Παρασκευή, 19 Απρ.
15oC Αθήνα

Κοροναϊός: Αυξάνονται συνεχώς τα κρούσματα στο κρουαζιερόπλοιο του τρόμου!

Κοροναϊός: Αυξάνονται συνεχώς τα κρούσματα στο κρουαζιερόπλοιο του τρόμου!

Στα όρια της κατάθλιψης οι επιβάτες του κρουαζιερόπλοιου Diamond Princess, που παραμένουν σε καραντίνα εδώ και μέρες, στο λιμάνι της Γιοκοχάμα, και τα κρούσματα από τον κοροναϊό αυξάνονται όλο και περισσότερο!

Οι εργαστηριακές εξετάσεις σε δείγματα επιβατών στο Diamond Princess απέδειξαν ότι ο κοροναϊός έχει προσβάλει συνολικά 135 ανθρώπους, με τα τελευταία κρούσματα που εντοπίστηκαν να φτάνουν τα 65. Το κρουαζιερόπλοιο παραμένει σε καραντίνα στο λιμάνι της Γιοκοχάμα στην Ιαπωνία για πολλοστή μέρα.

Click4more Στην… Ιθάκη του Σωτηρία μετά την “Οδύσσεια” του κοροναϊού! Αποκλειστικά στο newsit.gr ο Έλληνας επιχειρηματίας

Το γεγονός πως ο αριθμός των νέων κρουσμάτων έχει φτάσει στα 65 (από τα 135 συνολικά) δείχνει ότι ο κοροναϊός στο Diamond Princess εξαπλώνεται γρήγορα. Μεταξύ των νέων κρουσμάτων είναι 45 Ιάπωνες και 11 Αμερικανοί, ανακοίνωσε η Princess Cruises.

Τον εντοπισμό άλλων 65 επιβεβαιωμένων κρουσμάτων ανακοίνωσε στους κατατρομαγμένους και καταβεβλημένους επιβάτες ο καπετάνιος του πλοίου. “Κανείς μας δεν ήθελε να λάβει αυτά τα νέα. Ωστόσο μας εξήγησαν ότι, καθώς βρισκόμαστε στην αρχή της καραντίνας των 14 ημερών, είναι κάτι αναμενόμενο”, ανέφερε ο καπετάνιος του κρουαζιερόπλοιου σε μήνυμά του που μεταδόθηκε από τα μεγάφωνα του πλοίου στις καμπίνες των επιβατών.

https://twitter.com/yardley_wong/status/1226769708470304768?s=20

Το μήνυμα του καπετάνιου ανέβασε στο twitter ο Γιάρντλεϊ Γουόνγκ, ένας από τους επιβάτες του κρουαζιέροπλοιου. Είναι ένας επιβάτης που ενημερώνει… μέρα με την ημέρα για τις δύσκολες μέρες που βιώνουν ο ίδιος και οι άλλοι επιβάτες του Diamond Princess.

https://twitter.com/yardley_wong/status/1226752773607186432?s=20

Το Diamond Princess τέθηκε σε καραντίνα για δύο εβδομάδες μόλις έφτασε στη Γιοκοχάμα, νότια του Τόκιο, στις 3 Φεβρουαρίου και αφού ένας επιβάτης του, που αποβιβάστηκε στο Χονγκ Κονγκ, βρέθηκε θετικός στον νέο κοροναϊό.

Περίπου 3.700 άνθρωποι βρίσκονται στο κρουαζιερόπλοιο, το οποίο συνήθως έχει 1.100 μέλη πλήρωμα και ικανότητα να μεταφέρει 2.670 επιβάτες. Επιτρέπεται να βγαίνουν στα καταστρώματα με βάρδιες για να παίρνουν καθαρό αέρα, ενώ μετρούν τακτικά τη θερμοκρασία τους.

“Πολλοί επιβάτες πλέον έχουν αρχίσει να παθαίνουν τον πυρετό της καμπίνας”, σχολίασε, σε video που ανέβασε στον λογαριασμό του στο Facebook, ο Ντέιβιντ Έιμπλ, Βρετανός επιβάτης. “Έχει αρχίσει να μας κυριεύει η κατάθλιψη”, λέει.

Ένας άλλος εξέφρασε την ελπίδα οι διαβεβαιώσεις που τους έχουν δώσει για την αποτελεσματικότητα της καραντίνας και του εξαερισμού του πλοίου να αποδειχθούν αληθείς. “Θα ανησυχήσω αν ξεπεράσουμε τα 200” κρούσματα, είπε ένας 43χρονος κάτοικος Χονγκ Κονγκ που βρίσκεται σε καραντίνα στο κρουαζιερόπλοιο με τη γυναίκα, το παιδί τους και πολλά μέλη της οικογένειάς του.

Click4more Κοροναϊός: Συνεχίζονται οι απολυμάνσεις στα λεωφορεία και το μετρό του Πεκίνου

“Εύχομαι τα καλύτερα για όσους διακομίστηκαν στο νοσοκομείο. Τουλάχιστον δύο μας είπαν μέσω Facebook ότι δεν έχουν συμπτώματα”, πρόσθεσε ο ίδιος, που αρνήθηκε να κατονομαστεί.

Όσοι επιβάτες ήρθαν σε στενή επαφή με τα νέα κρούσματα στο κρουαζιερόπλοιο θα παραμείνουν σε καραντίνα για μεγαλύτερο διάστημα από αυτό που είχε ανακοινωθεί αρχικά, και ολοκληρωνόταν στις 19 Φεβρουαρίου, ανακοίνωσε ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας, χωρίς να διευκρινίσει πόσοι είναι αυτοί οι άνθρωποι.

27 ξένοι ανάμεσα στα κρούσματα στην Κίνα, δυο πέθαναν

Το κινεζικό υπουργείο Εξωτερικών ανακοίνωσε πως μέχρι σήμερα το πρωί, 27 ξένοι στη χώρα έχει επιβεβαιωθεί πως έχουν μολυνθεί από τον νέο κοροναϊό και δύο έχουν χάσει τη ζωή τους από την επιδημία ιογενούς πνευμονίας που προκαλεί.

Ένας Αμερικανός πέθανε στις 6 Φεβρουαρίου και ένας Ιάπωνας στις 8 Φεβρουαρίου, δήλωσε κατά την καθημερινή ενημέρωση των δημοσιογράφων στο Πεκίνο ο εκπρόσωπος του υπουργείου Γκενγκ Σουάνγκ.Τρεις νοσηλευόμενοι για τον κοροναϊό πήραν εξιτήριο από το νοσοκομείο, πρόσθεσε.

Εξάλλου αξιωματούχος στο κινεζικό υπουργείο Εμπορίου ανακοίνωσε σήμερα πως η Κίνα θα επεκτείνει τις εισαγωγές κρέατος και άλλων αγαθών, που είναι σημαντικά για τη ζωή των πολιτών της, ώστε να αντιμετωπισθούν οι ελλείψεις που έχουν παρουσιαστεί λόγω του ξεσπάσματος του κοροναϊού που έχει προκαλέσει προβλήματα στην οικονομία της χώρας.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις