Κόσμος

Κόρμπιν: “Θατσερισμό με αναβολικά” θέλει να φέρει ο Τζόνσον μετά το Brexit

Σκληρή επίθεση κατά του πρωθυπουργού Μπόρις Τζόνσον εξαπέλυσε ο ηγέτης των Εργατικών Τζέρεμι Κόρμπιν.

Ο κ. Κόρμπιν τόνισε πως ο Μπόρις Τζόνσον επιδιώκει να χρησιμοποιήσει το Brexit για να «εξαπολύσει έναν Θατσερισμό με αναβολικά» μειώνοντας τις κανονιστικές ρυθμίσεις και στρέφοντας το Ηνωμένο Βασίλειο προς ένα αμερικανικό οικονομικό μοντέλο.

«Αυτό που θέλουν οι Συντηρητικοί του Μπόρις Τζόνσον είναι να κλέψουν το Brexit για να εξαπολύσουν έναν Θατσερισμό με αναβολικά», δήλωσε ο Κόρμπιν. «Ψήφος για τους Συντηρητικούς του Τζόνσον είναι ψήφος προδοσίας της Εθνικής Υπηρεσίας Υγείας μας και ξεπούλημα στον Τραμπ».

«Θέλουν μια κούρσα προς τον πάτο όσον αφορά τις προδιαγραφές και τις προστασίες. Θέλουν να κινηθούμε προς ένα περισσότερο απορυθμισμένο αμερικανικό μοντέλο διαχείρισης της οικονομίας», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Κόρμπιν.

Ο ηγέτης των Εργατικών πάντως αρνήθηκε να ενημερώσει αν το κόμμα του θα σταματήσει τη διαδικασία του Brexit για να σχηματίσει συνασπισμό, εφόσον κανένα κόμμα δεν κερδίσει την πλειοψηφία στις εκλογές του Δεκεμβρίου.

Σε ερώτηση για το αν το Εργατικό Κόμμα θα ανακαλέσει το Άρθρο 50 ώστε να εξασφαλίσει την υποστήριξη των Φιλελεύθερων Δημοκρατών σε περίπτωση που στο κοινοβούλιο δεν υπάρχει ξεκάθαρη πλειοψηφία, ο Κόρμπιν δήλωσε: «Αυτό που μπορώ να πω είναι το εξής: διεξάγουμε εκστρατεία για να κερδίσουμε αυτές τις εκλογές με μια κυβέρνηση πλειοψηφίας των Εργατικών. Δεν διεξάγουμε εκστρατεία για να σχηματίσουμε συνασπισμό με οποιονδήποτε».

Φιλελεύθεροι: Δεν θα κάνουμε τον Κόρμπιν πρωθυπουργό

Οι Βρετανοί Φιλελεύθεροι Δημοκράτες ξεκαθάρισαν πως δεν πρόκειται να βοηθήσουν τον Τζέρεμι Κόρμπιν να γίνει πρωθυπουργός μετά τις εκλογές του ερχόμενου μήνα, δήλωσε σήμερα η επικεφαλής του κόμματος, Τζο Σουίνσον.

«Αποκλείω κατηγορηματικά και απολύτως το ενδεχόμενο ψήφοι των Φιλελεύθερων Δημοκρατών να φέρουν τον Τζέρεμι Κόρμπιν στον αριθμό 10», δήλωσε η Σουίνσον κηρύσσοντας την έναρξη της προεκλογικής εκστρατείας της στο Λονδίνο.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ο Ντόναλντ Τραμπ απειλεί τους αστέγους της Ουάσινγκτον: Μετά την εθνοφρουρά έρχονται πρόστιμα και χειροπέδες
Ο Ντόναλντ Τραμπ κήρυξε κατάσταση έκτακτης ανάγκης επικαλούμενος την ραγδαία αύξηση της εγκληματικότητας η οποία σύμφωνα με έρευνες δείχνει πως δεν έχει αυξηθεί και βρίσκεται στα χαμηλότερα επίπεδα των τελευταίων 30 χρόνων
Ντόναλντ Τραμπ 14
Νετανιάχου: «Το Ιράν διατηρεί ακόμη 400 κιλά εμπλουτισμένου ουρανίου παρά τους βομβαρδισμούς στις πυρηνικές εγκαταστάσεις»
Ο επικεφαλής του Διεθνούς Οργανισμού Ατομικής Ενέργειας ζητά να γίνει επαλήθευση σχετικά με την ποσότητα του ουρανίου που διαθέτει το Ιράν - Η ιρανική κυβέρνηση δεν φαίνεται διατεθειμένη να αποκαλύψει τα στοιχεία
Μπέντζαμιν Νετανιάχου 6
Συνάντηση Τραμπ-Πούτιν στην Αλάσκα: Ποια τοποθεσία θα επιλέξουν οι δύο ηγέτες – Τι δείχνει η Ιστορία των συναντήσεων κορυφής στο Άνκορατζ
Ο Ντόναλντ Τραμπ και ο Βλαντίμιρ Πούτιν θα συναντηθούν στην Αλάσκα στις 15 Αυγούστου, αλλά μέχρι στιγμής δεν έχει ανακοινωθεί κανένα επίσημο στοιχείο για το ακριβές σημείο ή τη διάρκεια αυτής της πρωτοφανούς συνάντησης
Εικόνες του Ρώσου Προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν και του Αμερικανού Προέδρου Ντόναλντ Τραμπ
Ουκρανία: «Καμία παραχώρηση εδαφών στη Ρωσία» λένε ουκρανοί στρατιώτες – Αμφιβολίες για άμεση εκεχειρία
Στρατιώτες στην περιφέρεια του Χαρκόβου δηλώνουν έτοιμοι να συνεχίσουν τον πόλεμο, απορρίπτοντας κάθε ιδέα παραχώρησης εδαφών, ενόψει της συνάντησης Τραμπ – Πούτιν
Μέλη της 65ης Ξεχωριστής Μηχανοκίνητης Ταξιαρχίας των Ουκρανικών Ένοπλων Δυνάμεων στην Ουκρανία 3
Ουγγαρία: Ο Βίκτορ Όρμπαν υποστηρίζει ότι η Ρωσία έχει ήδη κερδίσει τον πόλεμο στην Ουκρανία
Ο πρωθυπουργός της Ουγγαρίας εκτίμησε ότι η Ουκρανία έχει χάσει τη σύγκρουση και ότι η Ρωσία έχει αναδειχθεί νικήτρια, παραμονή της συνάντησης μεταξύ του Ντόναλντ Τραμπ και του Βλαντίμιρ Πούτιν
Ο πρωθυπουργός της Ουγγαρίας Βίκτορ Όρμπαν 2