Κόσμος

Ιταλία: Με παραίτηση απειλεί η υπουργός Παιδείας

Την πρόθεσή της να παραιτηθεί σε περίπτωση κατά την οποία δεν θα εγκριθούν περισσότερα κονδύλια για τα δημόσια σχολεία έκανε γνωστή η Ιταλίδα υπουργός παιδείας Μαρία Κιάρα Καρότσα.

«Ή εξασφαλίζονται περιθώρια για νέες χρηματοδοτήσεις στα δημόσια σχολεία, ή πρέπει να σταματήσω να είμαι υπουργός Παιδείας», δήλωσε σε ραδιόφωνο η Καρότσα, σύμφωνα με την οποία «πρόκειται για επένδυση απόλυτα αναγκαία για το μέλλον της χώρας, αφού δεν υπάρχει καμία άλλη εναλλακτική οδός».

Η 43χρονη κεντροαριστερή υπουργός Παιδείας της κυβέρνησης του Λέτα, πρώην πρύτανης του πανεπιστημίου Σαντ’ Άννα της Πίζας, θεωρεί ότι πρέπει να εγκριθούν άμεσα κονδύλια για την οικοδόμηση νέων σχολείων και για την βελτίωση των συνθηκών ασφαλείας στις ήδη υπάρχουσες σχολικές εγκαταστάσεις. Ως δεύτερη προτεραιότητα θέτει την πρόσληψη νέων εκπαιδευτικών.
Η Μαρία Κιάρα Καρότσα, κατά την συνέντευξή της, αναφέρθηκε και στην πρόσφατη έκθεση του Εθνικού Στατιστικού Ινστιτούτου της Ιταλίας, Istat, βάσει της οποίας «η Ιταλία είναι η χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης με το υψηλότερο ποσοστό νέων από 15 μέχρι 29 ετών που δεν εργάζονται και δεν παρακολουθούν σεμινάρια επαγγελματικής κατάρτισης».

«Είναι ένα πραγματικό δράμα, το οποίο με κάνει να μένω ξάγρυπνη την νύχτα. Πρέπει να λύσουμε το πρόβλημα αυτό, διαφορετικά είναι αδύνατον να μιλήσουμε για ανάπτυξη», ολοκλήρωσε η Ιταλίδα υπουργός.

Διαβάστε

Ενενήντα μαχητικά F35 θα αγοράσει η Ιταλία

Σε ποιον πολιτικό δεν θα έδιναν ποτέ τα… κλειδιά του σπιτιού τους οι Ιταλοί

Λέτα: “Η Ευρώπη πρέπει να προχωρήσει σε επενδύσεις για την ανάπτυξη”

Κατάσταση “εκτάκτου ανάγκης” για τα παιδιά στην Ιταλία – Πόσα ζουν κοντά στο όριο της φτώχιας

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ανάλυση CNN: Η θερμή υποδοχή του Πούτιν στην Κίνα στέλνει σαφές μήνυμα στην Ευρώπη για την ασφάλειά της
Η στήριξη της Ρωσίας από Κίνα, Ινδία, Ιράν και Βόρεια Κορέα αποκαλύπτει μια μεταβαλλόμενη παγκόσμια τάξη και φέρνει την Ευρώπη αντιμέτωπη με προκλήσεις στην ασφάλεια και τη στρατηγική της
Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν και ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν στο ίδιο αμάξι στο Πεκίνο 2
Νέες εκκλήσεις οικογενειών για την επιστροφή των ομήρων στο Ισραήλ - Πίεση κατά Νετανιάχου να συνάψει συμφωνία με τη Χαμάς
Σχεδόν δύο χρόνια μετά την έναρξη του πολέμου, οι συγγενείς των αιχμαλώτων καλούν την ισραηλινή κυβέρνηση και τους διεθνείς μεσολαβητές να αρπάξουν την ευκαιρία για την απελευθέρωσή τους
Διαδήλωση στο Ισραήλ για το τέλος του πολέμου στη Γάζα και την απελευθέρωση των ομήρων