Δευτέρα, 29 Απρ.
19oC Αθήνα

Κένυα: Αυξάνονται διαρκώς τα νεκρά μέλη της αίρεσης που νήστεψαν μέχρι θανάτου

Κένυα: Αυξάνονται διαρκώς τα νεκρά μέλη της αίρεσης που νήστεψαν μέχρι θανάτου
Φωτογραφία Reuters

Στους 89 έχει φτάσει ο αριθμός των νεκρών μελών της αίρεσης από την Κένυα που έκαναν νηστεία μέχρι θανάτου, επειδή νόμιζαν ότι έτσι θα πάνε στον παράδεισο, ανακοίνωσε νωρίτερα σήμερα (25.4.2023) ο υπουργός Εσωτερικών της χώρας, Κιτούρε Κιντίκι.

Ο αριθμός των νεκρών αυξάνεται ολοένα και περισσότερο τις τελευταίες ημέρες, την ώρα που οι Αρχές της Κένυας πραγματοποιούν εκταφές στο έκτασης 800 στρεμμάτων δάσος Σακαχόλα, στα ανατολικά της χώρας, όπου ήταν η έδρα της αίρεσης «Διεθνής Εκκλησία της Χαρμόσυνης Είδησης».

Αρχηγός της αίρεσης ήταν ο Πολ Μακένζι Νθένγκε, ο οποίος καλούσε τα μέλη της να πεθάνουν από πείνα για να συναντήσουν τον Ιησού…

«Πληροφορούμαι από τους υπεύθυνους ότι έως τώρα πάνω από τον απολογισμό των 73 νεκρών που δώσαμε χθες, μπορέσαμε να ανακαλύψουμε μέχρι αυτή την ώρα άλλα 16 πτώματα, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό σε 89», είπε ο υπουργός στους δημοσιογράφους από τον τόπο της τραγωδίας.

Επίσης, πρόσθεσε ότι 3 άνθρωποι διασώθηκαν, με τους οποίους ο συνολικός αριθμός των διασωθέντων μέχρι σήμερα ανήλθε σε 34.

Ο τελικός αριθμός των θυμάτων πιθανόν να είναι μεγαλύτερος. Ο Κενυατικός Ερυθρός Σταυρός έχει ανακοινώσει ότι πάνω από 200 άνθρωποι έχουν δηλωθεί ως αγνοούμενοι στο γραφείο του που έχει ανοίξει για τον σκοπό αυτόν σε τοπικό νοσοκομείο.

Η υπόθεση έχει προκαλέσει σοκ σε ολόκληρη τη χώρα αναγκάζοντας τον πρόεδρό της Ουίλιαμ Ρούτο να δεσμευτεί να πατάξει τα «απαράδεκτα» θρησκευτικά κινήματα εν μέσω ανησυχίας ότι ο αριθμός των θυμάτων θα είναι μεγαλύτερος.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις