Κόσμος

Κωνσταντινούπολη: «Το παιδί μου είδε ανθρώπους διαμελισμένους» λέει η μητέρα της Ελληνίδας που τραυματίστηκε

Συγκλονίζουν οι εικόνες και οι περιγραφές από την έκρηξη στην Κωνσταντινούπολη ενώ μια Ελληνίδα τουρίστρια είναι ανάμεσα στους τραυματίες.

Ευτυχώς η νεαρή τουρίστρια έχει διαφύγει τον κίνδυνο για την υγεία της με την μητέρα της να μιλάει στο Live News και να περιγράφει τις συγκλονιστικές στιγμές που έζησε στη φονική έκρηξη στην Κωνσταντινούπολη.

«Το παιδί μου είναι στο νοσοκομείο με θραύσμα στο πόδι και δεν ξέρουμε τι να κάνουμε. Είναι καλά, απλά τώρα μου είπε ο πρόξενος ότι το θραύσμα είναι μέσα, δεν ξέρω τι να κάνω, γιατί και στην Τουρκία δεν ξέρω αν οι γιατροί είναι καλοί», τόνισε η μητέρα της νεαρής τουρίστριας.

«Είχε πάει ταξίδι και στα 6 μέτρα έσκασε η βόμβα, ήταν από τους πολύ τυχερούς γιατί διαμελίστηκαν μου είπε άτομα. Είναι σοκαρισμένη. Μου είπε ‘μαμά είδα άτομα και παιδάκια σκοτωμένα’. Κοίταζε το κεφάλι να μην έχει χτυπήσει και είδε το πόδι της ανέβλυζε αίμα και πύον. Έχασε πάρα πολύ αίμα. Είναι πάρα πολλά τα άτομα που τραυματίστηκαν», ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Μας ζήτησαν να πληρώσουμε τα έξοδα»

Μιλώντας στο MEGA και τον Νίκο Ευαγγελάτο, ο πατέρας της νεαρής τουρίστριας, Φώτης Δεπόλας, σημείωσε πως η κόρη του θα μεταφερθεί στην Ελλάδα για να χειρουργηθεί μετά από παρέμβαση του υπουργού Υγείας, Θάνου Πλεύρη.

«Δεν φτάνει το σοκ, μας είπαν ότι θα αναλάβουμε τα έξοδα όλα στην Κωνσταντινούπολη».

«Βρίσκεται στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο της Κωνσταντινούπολης και το πόδι της είναι σε γύψο. Από την πρώτη στιγμή επικοινώνησε μαζί μου το Προξενείο και ο Θάνος Πλεύρης και κανονίζουμε τη μεταφορά της στην Ελλάδα. Ευχαριστώ το Προξενείο για το ενδιαφέρον και γιατί βρέθηκαν από την πρώτη στιγμή δίπλα στο παιδί μου».

Όπως είπε ο κ. Δεπόλας, η κόρη του ήταν τυχερή καθώς μπροστά της ήταν ένα ζευγάρι «που απορρόφησε όλη την έκρηξη».

Ξεκληρίστηκαν οικογένειες

Ένα 9χρονο κορίτσι, η Εκρίν Μεϊνταν, είναι μεταξύ των νεκρών. Έκανε βόλτα στην οδό Ιστικλάλ μαζί με τον 34χρονο πατέρα της Γιουσούφ είχε έρθει με την οικογένειά του στην Κωνσταντινούπολη με αφορμή τον αρραβώνα κάποιου συγγενή τους.

«Ήταν μια τραγωδία. Αυτό συνέβη. Οι άνθρωποι πάλευαν για τη ζωή τους» δηλώνει αυτόπτης μάρτυρας.

Ανάμεσα στους νεκρούς ήταν και ένα ζευγάρι. Οι Αντέμ Τοπκάρα και Μουκαντές Ελίφ Τοπκάρα. Είχαν παντρευτεί το 2020 και είχαν αποκτήσει ένα παιδάκι. Τους βόλευε να ψωνίζουν στον πολυσύχναστο δρόμο γιατί άφηναν την κόρη τους στη γιαγιά της.Άλλη μια γυναίκα μαζί με την 15χρονη κόρη της είναι τα άλλα δύο θύματα της επίθεσης.

