Κόσμος

Κόρμπιν: “Θατσερισμό με αναβολικά” θέλει να φέρει ο Τζόνσον μετά το Brexit

Σκληρή επίθεση κατά του πρωθυπουργού Μπόρις Τζόνσον εξαπέλυσε ο ηγέτης των Εργατικών Τζέρεμι Κόρμπιν.

Ο κ. Κόρμπιν τόνισε πως ο Μπόρις Τζόνσον επιδιώκει να χρησιμοποιήσει το Brexit για να «εξαπολύσει έναν Θατσερισμό με αναβολικά» μειώνοντας τις κανονιστικές ρυθμίσεις και στρέφοντας το Ηνωμένο Βασίλειο προς ένα αμερικανικό οικονομικό μοντέλο.

«Αυτό που θέλουν οι Συντηρητικοί του Μπόρις Τζόνσον είναι να κλέψουν το Brexit για να εξαπολύσουν έναν Θατσερισμό με αναβολικά», δήλωσε ο Κόρμπιν. «Ψήφος για τους Συντηρητικούς του Τζόνσον είναι ψήφος προδοσίας της Εθνικής Υπηρεσίας Υγείας μας και ξεπούλημα στον Τραμπ».

«Θέλουν μια κούρσα προς τον πάτο όσον αφορά τις προδιαγραφές και τις προστασίες. Θέλουν να κινηθούμε προς ένα περισσότερο απορυθμισμένο αμερικανικό μοντέλο διαχείρισης της οικονομίας», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Κόρμπιν.

Ο ηγέτης των Εργατικών πάντως αρνήθηκε να ενημερώσει αν το κόμμα του θα σταματήσει τη διαδικασία του Brexit για να σχηματίσει συνασπισμό, εφόσον κανένα κόμμα δεν κερδίσει την πλειοψηφία στις εκλογές του Δεκεμβρίου.

Σε ερώτηση για το αν το Εργατικό Κόμμα θα ανακαλέσει το Άρθρο 50 ώστε να εξασφαλίσει την υποστήριξη των Φιλελεύθερων Δημοκρατών σε περίπτωση που στο κοινοβούλιο δεν υπάρχει ξεκάθαρη πλειοψηφία, ο Κόρμπιν δήλωσε: «Αυτό που μπορώ να πω είναι το εξής: διεξάγουμε εκστρατεία για να κερδίσουμε αυτές τις εκλογές με μια κυβέρνηση πλειοψηφίας των Εργατικών. Δεν διεξάγουμε εκστρατεία για να σχηματίσουμε συνασπισμό με οποιονδήποτε».

Φιλελεύθεροι: Δεν θα κάνουμε τον Κόρμπιν πρωθυπουργό

Οι Βρετανοί Φιλελεύθεροι Δημοκράτες ξεκαθάρισαν πως δεν πρόκειται να βοηθήσουν τον Τζέρεμι Κόρμπιν να γίνει πρωθυπουργός μετά τις εκλογές του ερχόμενου μήνα, δήλωσε σήμερα η επικεφαλής του κόμματος, Τζο Σουίνσον.

«Αποκλείω κατηγορηματικά και απολύτως το ενδεχόμενο ψήφοι των Φιλελεύθερων Δημοκρατών να φέρουν τον Τζέρεμι Κόρμπιν στον αριθμό 10», δήλωσε η Σουίνσον κηρύσσοντας την έναρξη της προεκλογικής εκστρατείας της στο Λονδίνο.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Η Χαμάς δημοσίευσε νέο βίντεο με Ισραηλινό όμηρο: Γεμάτος αίματα εκλιπαρεί να αφεθούν ελεύθεροι όλοι οι κρατούμενοι
Στο βίντεο των 4 λεπτών, απεικονίζεται ο 36χρονος όμηρος Μαξίμ Χερκίν να είναι ξαπλωμένος και να αναφέρει πως τραυματίστηκε μετά από ισραηλινό βομβαρδισμό
Maxim Herkin 1
Ερντογάν για Κυπριακό: Οι διαπραγματεύσεις θα γίνουν μεταξύ δυο κρατών και όχι κοινοτήτων
«Αν δεν υπάρξει μια δίκαιη, μόνιμη, βιώσιμη και ρεαλιστική λύση στο νησί, δεν είναι δυνατόν να δεχτούμε εμείς την "Ελληνοκυπριακή Διοίκηση της Νότιας Κύπρου"» - Η αντίδραση της Λευκωσίας
Ο Ταγίπ Ερντογάν 1
Βατικανό: Ο σκληρός αγώνας για την επιβίωση της Ρώμης και η LGBTQ+ κοινότητα που θα επηρεάσει στην εκλογή του νέου Πάπα
Αμφισβητούν την διακυβέρνηση του Πάπα Φραγκίσκου οι καρδινάλιοι - Στόχος των μελών του Κονκλαβίου να γίνει ξανά η Ρώμη το επίκεντρο της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας
Καρδινάλιοι