Κόσμος

Και εγένετο η Ιταλική Αριστερά: Είμαστε εναλλακτικοί στον Ρέντσι

Τριάντα ένας βουλευτές και δέκα γερουσιαστές έδωσαν σήμερα το «παρών» στο θέατρο Κουιρίνο της Ρώμης, για την πρώτη εκδήλωση της Sinistra Italiana (Ιταλική Αριστερά). 

Συμφωνήθηκε η δημιουργία ενιαίας κοινοβουλευτικής ομάδας, την οποία θα αποτελούν βουλευτές και γερουσιαστές του κόμματος Αριστερά, Οικολογία και Ελευθερία, πρώην μέλη του κεντροαριστερού Κόμματος (όπως οι Στέφανο Φασίνα και Αλφρέντο Ντατόρε) αλλά και πρώην στελέχη του κινήματος Πέντε Αστέρων του Μπέπε Γκρίλλο.
«Είμαστε εναλλακτικοί στον Ρέντσι διότι δίνουμε έμφαση στην ανάγκη στήριξης της εργασίας, του κοινωνικού κράτους, στην πραγματική καταπολέμηση της ανεργίας», δήλωσε ο Αρτούρο Σκότο, εκπρόσωπος του Αριστερά Οικολογία και Ελευθερία στην ιταλική βουλή.

«Η πρωτοβουλία μας δεν αποδυναμώνει την προοδευτική παράταξη. Η παράταξη αυτή αποδυναμώνεται από όποιον δηλώνει κεντροαριστερός, αλλά στην πραγματικότητα προωθεί δεξιά πολιτική», πρόσθεσε ο Στέφανο Φασίνα, πρώην αναπληρωτής υπουργός οικονομικών της κυβέρνησης του Ενρίκο Λέτα. Σύμφωνα με πολλούς σχολιαστές, ο Φασίνα, με την δήλωσή του αυτή, αναφέρεται στην κυβέρνηση του προέδρου του Δημοκρατικού Κόμματος, Ματέο Ρέντσι.
Τα μέλη της κοινοβουλευτικής ομάδας της «Ιταλικής Αριστεράς», τον Δεκέμβριο, σκοπεύουν να αρχίσουν τις διαδικασίες για την δημιουργία του νέου κόμματος.

“Έχουμε μια πρόταση εναλλακτική στον οικονομικό φιλελευθερισμό του γραμματέα των Δημοκρατικών, που θυμίζει την αμερικανική τηλεοπτική σειρά Happy Days, Ευτυχισμένες Μέρες”, υπογράμμισε ο Στέφανο Φασίνα, λίγο πριν την λέξη της σημερινής συνάντησης.
Σύμφωνα με τον Ιταλό πρωθυπουργό, όπως τόνισε σε ομιλία του προς την κοινοβουλευτική ομάδα των «Δημοκρατικών», «η ιδεολογική αριστερά δεν θα κερδίσει ποτέ, μπορεί μόνον να βοηθήσει-το πολύ πολύ – την δεξιά να νικήσει». Ο Ρέντσι εκτιμά, τέλος, ότι η πρωτοβουλία της «Ιταλικής Αριστεράς» «δεν είναι πολιτικό σχέδιο, αλλά ονειρικό παραλήρημα». 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Συναγερμός σε όλη την Ουκρανία λόγω ρωσικών επιθέσεων - Δύο νεκροί και 11 τραυματίες από πλήγματα της Ρωσίας
Στο χθεσινοβραδινό διάγγελμά του, ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι προειδοποίησε εναντίον του κινδύνου να εξαπολυθούν «μαζικά πλήγματα» τη νύχτα, επικαλούμενος «τις υπηρεσίες πληροφοριών μας»
Φωτιά σε πολυκατοικία στη Ζαπορίζια της Ουκρανίας
WSJ: Σαουδική Αραβία και Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα όλο και πιο κοντά στην εμπλοκή τους στον πόλεμο κατά του Ιράν
Σκέφτονται μια σκληρότερη στάση μετά από τις συνεχείς επιθέσεις που έχουν διαταράξει τις οικονομίες τους και τον κίνδυνο η Τεχεράνη να έχει την μακροπρόθεσμη επιρροή στα Στενά του Ορμούζ
Καπνοί από επίθεση στη Σαουδική Αραβία