«Υπήρχε φωτιά και δίπλα διάσπαρτες σοροί με κομμένα άκρα. Ένας άνδρας είχε χάσει το πόδι του. Ήταν μια φρικτή εικόνα. Οι πάντες γύρω μου ήταν τρομοκρατημένοι και πανικόβλητοι. Υπήρχαν αρκετοί τραυματίες που αιμορραγούσαν από τα αυτιά και τα πόδια τους. Πολλοί έκλαιγαν» αποκαλύπτει αυτόπτης μάρτυρας.

Μέχρι στιγμής καμία οργάνωση δεν έχει αναλάβει την ευθύνη της επίθεσης.

Αρνείται κάθε ανάμειξη το PKK

Η ένοπλη αυτονομιστική οργάνωση των Κούρδων της Τουρκίας Εργατικό Κόμμα του Κουρδιστάν (PKK) διέψευσε, με δήλωσή της, πως είχε οποιαδήποτε ανάμιξη στη βομβιστική επίθεση που πραγματοποιήθηκε χθες, Κυριακή, στην Κωνσταντινούπολη.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Τσάρλι Κερκ, ο ακτιβιστής που μάγεψε τον Τραμπ – Ένας υπέρμαχος της οπλοκατοχής που τελικά τον σκότωσε
«Όταν οι άνθρωποι σταματούν να μιλούν, έρχεται η βία» είχε πει σε ένα από τα αγαπημένα του debate με φοιτητές - Ο Τσάρλι Κερκ εκτελέστηκε από ελεύθερο σκοπευτή ενώ μιλούσε σε πλήθος
Τσάρλι Κερκ
8
Η σπαρακτική ομιλία της συζύγου του Τσάρλι Κερκ - «Με ρώτησε η κόρη μας που είναι ο μπαμπάς, της είπα πως πήγε ταξίδι με τον Ιησού»
«Οι κραυγές αυτής της χήρας θα αντηχήσουν σε όλο τον κόσμο σαν πολεμική κραυγή. Η αποστολή του συζύγου μου δεν θα τελειώσει, ούτε για μια στιγμή», τόνισε η χήρα του συντηρητικού ακτιβιστή
Έρικα Κιρκ
15
Πενήντα νεκροί στην πόλη της Γάζας από ισραηλινές επιθέσεις: Εντολή εκκένωσης από τους IDF – «Θα χρησιμοποιήσουμε βία»
Εκατοντάδες χιλιάδες Παλαιστίνιοι έχουν λάβει οδηγίες να εγκαταλείψουν τη μεγαλύτερη πόλη της Λωρίδας της Γάζας πριν τεθεί υπό ισραηλινό έλεγχο
Ένα αγόρι τρέχει καθώς καπνός αναδύεται από μία εγκαταλελειμμένη πολυκατοικία, που στέγαζε εκτοπισμένους Παλαιστινίους, μετά από ισραηλινή αεροπορική επιδρομή, στην πόλη της Γάζας
1
Ελλάδα, ΗΠΑ και 41 ακόμη χώρες καταδικάζουν τα ρωσικά drones στον εναέριο χώρο της Πολωνίας – «Βαθιά ανησυχία για τις 19 παραβιάσεις»
Η Πολωνία τόνισε ότι «οι απερίσκεπτες ενέργειες της Ρωσίας αποτελούν παραβίαση του διεθνούς δικαίου και αποσταθεροποιητική κλιμάκωση που φέρνει την περιοχή πιο κοντά στη σύγκρουση από κάθε άλλη φορά»
Στρατιώτες περπατούν δίπλα σε ένα σημείο όπου η στέγη ενός σπιτιού καταστράφηκε, μετά την παραβίαση του πολωνικού εναερίου χώρου από ρωσικά drones κατά τη διάρκεια επίθεσης στην Ουκρανία, μερικά από τα οποία καταρρίφθηκαν από την Πολωνία με την υποστήριξη των συμμάχων της στο ΝΑΤΟ 3