Κόσμος

Κολομβία: 11 νεκροί και 4 αγνοούμενοι από έκρηξη σε ανθρακωρυχείο

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Τουλάχιστον 11 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους όταν σημειώθηκε έκρηξη σε ανθρακωρυχείο στην επαρχία Βογιακά της Κολομβίας, ενώ τέσσερις ακόμα αγνοούνται, σύμφωνα με την εθνική υπηρεσία μεταλλείων και ορυχείων (Agencia Nacional de Minería, ANM).

Το δυστύχημα στο ανθρακωρυχείο της Κολομβίας σημειώθηκε το βράδυ του Σαββάτου εξαιτίας της συγκέντρωσης μεθανίου σε στοά του ορυχείου, το οποίο βρίσκεται στον δήμο Τάσκο, διευκρίνισε η ANM.

Στην Κολομβία λειτουργούν εκατοντάδες ανοικτά και υπόγεια ορυχεία και μεταλλεία, κάποια από τα οποία έχουν αναλάβει να εκμεταλλευθούν πολυεθνικές, ενώ άλλα μικρότερες εταιρείες. Αρκετά λειτουργούν παράνομα.

Η εξόρυξη πετρελαίου, άνθρακα και μετάλλων είναι η πηγή του μεγαλύτερου μέρους των εσόδων της Κολομβίας από τις εξαγωγές. Ωστόσο, τα δυστυχήματα στον τομέα των μεταλλείων και των ορυχείων είναι συχνά, ειδικά σε εκμεταλλεύσεις που λειτουργούν παράνομα, ή χωρίς να τηρούν τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας.

Το ανθρακωρυχείο στην Τάσκο λειτουργούσε με άδεια, σημείωσε η ANM. Σωστικά συνεργεία και πυροσβέστες φοβούνται ότι οι τέσσερις αγνοούμενοι είναι και αυτοί νεκροί.

Το 2021, στην Κολομβία καταγράφηκαν 128 δυστυχήματα σε μεταλλεία και ορυχεία, που είχαν αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους 148 άνθρωποι. Μέχρι στιγμής φέτος, έχουν σημειωθεί 19, με 36 νεκρούς, πάντα σύμφωνα με την ANM.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Τραγωδία στην Ιρλανδία: 5 νεκροί και 4 τραυματίες από μετωπική σύγκρουση οχημάτων – Το ένα κινούταν ανάποδα σε αυτοκινητόδρομο
Μία γυναίκα περίπου 20 ετών, η οποία καθόταν στο πίσω κάθισμα, νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση, όπως και ο τέταρτος επιβάτης του οχήματος, ένα παιδί
τροχαιο ιρλανδια
Πύρινη κόλαση στο Βέλγιο: 30.000 στρέμματα έγιναν στάχτη, εκκενώνεται πόλη της Γερμανίας κοντά στα σύνορα όπου πλησιάζει η φωτιά
Ήδη νωρίτερα χθες ο δήμος είχε απευθύνει σύσταση στους πολίτες να φύγουν, όταν ακόμη το μέτωπο της φωτιάς βρισκόταν ενάμισι χιλιόμετρο από τα σύνορα της Γερμανίας και 1,8 χλμ. από την πλησιέστερη κατοικημένη περιοχή
βελγιο
Τραμπ: Η αμυντική συνεργασία Σαουδικής Αραβίας, Τουρκίας και Πακιστάν δείχνει ότι ενώνεται η Μέση Ανατολή
Η Τουρκία, το Πακιστάν και η Σαουδική Αραβία έχουν επίσης κοινό το ότι υποστηρίζουν τις προσπάθειες μεσολάβησης για να τερματιστεί ο πόλεμος ανάμεσα στις ΗΠΑ και το Ιράν
Ντόναλντ Τραμπ