Παρασκευή, 29 Μαρ.
17oC Αθήνα

Κοροναϊός: «Πάτησε» για τα καλά στην Ευρώπη! Δυο κρούσματα στην Γερμανία

Κοροναϊός: «Πάτησε» για τα καλά στην Ευρώπη! Δυο κρούσματα στην Γερμανία

Ανησυχητικές εξελίξεις με την εξάπλωση του κοροναϊού.
Δυο κρούσματα στην Γερμανία.
Κρούσμα στην Ιαπωνία σε άνθρωπο που δεν είχε επισκεφθεί την Γουχάν!
106 οι νεκροί στην Κίνα και πάνω από 4.500 τα κρούσματα.

Μια πολύ ανησυχητική εξέλιξη στο θέμα του κοροναϊού είναι αυτή που μας έρχεται από την Γερμανία. Πλέον τα κρούσματα είναι δυο και μάλιστα το ένα από αυτά είναι το μεταξύ ανθρώπων σε ευρωπαϊκό έδαφος! Όλοι οι άλλοι ασθενείς, που έχουν διαγνωσθεί στην Ευρώπη, είχαν μολυνθεί στη διάρκεια παραμονής τους στην Κίνα.

Click4More Επιδημιολόγοι: Δεν θα γλιτώσουμε εύκολα από τον κοροναϊό! Θα κρατήσει μήνες και θα προσβάλλει εκατομμύρια ανθρώπους!

Πιο αναλυτικά, η γερμανική εταιρεία ανταλλακτικών αυτοκινήτων Webasto ανακοίνωσε σήμερα ότι ένας δεύτερος εργαζόμενος μολύνθηκε από τον κοροναϊό μετά την επίσκεψη ενός άλλου εργαζομένου από την Κίνα στην έδρα της εταιρείας στο Στόκντορφ της Βαυαρίας. «Η εταιρεία ανταλλακτικών αυτοκινήτων Webasto επιβεβαιώνει πως το πρόσωπο που μολύνθηκε από τον κοροναϊό είναι από το Στάρνμπεργκ και εργάζεται στην έδρα της εταιρείας στο Στόκντορφ», ανακοίνωσε η Webasto.

Η κλινική στην Γερμανία στην οποία επιβεβαιώθηκε το ένα από τα δυο κρούσματα

Την Δευτέρα, η Webasto είχε δηλώσει πως ένας κινέζος εργαζόμενος από τη Σαγκάη βρέθηκε θετικός στον ιό όταν επέστρεψε στην Κίνα έπειτα από επίσκεψή του στην έδρα της εταιρείας. Η εταιρεία, η οποία έχει 11 εγκαταστάσεις στην Κίνα, μεταξύ άλλων και στην Γουχάν, το επίκεντρο του κοροναϊού, έχει απαγορεύσει για το επόμενο δεκαπενθήμερο όλα τα ταξίδια προς και από την Κίνα.

Ιαπωνία: Άνθρωπος που δεν είχε επισκεφθεί την Γουχάν προσβλήθηκε από τον κοροναϊό

Και τα νέα από την Ιαπωνία δεν είναι τόσο καλά. Ο Ιάπωνας υπουργός Υγείας Κατσουνόμπου Κέιτο δήλωσε πως ένα πρόσωπο στην Ιαπωνία, που δεν είχε επισκεφθεί την Γουχάν της Κίνας, προσβλήθηκε από τον νέο κοροναϊό. Πρόκειται για έναν οδηγό τουριστικού λεωφορείου ηλικίας περίπου 60 ετών στην πόλη Νάρα.

Click4More Κοροναΐός: Συγκλονιστικό βίντεο από την Γουχάν! Οι κάτοικοι τραγουδούν αμπαρωμένοι στα σπίτια τους

Την ίδια ώρα, τρεις περιφέρειες στη ρωσική Άπω Ανατολή έκλεισαν τα σύνορά τους με την Κίνα μέχρι τις 7 Φεβρουαρίου εξαιτίας των φόβων για τη διάδοση του κοροναϊού. Θα κλείσουν οι σταθμοί μεθοριακής διέλευσης στην Εβραϊκή Αυτόνομη Περιφέρεια, στην περιφέρεια Χαμπαρόφσκ και στην περιφέρεια Αμούρ.

Μέτρα και στην Μόσχα – Αναστολή δρομολογίων τρένων στο Χονγκ Κονγκ

Οι αρχές της πόλης της Μόσχας έθεσαν σε ισχύ ειδικά μέτρα ασφαλείας σε ξενοδοχεία και τουριστικούς χώρους. Στο Χονγκ Κονγκ, η επικεφαλής της κυβέρνησης Κάρι Λαμ δήλωσε σήμερα πως τα δρομολόγια του τρένου υψηλής ταχύτητας ανάμεσα στην πόλη και την ηπειρωτική Κίνα θα ανασταλούν από τις 30 Ιανουαρίου και όλα τα δρομολόγια των οχηματαγωγών θα ανασταλούν επίσης σε μια προσπάθεια να σταματήσει η διάδοση του κοροναϊού. Φορώντας στο πρόσωπό της μια πράσινη μάσκα, η Λαμ δήλωσε στη διάρκεια ενημέρωσης των δημοσιογράφων ότι ο αριθμός των πτήσεων προς την ηπειρωτική Κίνα μειώθηκε επίσης στο μισό ενώ θα ανασταλεί επίσης η έκδοση προσωπικών αδειών ταξιδιού στην ηπειρωτική Κίνα.

Το Χονγκ Κονγκ ανακοίνωσε εξάλλου σήμερα πως κλείνει μια σειρά δημόσιων χώρων, από στάδια και πισίνες μέχρι μουσεία. Όλοι οι δημόσιοι χώροι αναψυχής θα κλείσουν προσωρινά από αύριο, Τετάρτη, για «να αποφεύγονται οι συγκεντρώσεις ανθρώπων», ανακοίνωσαν οι αρχές. Όλες οι αίθουσες αθλητισμού και τα γήπεδα, οι δημόσιες πισίνες, οι παραλίες, οι κατασκηνώσεις διακοπών καθώς και πολιτιστικά ιδρύματα, όπως τα μουσεία, θα παραμείνουν κλειστά «μέχρι νεωτέρας», ανέφερε σε ανακοίνωσή της η διεύθυνση που είναι αρμόδια για τις πολιτιστικές υπηρεσίες και τους χώρους αναψυχής. Τα σχολεία και τα πανεπιστήμια, που αυτή τη στιγμή είναι κλειστά λόγω των διακοπών του κινεζικού Νέου Έτους, θα παραμείνουν κλειστά μέχρι τις 17 Φεβρουαρίου.

Η Υπηρεσία Τουρισμού της Ταϊλάνδης ανακοίνωσε σήμερα πως περιμένει ότι ο αριθμός των κινέζων τουριστών στην Ταϊλάνδη θα μειωθεί φέτος κατά 2 εκατομμύρια, στα 9 εκατομμύρια, λόγω του ξεσπάσματος του κοροναϊού.

Κλυδωνισμοί στις ασιατικές αγορές

Οι τιμές του πετρελαίου μειώνονται σήμερα στις ασιατικές αγορές. Οι τιμές του πετρελαίου διεθνούς προέλευσης τύπου Brent μειώνονται κατά -0,70% στα 58,17 δολάρια το βαρέλι.
Οι τιμές του αμερικανικού αργού πετρελαίου μειώνονται κατά -0,62% στα 52,81 δολάρια το βαρέλι.

Με πτώση έκλεισε το χρηματιστήριο στο Τόκιο, καθώς το κλίμα φάνηκε να επηρεάζεται από την πορεία της Γουόλ Στριτ, και την άνοδο της συναλλαγματικής ισοτιμίας του γεν έναντι του αμερικανικού δολαρίου και προβλήματα του οικονομικού κύκλου, αλλά και τις ανησυχίες για τον νέο κοροναϊό στην Κίνα. Ο δείκτης Nikkei έκλεισε με πτώση 127,80 μονάδων (–0,55%), στις 23.215,71 μονάδες, στο χαμηλότερο επίπεδο από την 8η Ιανουαρίου. Ο ευρύτερος δείκτης Topix, ενδεικτικός της γενικής τάσης, έκλεισε με πτώση 10,29 μονάδων (–0,60%), στις 1.692,28 μονάδες.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις