορούσε να γίνει “λευκός τάφος” για 30 ψυχές. Όμως όσο περνούν οι ώρες, τόσο εξανεμίζονται οι ελπίδες να βρεθεί κάποιος ζωντανός. Το ξενοδοχείο, ένας επίγειος παράδεισος, καταπλακώθηκε από όγκο χιονιού μετά από κάποιο μετασεισμό που σημειώθηκε καθώς η Ιταλία συνταράσσεται εδώ και περισσότερες από 24 ώρες από τις ορέξεις του Εγκέλαδου.

Ο σεισμός στην Ιταλία προκάλεσε χιονοστιβάδα και μέσα σε μερικά λεπτά το ξενοδοχείο θάφτηκε κάτω από τρία μέτρα χιόνι, ενώ μέρος του μετακινήθηκε κατά τουλάχιστον 10 μέτρα! Μαζί του και 30 άνθρωποι, επισκέπτες και εργαζόμενοι. Μόνο δυο άνθρωποι κατάφεραν να σωθούν κι αυτοί από τύχη. Βρίσκονταν και οι δυο έξω από το ξενοδοχείο τη στιγμή που το χιόνι καταπλάκωσε το Rigopiano.

Τραγική φιγούρα ο ένας από τους δυο διασωθέντες. Ο Giampiero Parete γλίτωσε αλλά μέσα στο ξενοδοχείο βρίσκονταν η γυναίκα και οι δυο γιοί του, ο 8χρονος Gianfilippo και ο 6χρονος Ludovica. Μέχρι στιγμής, τα σωστικά συνεργεία έχουν ανασύρει τρεις νεκρούς. Δεν έχουν επικοινωνία με κανέναν άλλο από τους εγκλωβισμένους. «Μπαίνουμε, φωνάζουμε αλλά δεν μας απαντάει κανείς» δήλωσαν άνδρες των σωστικών συνεργείων.

Χαρακτηριστικό των δύσκολων συνθηκών που επικρατούν στην περιοχή είναι πως ενώ η χιονοστιβάδα σημειώθηκε αργά το απόγευμα της Τετάρτης (18.01.2017), τα σωστικά συνεργεία κατάφεραν να φτάσουν στο σημείο στις 04:00 τα ξημερώματα της Πέμπτης (19.01.2017) καθώς ο δρόμος ήταν κλειστός από δυο μέτρα χιόνι αλλά και πεσμένα δέντρα.

Το μεσημέρι της Πέμπτης, η Rai ανέφερε πως σύμφωνα με τους καραμπινιέρους, ανασύρθηκε και τρίτος άνδρας νεκρός από το ξενοδοχείο. Είχε προηγηθεί η ανακοίνωση από τον δήμαρχο της περιοχής Φαρίντολα πως είχε ανασυρθεί και δεύτερος νεκρός, μετά τον πρώτο, νωρίς το πρωί.

Ακόμη μια τραγική ειρωνεία: σύμφωνα με μαρτυρίες, οι πελάτες του ξενοδοχείου είχαν ετοιμάσει τα πράγματά τους και ετοιμάζονταν να φύγουν από την περιοχή. Ήταν συγκεντρωμένοι στο λόμπι του ξενοδοχείου όταν η χιονοστιβάδα καταπλάκωσε τους ίδιους και το κτίριο, θάβοντάς τους κάτω από τρία μέτρα χιόνι. Είχαν καθυστερήσει να φύγουν γιατί τα εκχιονιστικά μηχανήματα άργησαν να φτάσουν ώστε να ανοίξουν το δρόμο!

Τα σωστικά συνεργεία καταβάλλουν συνεχείς προσπάθειες, αλλά μέχρι τώρα δεν έχουν εντοπισθεί επιζώντες. Ούτε τα ειδικά εκπαιδευμένα σκυλιά έχουν καταφέρει έως τώρα να εντοπίσουν κάποιον ζωντανό!

Το ξενοδοχείο απέχει τέσσερα χιλιόμετρα από το πλησιέστερο χωριό και από το πρωί της Τετάρτης είχαν διακοπεί οι τηλεφωνικές συνδέσεις. Η χιονοστιβάδα, εκτός από την κατάρρευση δυο ορόφων του ξενοδοχείου, προκάλεσε, παράλληλα, και την διακοπή της ηλεκτροδότησης, με θερμοκρασία η οποία την νύχτα αγγίζει συχνά τους -8 βαθμούς Κελσίου.

Οι πρώτες εικόνες

Συγκλονίζουν οι πρώτες εικόνες μέσα από το ξενοδοχείο Rigopiano. Μετά από προσπάθειες ωρών και αφού έσκαψαν με φτυάρια και κάθε άλλο πιθανό τρόπο, τα σωστικά συνεργεία κατάφεραν να μπουν στο ξενοδοχείο, κομμάτι του οποίου, σύμφωνα με τον έπαρχο της Πεσκάρα, από τον όγκο του χιονιού έχει μετακινηθεί κατά 10 μέτρα! Το πρωί της Πέμπτης (19.01.2017) ανασύρθηκε ο πρώτος νεκρός. Όμως οι φόβοι εκφράζονται δημόσια: μπορεί κανείς να μην έχει επιζήσει

Δείτε φωτογραφίες και video μέσα από το ξενοδοχείο

«Είμαστε όλοι με κομμένη την ανάσα, και ελπίζουμε να μπορέσουν να βρεθούν επιζώντες», δήλωσε ο πρωθυπουργός της Ιταλίας, Πάολο Τζεντιλόνι. Ο πάπας Φραγκίσκος ζήτησε παράλληλα από τους καθολικούς επισκόπους της Ιταλίας, να προσφέρουν όλη την δυνατή βοήθεια, ώστε να αντιμετωπισθεί η κατάσταση εκτάκτου ανάγκης η οποία δημιουργήθηκε λόγω των συνεχών χιονοπτώσεων και των τεσσάρων ισχυρών σεισμών που σημειώθηκαν χθες στην κεντρική Ιταλία.

Δείτε εικόνες από την περιοχή και τις προσπάθειες των σωστικών συνεργείων

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version