Σάββατο, 4 Μαΐ
21oC Αθήνα

Καναδάς: Χιλιάδες εγκαταλείπουν τα σπίτια μπροστά στο εφιάλτη της φωτιάς

Καναδάς: Χιλιάδες εγκαταλείπουν τα σπίτια μπροστά στο εφιάλτη της φωτιάς

Συνεχίζουν να καίνε ανεξέλεγκτες οι φωτιές στον Καναδά και συγκεκριμένα στη Βρετανική Κολομβία.

Περίπου 30.000 άνθρωποι έλαβαν εντολή να απομακρυνθούν εσπευσμένα από τα σπίτια τους στη Βρετανική Κολομβία εξαιτίας της φωτιά που μαίνεται στην επαρχία του δυτικού Καναδά, ανακοίνωσαν οι αρχές το Σάββατο.

Σε αυτούς τους 30.000 που χρειάστηκε να φύγουν προστίθενται άλλοι 36.000 που έχουν λάβει πλέον την εντολή να είναι έτοιμοι για ενδεχόμενη εσπευσμένη απομάκρυνσή τους, σύμφωνα με τον Μπόουιν Μα, αξιωματούχο των υπηρεσιών αντιμετώπισης εκτάκτων καταστάσεων στην επαρχία.

Η Βρετανική Κολομβία, περίπου 600 χιλιόμετρα δυτικά του Κάλγκαρι, είναι αντιμέτωπη με τις φλόγες και χρειάστηκε να κηρύξει κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Οι πυρκαγιές επηρεάζουν ιδιαίτερα τη Δυτική Κελόουνα, όπου «σημαντικός αριθμός» σπιτιών κάηκε, σύμφωνα με τις αρχές.

Το πολυτελές ξενοδοχείο Lake Okanagan Resort, το οποίο στο παρελθόν έχει φιλοξενήσει ανώτερους πολιτικούς όπως η πρωθυπουργός της Βρετανίας Μάργκαρετ Θάτσερ, είναι μεταξύ των κτιρίων που καταστράφηκαν από τις φλόγες, όπως φαίνεται από εικόνες που κυκλοφορούν στον τοπικό Τύπο.

Η κατάσταση είναι επίσης κρίσιμη στην άλλη πλευρά της λίμνης Οκανάγκαν, στην Κελόουνα (περίπου 150.000 κάτοικοι), όπου η τοπική πανεπιστημιούπολη του Πανεπιστημίου της Βρετανικής Κολομβίας, που υποδέχεται περισσότερους από 11.000 φοιτητές, έχει τεθεί υπό διαταγή εκκένωσης το βράδυ της Παρασκευής.

Ο εναέριος χώρος στην περιοχή έχει επίσης κλείσει για να βοηθηθούν οι προσπάθειες των πυροσβεστικών αεροσκαφών.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις