Πέμπτη, 2 Μαΐ
17oC Αθήνα

Κέιτ Μίντλετον: Πιέσεις στο Παλάτι να αποκαλύψει την αλήθεια για την «πειραγμένη» φωτογραφία – Τα «λάθη» που εντόπισαν οι χρήστες

Κέιτ Μίντλετον: Πιέσεις στο Παλάτι να αποκαλύψει την αλήθεια για την «πειραγμένη» φωτογραφία – Τα «λάθη» που εντόπισαν οι χρήστες

Το Παλάτι του Κένσιγκτον αντιμετωπίζει σήμερα ερωτήματα αφού κορυφαία πρακτορεία, όπως το Reuters, το Associated Press και το AFP – «απέσυραν» τη φωτογραφία της Κέιτ Μίντλετον λόγω ισχυρισμών ότι είναι «πειραγμένη», με τους θαυμαστές να επισημαίνουν «λάθη» που φέρεται να αποδεικνύουν ότι έχει υποστεί κάποια επεξεργασία.

Η πρώτη φωτογραφία της Κέιτ Μίντλετον μετά το χειρουργείο στην οποία υπεβλήθη, έχει προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων καθώς τα μεγαλύτερα ειδησεογραφικά πρακτορεία εξέφρασαν ανησυχίες για πιθανή ψηφιακή επεξεργασία. 

Η φωτογραφία που δείχνει την Κέιτ Μίντλετον να κάθεται σε εξωτερικό χώρο με τα τρία παιδιά της γύρω της, φέρεται να τραβήχτηκε από τον πρίγκιπα Γουίλιαμ την περασμένη εβδομάδα στο Ηνωμένο Βασίλειο. 

Ωστόσο, μέσα σε λίγες ώρες, τα πρακτορεία Reuters, AP και AFP εξέδωσαν ειδοποιήσεις αφαιρώντας τη φωτογραφία από τις δικές τους βάσεις δεδομένων και ζητώντας από τους πελάτες που είχαν αδειοδοτήσει τη φωτογραφία να την αφαιρέσουν και από τις εκδόσεις τους.

Στην ειδοποίησή τους το AP ανέφερε ότι «η πηγή έχει παραποιήσει την εικόνα», ενώ το AFP επικαλέστηκε «συντακτικό ζήτημα». Το Reuters δήλωσε ότι απέσυρε τη φωτογραφία μετά από «επανεξέταση μετά τη δημοσίευση».

Σύμφωνα με τον βρετανικό Τύπο, το παλάτι αρνήθηκε να σχολιάσει είτε τη φωτογραφία είτε την αντίδραση των φωτογραφικών πρακτορείων.

Τα «λάθη» στη φωτογραφία

Χρήστες των social media εντόπισαν μια σειρά από «λάθη» στην επίμαχη φωτογραφία, που φέρεται να αποδεικνύουν ότι έχει υποστεί επεξεργασία.

Τα κυριότερα ήταν: η απουσία του εμβληματικού δαχτυλιδιού από το χέρι της Κέιτ, το κακώς ευθυγραμμισμένο φερμουάρ στο τζάκετ της, η θολή φούστα της Σάρλοτ και το μανίκι της. 

 
 
 
 
 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη The Telegraph (@telegraph)

Σύμφωνα με τους διαδικτυακούς χρήστες τα μαλλιά της Κέιτ φαίνονται «θολά» ενώ μία χρήστης ισχυρίστηκε ότι το πηγούνι και ο λαιμός της είχαν υποστεί photoshop.

Αίσθηση προκάλεσε το γεγονός ότι η Κέιτ δεν φοράει το ζαφειρένιο δαχτυλίδη της Νταϊάνα. 

Στη συνέχεια, η φούστα της Σάρλοτ είναι θολή και το ένα της μανίκι «λείπει», ενώ τα μαλλιά του κοριτσιού μοιάζουν να έχουν υποστεί και αυτά επεξεργασία αφού σταματούν κάπως απότομα στον ώμο της. 

