Πέμπτη, 18 Απρ.
22oC Αθήνα

Κεντάκι: Εργαζόμενοι καταγγέλλουν πως δεν τους άφηναν να φύγουν από το εργοστάσιο παρότι πλησίαζε ο ανεμοστρόβιλος

Κεντάκι
Φωτογραφία αρχείου: Reuters

Οι εργαζόμενοι σε ένα εργοστάσιο κεριών του Κεντάκι, το οποίο καταστράφηκε από ανεμοστρόβιλο την περασμένη εβδομάδα, υπέβαλαν αγωγή υποστηρίζοντας ότι οι προϊστάμενοι απείλησαν ότι θα απολύσουν όποιον φύγει από τη δουλειά, ενώ πλησίαζε η θύελλα.

Η ομαδική αγωγή κατατέθηκε την Τετάρτη και στα έγγραφα αναφέρεται ότι η εταιρεία Mayfield Consumer Products απαγόρευσε στους 110 εργαζόμενους να φύγουν από τις εγκαταστάσεις, μολονότι είχαν ειδοποιηθεί τρεις ώρες προτού να χτυπήσει την περιοχή ο ανεμοστρόβιλος.

Ο Ελάιτζα Τζόνσον, 20 ετών, αναφέρει στην αγωγή ότι η εταιρεία επέδειξε κατάφωρη αδιαφορία για την ασφάλεια των εργαζομένων, αναγκάζοντάς τους να μείνουν στο εργοστάσιο μολονότι είχαν εκφράσει τις ανησυχίες τους για το ακραίο φαινόμενο που πλησίαζε.

Με την αγωγή αυτή κατηγορείται η εταιρεία ότι δεν παρείχε ασφαλή εργασιακό χώρο, κατά παράβαση των πολιτειακών κανονισμών. Ζητείται επίσης η καταβολή χρηματικής αποζημίωσης στους εργαζόμενους.

Η εταιρεία αρνείται ότι απαγόρευσε στους εργαζόμενους να φύγουν. Ο κυβερνήτης του Κεντάκι Άντι Μπεσίρ είπε την Τρίτη ότι οι αρχές θα ερευνήσουν το θέμα της κατάρρευσης του εργοστασίου.

Στις 10 Δεκεμβρίου, ισχυροί ανεμοστρόβιλοι έπληξαν το Κεντάκι και τις γειτονικές Πολιτείες, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους 76 άνθρωποι. Τα 22 θύματα ήταν στην πόλη Μέιφιλντ, όπου βρισκόταν το εργοστάσιο κεριών και μεταξύ αυτών ήταν και οκτώ εργαζόμενοί του.

Η στέγη μιας αποθήκης της Amazon κατέρρευσε επίσης στο Ιλινόι, σκοτώνοντας έξι εργαζόμενους.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις