Πέμπτη, 2 Μαΐ
20oC Αθήνα

Kοροναϊός: Η Lufthansa αναστέλλει τις πτήσεις από και προς την Κίνα

Kοροναϊός: Η Lufthansa αναστέλλει τις πτήσεις από και προς την Κίνα
photo Reuters

Η γερμανική αεροπορική εταιρία Lufthansa ανακοίνωσε πως αναστέλλει όλες τις πτήσεις από και προς την Κίνα μετά τον τρόμο που έχει φέρει ο νέος κοροναϊός.

Νωρίτερα είχε εντοπιστεί ύποπτο περιστατικό σε πτήση της εταιρίας που εκτελούσε την πτήση Φρανκφούρτη – Ναντζίνγκ και υπήρξαν φόβοι για νέο κρούσμα. Εκτός από την Lufthansa  ο κοροναϊός οδηγεί σε αναστολή  τις πτήσεις προς και από την Κίνα αναστέλλουν και από την SWISS  και την Austrian Airlines

Στο μεταξύ την επιστροφή των 90 Γερμανών που βρίσκονται στην περιοχή της Ουχάν, όπου ξεκίνησε ο κοροναϊός, σχεδιάζει για το ερχόμενο Σάββατο η ομοσπονδιακή κυβέρνηση, σύμφωνα με το περιοδικό Der Spiegel.

Σύμφωνα με το περιοδικό, η επιχείρηση αποφασίστηκε την περασμένη Δευτέρα, κατά την συνεδρίαση της ομάδας διαχείρισης κρίσης του υπουργείου Εξωτερικών και ήταν να πραγματοποιηθεί σήμερα, με την υποστήριξη των ενόπλων δυνάμεων.

Κάτι τέτοιο τελικά δεν συνέβη ενώ μεταξύ των εμποδίων που έχουν συναντήσει οι γερμανοί είναι και η στάση της κυβέρνησης της Κίνας, η οποία είναι αντίθετη με το ενδεχόμενο εκκένωσης της Γουχάν από ξένους πολίτες καθώς θεωρεί ότι έτσι οι Κινέζοι της περιοχής θα αισθανθούν εγκαταλελειμμένοι.

Click4more: Θετική στον κοροναϊό μια ξεναγός στην Ιαπωνία! Ήταν στο λεωφορείο με τουρίστες από τη Γουχάν

Οι κινεζικές αρχές αρνήθηκαν ακόμη την προσγείωση αεροσκάφους της Πολεμικής Αεροπορίας της Γερμανίας στην Γουχάν, υπό τον φόβο ότι οι εικόνες θα προκαλέσουν πανικό, δημιουργώντας την εντύπωση ότι ο κοροναϊός είναι πιο επικίνδυνος από ό,τι πιστεύεται.

Για αυτόν τον σκοπό η ομοσπονδιακή κυβέρνηση βρίσκεται σε συνεννόηση με την αεροπορική εταιρία Lufthansa, προκειμένου να ναυλωθεί εμπορικό αεροσκάφος, σε περίπτωση κατά την οποία τελικά δεν δοθεί η άδεια στην Πολεμική Αεροπορία.

Την ίδια ώρα στην Γερμανία εξελίσσεται ακόμη η συζήτηση σχετικά με το πώς θα διαχειριστεί η κυβέρνηση τους Γερμανούς οι οποίοι θα εγκαταλείψουν την Γουχάν.

Κάποια κρατίδια ζητούν να τεθούν προληπτικά σε καραντίνα σε νοσοκομεία, κάτι που η ομοσπονδιακή κυβέρνηση φέρεται να θεωρεί υπερβολικό, καθώς μέχρι τώρα δεν έχει υπάρξει κάποιο κρούσμα.

Τελικά προτάθηκε η παραμονή των συγκεκριμένων ατόμων στο σπίτι και η συχνή επικοινωνία τους με τις κατά τόπους υγειονομικές αρχές, ενώ έτσι και αλλιώς θα υποβληθούν σε γρήγορο τέστ για το κατά πόσο τους έχει μολύνει ο κοροναϊός.

Πούτιν: Να ληφθούν όλα τα αναγκαία μέτρα για να αντιμετωπιστεί ο κοροναϊός

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν κατά την διάρκεια κυβερνητικής σύσκεψης, που είχε ως θέμα τα μέτρα προφύλαξης από την εξάπλωση του νέου κοροναϊού, ζήτησε από τους αρμόδιους υπουργούς να ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα προφύλαξης ώστε να υπάρξουν οι λιγότερες ανθρώπινες απώλειες.

Μάλιστα τόνισε πως «η ιδιομορφία του συνίσταται στο ότι συνιστά ένα νέο φαινόμενο και το ζήτημα βρίσκεται στο κατά πόσο είμαστε έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε αυτή την πρόκληση».

Ο κινεζικός κοροναϊός δεν έχει φτάσει ακόμη στη Ρωσία όμως ο κίνδυνος να εισβάλλει στη χώρα υπάρχει και έτσι η χώρα σύμφωνα με την αντιπρόεδρο της ρωσικής κυβέρνησης Τατιάνα Γκόλικοβα λαμβάνει όλα τα αναγκαία μέτρα.

«Ήδη βρισκόμαστε κοντά στην παρασκευή εμβολίου κατά του κοροναϊού και για τον σκοπό αυτό εργάζονται οι επιστήμονες και στο ινστιτούτο ‘Βέκτορ’ στο Νοβοσιμπίρσκ”, το οποίο αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα επιστημονικά ινστιτούτα βιολογικών ερευνών και βιοτεχνολογίας της Ρωσίας».

Εμπειρογνώμονες του υπουργείου Υγείας, προβλέπουν ότι ο κοροναϊός ενδέχεται να εμφανισθεί στην Ρωσία τον Φεβρουάριο, γράφει η εφημερίδα RBK

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις