Κόσμος

Κομισιόν: Τον Στεφάν Σεζουρνέ προτείνει η Γαλλία για επίτροπο μετά την παραίτηση Μπρετόν

Τον υπουργό Εξωτερικών της Γαλλίας Στεφάν Σεζουρνέ, ανακοίνωσε ότι θα προτείνει το Ελιζέ ως υποψήφιο Επίτροπο στη θέση του Τιερί Μπρετόν που παραιτήθηκε ρίχνοντας τα βέλη του στην Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν.

Ο Στέφαν Σεζουρνέ είναι ο νέος Επίτροπος τον οποίο προτείνει στην πρόεδρο της Ευρωπαΐκής Επιτροπής Ούρσουλα Βαν ντερ Λάιεν ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν, ως αντικαταστάτη του Τιερί Μπρετόν οποίος λίγες ώρες πριν υπέβαλε την παραίτησή του.

Στην ανακοίνωσή της, η γαλλική προεδρία έγραψε ότι ο Σεζουρνέ πληροί «όλα τα απαιτούμενα κριτήρια» για τη θέση.

Ο Στέφαν Σεζουρνέ ασκεί προς το παρόν τα καθήκοντά του υπουργού Εξωτερικών και θα αντικατασταθεί μόλις συγκροτηθεί η νέα γαλλική κυβέρνηση με πρωθυπουργό τον Μισέλ Μπαρνιέ, κατά πάσα πιθανότητα εντός των προσεχών ημερών.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του Ελιζέ ο νέος Επίτροπος της Γαλλίας θα επικεντρωθεί στα ζητήματα της βιομηχανικής κυριαρχίας της Ευρώπης της τεχνολογικής της ανάπτυξης και της ενίσχυσης της ευρωπαϊκής ανταγωνιστικότητας.

Ο Στέφαν Σεζουρνέ υπήρξε επίσης πρόεδρος της ευρωκοινοβουλευτικής ομάδας των Φιλελευθέρων.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Artemis II: Τα πρώτα συμπεράσματα της αποστολής της NASA και το μεγάλο τεστ της επιστροφής
Περισσότερο από μισό αιώνα μετά την τελευταία επανδρωμένη αποστολή πέρα από τη χαμηλή γήινη τροχιά, η Artemis II σηματοδοτεί την επιστροφή της NASA στο βαθύ διάστημα και προσφέρει εντυπωσιακές εικόνες από τη Σελήνη
Artemis II
Ανάλυση Axios: Πώς το τελεσίγραφο του Τραμπ λύγισε τον Μοτζτάμπα Χαμενεΐ – Το παρασκήνιο της εκεχειρίας
Ενώ λοιπόν ο Τραμπ απειλούσε δημόσια με ολοκληρωτική εξόντωση, υπήρχαν ενδείξεις διπλωματικής κινητικότητας στο παρασκήνιο με τον Μοτζτάμπα Χαμενεΐ να δίνει εντολή για συμφωνία
Ο Μοτζταμπά Χαμενεΐ 31
O Ντόναλντ Τραμπ μιλά για τη «Χρυσή Εποχή της Μέσης Ανατολής» μετά την εκεχειρία, αλλά θα πληρώσει ακριβά τον πόλεμο που ξεκίνησε
Ο Ντόναλντ Τραμπ ανακοίνωσε τα ξημερώματα την απόφαση για εκεχειρία χωρίς πομπώδεις θριαμβολογίες, αλλά δεν παρέλειψε να επισημάνει ότι πρόκειται για νίκη των ΗΠΑ - «Θα βγουν πολλά λεφτά»
Ντόναλντ Τραμπ