Στην εικόνα, ένα από τα δάχτυλα του Λούις φαίνεται πιο κοντό από τα άλλα καθώς φαίνεται να σταυρώνει κάπως παράξενα τα δάχτυλά του. Άλλοι υποστήριξαν επίσης ότι το παντελόνι του φαίνεται ψηφιακά αλλαγμένο, ενώ το δεξί χέρι του Τζορτζ ήταν εκτός εστίασης στο στιγμιότυπο.

Οι εικασίες και οι θεωρίες συνωμοσίας δίνουν και παίρνουν το τελευταίο διάστημα από τη στιγμή που η Κέιτ Μίντλετον κρατείται μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας αναρρώνοντας από την προγραμματισμένη επέμβαση στην κοιλιακή χώρα στις 16 Ιανουαρίου.

Μόλις την περασμένη εβδομάδα κυκλοφόρησε μια φωτογραφία παπαράτσι με την Κέιτ και τη μητέρα της σε ένα αυτοκίνητο, με την πριγκίπισσα της Ουαλίας να κάθεται στη θέση του συνοδηγού.

Η επίμαχη φωτογραφία, το ευχαριστώ της Κέιτ και η απόσυρση

Η φωτογραφία της Κέιτ Μίντλετον δημοσιεύτηκε στους λογαριασμούς του πρίγκιπα και της πριγκίπισσας της Ουαλίας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης το πρωί της Κυριακής, μαζί με ένα μήνυμα που ευχαριστεί τον κόσμο για την υποστήριξή του.

«Σας ευχαριστώ για τις ευχές σας και τη συνεχή υποστήριξή σας τους τελευταίους δύο μήνες», έγραφε το μήνυμα. «Εύχομαι σε όλους Χρόνια Πολλά για τη Γιορτή της Μητέρας».

Το Παλάτι του Κένσινγκτον είπε ότι η φωτογραφία τραβήχτηκε στο Γουίνδσορ νωρίτερα αυτή την εβδομάδα από τον Πρίγκιπα της Ουαλίας.

Λεπτομέρειες για την κατάσταση της πριγκίπισσας δεν έχουν αποκαλυφθεί, αλλά το Παλάτι του Κένσινγκτον είχε δηλώσει προηγουμένως ότι δεν σχετίζεται με καρκίνο και ότι η Κέιτ επιθυμούσε να παραμείνουν ιδιωτικές οι προσωπικές ιατρικές πληροφορίες της.

Μεγάλα δημοσιογραφικά πρακτορεία απέσυραν ως «πειραγμένη» αυτήν την πρώτη φωτογραφία της Κέιτ Μίντλετον με τα παιδιά της, που κυκλοφόρησε από τα πρακτορεία Reuters, το Associated Press (AP), Getty Images και το Γαλλικό Πρακτορείο (AFP).

«Μετά από πιο επισταμένη επιθεώρηση, φαίνεται ότι η πηγή έχει αλλοιώσει την εικόνα» ανέφερε σε ενημέρωσή του το Associated Press.

«Η φωτογραφία παρουσιάζει μια ασυνέπεια στην ευθυγράμμιση του αριστερού χεριού της πριγκίπισσας Σάρλοτ» είπε εκπρόσωπος του AP στο SkyNews.

«Υποχρεωτική απόσυρση. Λόγω θέματος που προέκυψε από τον εκδότη, η φωτογραφία από τον πρίγκιπα της Ουαλίας αποσύρεται και δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί ξανά. Παρακαλώ αφαιρέστε την από παντού» ανέφερε από την πλευρά του το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων AFP.

Μέχρι στιγμής, πληροφορίες για την κατάσταση της υγείας της Κέιτ Μίντλετον μετά το χειρουργείο στο οποίο υποβλήθηκε στην κοιλιακή χώρα δεν έχουν δοθεί στη δημοσιότητα.

Το μοναδικό που έχει αποκαλύψει το παλάτι του Κένσινγκτον είναι ότι η επέμβαση δεν είχε να κάνει με αντιμετώπιση κάποιας μορφής καρκίνου.

Πληροφορίες από Dailymail, BBC, Telegraph

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις