Κόσμος

Και η Γαλλία τάσσεται προς το παρόν κατά της έκδοσης ευρωομολόγων

"Δεν υπάρχει σήμερα λόγος να συζητάμε νέες προτάσεις την ώρα που μόλις συμφωνήσαμε για έναν μόνιμο μηχανισμό" στήριξης, λέει η ανακοίνωση από το γραφείο του Νικολά Σαρκοζί.
 

Η Γαλλία κρίνει ότι δεν υπάρχει λόγος προς το παρόν να προστεθεί η έκδοση ευρωομολόγων στο ευρωπαϊκό οπλοστάσιο για την αντιμετώπιση της χρηματοπιστωτικής κρίσης που πλήττει την ευρωζώνη.
 
Η πρόταση αυτή “αποτέλεσε αντικείμενο αντιδράσεων από την πλευρά της Γερμανίας, δημιουργεί δυσκολίες, κυρίως όσον αφορά την ακεραιότητα, τον καταμερισμό του κόστους και τα κέρδη της έκδοσης αυτής”, αναφέρεται επίσης στην ανακοίνωση της γαλλικής προεδρίας.
 
Ο επικεφαλής του Eurogroupe Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ ζήτησε τη Δευτέρα μαζί με τον ιταλό υπουργό Οικονομικών Τζούλιο Τρεμόντι τη δημιουργία “ευρω-ομολόγων”.
 
Αμέσως πήραν αρνητική απάντηση από τη γερμανίδα καγκελάριο Άγκελα Μέρκελ, στην οποία με αυξημένα αντανακλαστικά επίσης απάντησε αμέσως ο Γιούνκερ χαρακτηρίζοντας τη στάση της Γερμανίας ως “αντι-ευρωπαϊκή”.
 
Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ο Πάπας Λέων στο χριστουγεννιάτικο μήνυμά του: «Αναθέτουμε όλη την ευρωπαϊκή ήπειρο στον Πρίγκιπα της Ειρήνης» – Η αναφορά του στη Γάζα και τους πρόσφυγες
«Πώς να μην θυμηθούμε τις σκηνές της Γάζας, οι οποίες εδώ και πολλές εβδομάδες είναι εκτεθειμένες στην βροχή, στον άνεμο και στο κρύο, αλλά και εκείνες τόσων άλλων προσφύγων κάθε ηπείρου» ανέφερε ο πάπας
πάπας λέων
Χριστουγεννιάτικη επικοινωνία Ζελένσκι με τους Αμερικανούς απεσταλμένους Γουίτκοφ και Κούσνερ για την Ουκρανία - «Ήταν μία καλή συζήτηση»
«Ελπίζω ότι οι συμφωνίες που επιτεύχθηκαν σήμερα με την ευκαιρία των Χριστουγέννων και οι ιδέες που συζητήσαμε θα αποδειχθούν χρήσιμες»
REUTERS