Τετάρτη, 24 Απρ.
20oC Αθήνα

Κωνσταντινούπολη: Διαμαρτυρίες με κατσαρόλες για την ακύρωση των εκλογών – Σόου από Ιμάμογλου [video, pics]

Κωνσταντινούπολη: Διαμαρτυρίες με κατσαρόλες για την ακύρωση των εκλογών – Σόου από Ιμάμογλου [video, pics]

Στους δρόμους χτυπώντας κατσαρόλες βγήκαν τη Δευτέρα το βράδυ (06.05.2019) οι κάτοικοι στην Κωνσταντινούπολη μετά την απόφαση του Ανωτάτου Εκλογικού Συμβουλίου για την ακύρωση των εκλογών. Την ίδια ώρα ο Ιμάμογλου κατέστησε σαφές ότι θα είναι πλέον ο κύριος αντίπαλος του Ερντογάν.

Έναν ιδιαίτερο τρόπο βρήκαν οι κάτοικοι στην Κωνσταντινούπολη προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για την ακύρωση των εκλογών με απόφαση του Ανώτατου Εκλογικού Συμβουλίου και να προκηρύξει νέες στις 23 Ιουνίου.

Οι διαμαρτυρίες ξεκίνησαν περίπου στις 10 μ.μ. Από τις συνοικίες Μπεσίκτας και Φερικόι, ενώ και στη συνέχεια επεκτάθηκαν. Οι διαδηλωτές, μάλιστα,  είχαν στο πλευρό τους και οδηγούς των αυτοκινήτων που έδειχνα την αλληλεγγύη τους κορνάροντας συνεχώς.

Σε δήλωσή του ο εκλεγμένος δήμαρχος Κωνσταντινούπολης Εκρέμ Ιμάμογλου είπε ότι κανείς δεν μπορεί να εμποδίσει αυτό τον λαό. «Αυτοί που έλαβαν την απόφαση σε αυτή τη χώρα μπορεί να αποτελούν οιωνό γκάφας και μάλιστα προδοσίας. Αλλά εμείς δεν θα υποχωρήσουμε ποτέ», ανέφερε.

Μάλιστα ο Ιμάμογλου μίλησε σε υποστηρικτές του δίνοντας ένα πραγματικό σόου μέσα από το οποίο κατέστησε σαφές ότι πλέον είναι ο μεγάλος αντίπαλος του Ερντογάν. Τόνισε ότι παραδίδει το χρίσμα μετά την επίσημη ανακοίνωση του Ανώτατου Εκλογικού Συμβουλίου, έβγαλε το σακάκι και την γραβάτα του και σήκωσε τα μανίκια δείχνοντας με αυτό τον τρόπο ότι ξεκινά τον αγώνα του.

Ο Εκρέμ Ιμάμογλου πηγαίνει στην Άγκυρα για να συμμετάσχει στην συνεδρίαση της κεντρικής επιτροπής του CHP η οποία συνέρχεται εκτάκτως.

Η πρόεδρος της επαρχιακής επιτροπής Κωνσταντινούπολης της αξιωματικής αντιπολίτευσης του Ρεπουπλικανικού Λαϊκού Κόμματος ((CHP) Τζανάν Καφταντζίογλου, σε μήνυμά της ενώ βρισκόταν σε εξέλιξη η συνεδρία της επαρχιακής επιτροπής, ανέφερε ότι δήμαρχος Κωνσταντινούπολης είναι ο Εκρέμ Ιμάμογλου, προσθέτοντας ότι δεν θα είναι δυνατόν να παραβιαστεί η βούληση του λαού.

https://youtu.be/fGRNyLBJ5VM

Κάλεσε όλους να παρακολουθούν με ψυχραιμία τη διαδικασία και να κινηθούν με βάση τις αποφάσεις που θα λάβει το κόμμα.

https://twitter.com/dokuz8haber/status/1125476520720515072

Με πληροφορίες από το sigmalive.com

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις