Κόσμος

Καταλονία – Δημοψήφισμα: Ραχόι εκτός τόπου! “Δεν έγινε δημοψήφισμα”!

Απαξιωτικός, αμετανόητος και διχαστικός ο Μαριάνο Ραχόι, λίγες στιγμές μετά το αιματοβαμμένο δημοψήφισμα στην Καταλονία. Προκάλεσε ακόμη περισσότερο και δεν ζήτησε ούτε συγγνώμη για την ωμή βία.

Ο Μαριάνο Ραχόι “αποφάσισε” ότι δεν έγινε σήμερα (01.10.2017) δημοψήφισμα στην Καταλονία για την ανεξαρτησία της περιοχής. Ότι τα άγρια επεισόδια κατά τα οποία τραυματίστηκαν περισσότεροι από 760 άνθρωποι ήταν απλά “σεβασμός στη Δημοκρατία”.

Λίγα λεπτά αφού έκλεισαν οι κάλπες στην Καταλονία, ο Ισπανός πρωθυπουργός βγήκε να κάνει δηλώσεις. Ήταν η μια και μοναδική δημόσια εμφάνισή του σήμερα, ημέρα του δημοψηφίσματος.

Τους ξεγέλασαν!

Επέμεινε ότι ο δημοψήφισμα ήταν παράνομο. Ο λαός της Καταλονίας ξεγελάστηκε για να πάρει μέρος σε μια απαγορευμένη ψηφοφορία. Το δημοψήφισμα ήταν ένα στρατήγημα της περιφερειακής κυβέρνησης εναντίον της νομιμότητας και της δημοκρατικής αρμονίας, είπε. «Ένας «δρόμος που οδηγεί στο πουθενά».

rajoy

Ευχαριστώ για το… ξύλο

Ο Ραχόι ευχαρίστησε (!) τις δυνάμεις ασφαλείας που «επέβαλαν τον νόμο και έκαναν τη δουλειά τους». Υποστήριξε ότι το κράτος δικαίου επικράτησε στην Καταλονία.

«Σήμερα δεν έγινε δημοψήφισμα για την αυτοδιάθεση στην Καταλονία. Το κράτος δικαίου παραμένει σε ισχύ με όλη τη δύναμή του», τόνισε ο πρωθυπουργός της Ισπανίας.

Οι δυνάμεις της τάξης «έκαναν το καθήκον τους» και «σεβάστηκαν την εντολή της δικαιοσύνης», η οποία είχε απαγορεύσει το δημοψήφισμα.

rajoy

«Θα ήταν ευκολότερο για όλους να κοιτάξουμε από την άλλη πλευρά», πρόσθεσε ο συντηρητικός ηγέτης. Το δημοψήφισμα αποτελούσε μια «αληθινή επίθεση εναντίον του κράτους δικαίου (…) στην οποία το κράτος αντέδρασε με αποφασιστικότητα και ηρεμία».

Ο Ισπανός πρωθυπουργός υποστήριξε επίσης ότι είχε τη στήριξη της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της διεθνούς κοινότητας. Νωρίτερα, είχε γίνει γνωστό ότι συνομίλησε τηλεφωνικά με την Άνγκελα Μέρκελ. Είναι άγνωστο τι είπαν.

Και αφού δεν ζήτησε συγγνώμη για την ωμή βία, “θυμήθηκε” να ζητήσει από τα πολιτικά κόμματα να καθίσουν και να συζητήσουν το μέλλον της χώρας μετά το δημοψήφισμα.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ουκρανία: Νύχτα τρόμου από ρωσικά πλήγματα, με τρείς νεκρούς και δεκάδες τραυματίες
Μια νέα ομοβροντία πυραύλων και μη επανδρωμένων αεροσκαφών έπληξε τη νύχτα την περιφέρεια της Ντνιπροπετρόφσκ, προκαλώντας έναν νεκρό και δεκατρείς τραυματίες, σύμφωνα με τις τοπικές αρχές
Φλεγόμενα αυτοκίνητα στην περιοχή του Κιέβου μετά από ρωσικούς βομβαρδισμούς
Ανανεώθηκε πριν 14 λεπτά
1
Ο Τραμπ δεν σταματά να «πολεμά» το Χάρβαρντ: Του επέβαλλε περιορισμούς σε ορισμένα ομοσπονδιακά κεφάλαια
Το καθεστώς αυτό επιβάλλει στο πανεπιστήμιο να χρησιμοποιεί εφεξής ίδια κεφάλαια για να προωθεί την ομοσπονδιακή βοήθεια που χορηγείται στους φοιτητές προτού να είναι σε θέση να ανακτά τα ποσά αυτά από το κράτος
Το πανεπιστήμιο Χάρβαρντ 1
Η Πορτογαλία θα αναγνωρίσει επίσημα κράτος της Παλαιστίνης
Η Λισαβόνα επιβεβαίωσε ότι θα αναγνωρίσει επίσημα το παλαιστινιακό κράτος την Κυριακή, παραμονή της ετήσιας Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ, εντασσόμενη έτσι στη διεθνή δυναμική υπέρ της λύσης των δύο κρατών
Διαδηλωτές με παλαιστινιακή σημαία 5
Το Ισραήλ «ισοπεδώνει» τη Γάζα στέλνοντας ρομπότ και τηλεκατευθυνόμενα οχήματα με εκρηκτικά
Σε απόγνωση οι κάτοικοι που δεν έχουν που να πάνε - «Οι ισραηλινές δυνάμεις θα συνεχίσουν τις επιχειρήσεις τους με ισχύ άνευ προηγουμένου», ανέφερε ο συνταγματάρχης Αβιχάι Αντραΐ
Βομβαρδισμοί στη Γάζα 9
Αμερικανικό χτύπημα σε ταχύπλοο που μετέφερε ναρκωτικά: Το βίντεο που δημοσίευσε ο Τραμπ
Ο αμερικανός πρόεδρος έχει ήδη αναφερθεί τις τελευταίες εβδομάδες σε – τουλάχιστον τρία – πλήγματα εναντίον σκαφών τα οποία ανήκαν όπως διαβεβαίωσε σε διακινητές ναρκωτικών
Το ταχύπλοο που χτύπησαν οι Αμερικανικές δυνάμεις
3
Ερντογάν: «Πιστεύω ότι η συνάντηση με τον Τραμπ θα συμβάλει στον τερματισμό των πολέμων στην περιοχή μας»
«Θα συζητήσουμε πολλά θέματα με τη σύμμαχό μας, τις Ηνωμένες Πολιτείες, με τις οποίες έχουμε εκτεταμένες στρατηγικές σχέσεις, κυρίως στο εμπόριο, τις επενδύσεις και την αμυντική βιομηχανία», πρόσθεσε ο Ερντογάν
Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν 3