Κι όμως! Από το Νοέμβριο του ’19 είχε βρεθεί θετικός στον κορονοϊό 4χρονος στην Ιταλία!

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ REUTERS

Ένα 4χρονο αγόρι στην Ιταλία, προσβλήθηκε από κορονοϊό το Νοέμβριο του 2019 και αυτό, είναι ακόμα ένα στοιχείο, ότι ο φονικός ιός εξαπλωνόταν στον κόσμο, πολύ πριν η Κίνα γνωστοποιήσει το ξέσπασμα του κορονοϊού.

 

Σύμφωνα με την dailymail, το παιδί που ζούσε κοντά στο Μιλάνο και δεν είχε ταξιδέψει στο εξωτερικό, παρουσίασε αναπνευστικά προβλήματα στις 30 Νοεμβρίου του περασμένου έτους και μεταφέρθηκε στα επείγοντα του νοσοκομείου.

 

Στις 5 Δεκεμβρίου, πάρθηκε δείγμα από το λαιμό του. Αυτό το δείγμα στη συνέχεια εξετάστηκε και βγήκε θετικό στον κορονοϊό. Ωστόσο, ο ιός δεν εντοπίστηκε στην Ιταλία μέχρι το τέλη Ιανουαρίου, μερικές εβδομάδες δηλαδή, πριν το πρώτο μεγάλο ξέσπασμα της πανδημίας στην Ευρώπη.

 

Click4More: Ο κορονοϊός “κυκλοφορεί” στην Ιταλία από τον Σεπτέμβριο του 2019 σύμφωνα με νέα έρευνα

 

Αυτή η αποκάλυψη, έρχεται τρεις εβδομάδες μετά από μια μελέτη από το Εθνικό Ινστιτούτο Καρκίνου της Ιταλίας, που έδειξε ότι ο ιός εξαπλωνόταν ήδη τον Σεπτέμβριο του 2019. Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι δεκάδες εθελοντές που συμμετείχαν σε μια δοκιμή από τον Σεπτέμβριο έως τον Μάρτιο είχαν αναπτύξει αντισώματα κατά του Covid-19 πολύ πριν από τον Φεβρουάριο.

 

Μια άλλη δοκιμή διαπίστωσε ότι τουλάχιστον τέσσερα άτομα είχαν ήδη αντισώματα μέχρι την πρώτη εβδομάδα του Οκτωβρίου, υποδηλώνοντας ότι ενδέχεται να είχαν κολλήσει τον ιό τον Σεπτέμβριο.

 

Τώρα, η νέα μελέτη δείχνει ότι το τετράχρονο αγόρι που παρουσίασε βήχα στις 21 Νοεμβρίου μπορεί επίσης να έχει μολυνθεί. Τότε, το παιδί θεωρήθηκε ότι είχε ιλαρά καθώς παρουσίασε και εξάνθημα. 

 

Η μελέτη ανέφερε ότι μια «μακροπρόθεσμη, μη αναγνωρισμένη εξάπλωση» του ιού θα μπορούσε να εξηγήσει το γιατί το ξέσπασμα ήταν τόσο καταστροφικό για την Ιταλία τον Φεβρουάριο και τον Μάρτιο.

 

Άλλες μελέτες έχουν δείξει ότι ο ιός υπήρχε ήδη στη Γαλλία, τη Βραζιλία και τις Ηνωμένες Πολιτείες πριν από το τέλος του 2019…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Κορονοϊός: Χιλιάδες διαδηλωτές στους δρόμους του Άμστερνταμ κατά του lockdown

Κορονοϊός: Χιλιάδες διαδηλωτές στους δρόμους του Άμστερνταμ κατά του lockdown

Xιλιάδες άνθρωποι διαδήλωσαν σήμερα, χωρίς την άδεια των αρχών, στο Άμστερνταμ, διαμαρτυρόμενοι για το lockdown που έχει επιβληθεί στη χώρα, με στόχο την επιβράδυνση της ... Διαβάστε περισσότερα
Pfizer: Κατά 29% μειωμένες οι δόσεις εμβολίου κατά του κορονοϊού στην Ιταλία την ερχόμενη εβδομάδα

Pfizer: Κατά 29% μειωμένες οι δόσεις εμβολίου κατά του κορονοϊού στην Ιταλία την ερχόμενη εβδομάδα

Κατά 29% αποφάσισε να μειώσει τις δόσεις εμβολίου κατά του κορονοϊού  που θα παραδώσει στην Ιταλία την ερχόμενη εβδομάδα η φαρμακευτική εταιρία Pfizer.  Το ανακοίνωσε ... Διαβάστε περισσότερα
Τουρκία: Δυο νεκροί από τη βύθιση ρωσικού φορτηγού-πλοίου στη Μαύρη Θάλασσα

Τουρκία: Δυο νεκροί από τη βύθιση ρωσικού φορτηγού-πλοίου στη Μαύρη Θάλασσα

Ένα ρωσικό φορτηγό-πλοίο βυθίστηκε στα ανοικτά των ακτών της επαρχίας Μπαρτίν της Τουρκίας, στη Μαύρη Θάλασσα, και δύο μέλη του πληρώματός του ανασύρθηκαν νεκρά από ... Διαβάστε περισσότερα