Πέμπτη, 25 Απρ.
18oC Αθήνα

Καταλονία: “Δεν μας αφήνετε άλλη επιλογή…”!

Καταλονία
Φωτογραφία Αρχείου: Reuters

“Δεν μας αφήνετε άλλη επιλογή παρά να προχωρήσουμε στην διακήρυξη μιας νέας Δημοκρατίας”. Αυτό είναι το μήνυμα που στέλνει η Καταλονία στη Μαδρίτη…

Καταλονία και Μαδρίτη κινούνται σε τεντωμένο σχοινί! Οι σχέσεις των δύο πλευρών μετά το δημοψήφισμα για την ανεξαρτησία της Καταλονίας γίνονται κάθε μέρα και χειρότερες και οι τελευταίες εξελίξεις κάθε άλλο δείχνουν πως μπορεί να βρεθεί μια “ειρηνική” λύση.

Καταλονία

“Άκυρο” από την Καταλονία!

Πολιτικοί από την Καταλονία, ανέφεραν ότι ο πρόεδρος του καταλανικού κοινοβουλίου ενημέρωσε τους εκπροσώπους των κομμάτων ότι τελικά την Πέμπτη ο Πουτζδεμόντ θα παραστεί στη συνεδρίαση της Βουλής της περιφέρειας. Και όχι στην ισπανική Γερουσία, προκειμένου να υπερασπιστεί το πλάνο του για ανεξαρτητοποίηση και να επιχειρηματολογήσει κατά της απόφασης της Μαδρίτης να καρατομήσει την κυβέρνηση της περιφέρειας.

Καταλονία: Το… τραβάει ο Πουτζδεμόν – Αρνήθηκε να μιλήσει στη Γερουσία

Την πληροφόρηση μεταφέρει το Associated Press.

Ισπανικά ΜΜΕ είχαν μεταδώσει νωρίτερα ότι ο Καταλανός ηγέτης θα εμφανιζόταν στη συνεδρίαση της Γερουσίας στην οποία θα εξεταστεί το αίτημα του Μαριάνο Ραχόι να καρατομηθεί η καταλανική κυβέρνηση. Τα μέτρα αυτά αναμένεται να τεθούν προς έγκριση την Παρασκευή.

Πηγή: apnews.com
Φωτογραφίες αρχείου: Reuters

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις