Παρασκευή, 19 Απρ.
21oC Αθήνα

Κοροναϊός: Περιμένουν 1.000 νέα κρούσματα! Εικόνες φρίκης από τη Γουχάν

Κοροναϊός: Περιμένουν 1.000 νέα κρούσματα! Εικόνες φρίκης από τη Γουχάν

Η εκτίμηση των κινεζικών αρχών πως ο κοροναϊός, που προκαλεί επιδημία πνευμονίας και έχει κοστίσει τη ζωή σε 56 ανθρώπους, μεταδίδεται ταχύτατα και η ικανότητα μετάδοσής του ενισχύεται προκάλεσε τρόμο. Το ίδιο και η εκτίμηση πως μόνο στη Γουχάν, την πόλη απ’ όπου ξεκίνησε η πανδημία, αναμένονται 1.000 νέα κρούσματα!

Η εφιαλτική εκτίμηση ανήκει στον δήμαρχο της Γουχάν. Ο Ζου Ξιανγουάνγκ προειδοποίησε πως ο κοροναϊκός μπορεί να προκαλέσει 1.000 νέα κρούσματα στην πόλη. Ήδη, τα κρούσματα του κοροναϊού είναι 2.079 παγκοσμίως!

Click4more Διαδηλωτές πέταξαν βόμβες μολότοφ εναντίον κτιρίου που θα στέγαζε ασθενείς! [pics]

Ο δήμαρχος της Γουχάν δήλωσε ότι περιμένει άλλα 1.000 νέα κρούσματα στην πόλη, βασιζόμενος στον αριθμό των ασθενών που νοσηλεύονται και δεν έχουν προς το παρόν υποβληθεί σε εξετάσεις. Κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης τύπου, ο Ζου Ξιανγουάνγκ εξήγησε ότι τα νοσοκομεία της πόλης έχουν δεχθεί περισσότερους από 2.200 ασθενείς, που δεν έχουν μέχρι στιγμή μπορέσει να υποβληθούν σε εξετάσεις που θα επιβεβαιώσουν τον νέο κοροναϊό.

Click4more Τρόμος! Ενισχύεται η ικανότητά μετάδοσης του κοροναϊού

Βασιζόμενος σε ένα ποσοστό περίπου 45% θετικών αποτελεσμάτων, «είναι πιθανόν να προστεθούν 1.000 κρούσματα στον αριθμό των ασθενών που νοσηλεύονται ήδη» σημείωσε, όπως μεταδίδει το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο. Υπενθυμίζεται ότι στη Γουχάν έχουν ξεκινήσει ήδη οι εργασίες για την ανέγερση, μέσα σε λίγες μέρες, όχι ενός αλλά δυο νοσοκομείων.

Η κυβέρνηση του Χονγκ Κονγκ ανακοίνωσε, στο μεταξύ, ότι θα απαγορεύσει από αύριο Δευτέρα την είσοδο στην πόλη σε όλους τους κατοίκους της επαρχίας Χουμπέι, καθώς και σε όποιον επισκέφθηκε την επαρχία αυτήν τις τελευταίες 14 ημέρες! Η απαγόρευση δεν ισχύει για τους μόνιμους κατοίκους του Χονγκ Κονγκ, προστίθεται στην ανακοίνωση, στην οποία δεν προσδιορίζεται πότε θα αρθεί το μέτρο.

Στο μεταξύ, επιστήμονες δημιούργησαν έναν διαδραστικό χάρτη, όπου αποτυπώνονται τα κρούσματα και η εξάπλωση του ιού παγκοσμίως. Δείτε εδώ live τα δεδομένα.

Η πίεση για προμήθειες σε ιατρικό εξοπλισμό στη Γουχάν, όπως ειδικές προστατευτικές στολές, μάσκες και γυαλιά έχει μετριαστεί, όπως εξήγησε, χάρη εν μέρει στις δωρεές από ιδιώτες.

Η Γουχάν, με πληθυσμό 11 εκατομμύρια κατοίκους, έχει τεθεί, ουσιαστικά, σε καραντίνα, ενώ εντείνονται οι προσπάθειες των κινεζικών αρχών να περιορίσουν την επιδημία.

Εικόνες από τους διαδρόμους νοσοκομείων που κατακλύζουν ασθενείς έχουν κυκλοφορήσει στα κινεζικά μέσα κοινωνικής δικτύωσης και όχι μόνο.

https://youtu.be/17U7nw3VBWI

Την ίδια ώρα οι κάτοικοι της Γουχάν διαμαρτύρονται για την αύξηση των τιμών σε προϊόντα όπως τα λαχανικά.

Εικόνες φρίκης από την αφορά της Γουχάν

Ο κοροναϊός ξεκίνησε στα τέλη Δεκεμβρίου από αγορά θαλασσινών στην κεντρική κινεζική πόλη Γουχάν όπου πωλούνταν παρανόμως άγρια ζώα. Για να σταματήσει να εξαπλώνεται ο κοροναϊός, η Κίνα ανακοίνωσε ότι απαγορεύεται σε όλη τη χώρα η εμπορία αγρίων ζώων σε αγορές, εστιατόρια και πλατφόρμες ηλεκτρονικού εμπορίου.

Click4more Κινέζοι τουρίστες από τη Γουχάν προκάλεσαν… συναγερμό στο “Ελευθέριος Βενιζέλος”! Εξετάστηκαν και αποδείχθηκε ότι δεν νοσούν

Τα άγρια ζώα (και συχνά θηράματα λαθροκυνηγών) που πωλούνται στοιβαγμένα στις κινεζικές αγορές θεωρούνται δημιουργούν τις κατάλληλες συνθήκες για την επώαση ιών και την εύκολη μετάδοσή τους στους ανθρώπους.

Με βάση τα εργαστηριακά αποτελέσματα των εξετάσεων από το φαρυγγικό επίχρισμα και το αίμα των ασθενών που νόσησαν από τον θανατηφόρο κοροναϊό και νοσηλεύθηκαν στο νοσοκομείο Jinyintan της Γουχάν, επιβεβαιώθηκε η γενετική ακολουθία που φαίνεται να ταιριάζει απόλυτα με έναν ιό που προσβάλλει τις νυχτερίδες.

Click4more Κικίλιας για κοροναϊό: «Ο ΕΟΔΥ είναι έτοιμος να βγάλει θερμικές κάμερες στο αεροδρόμιο αν χρειαστεί»

Οι πρώτοι άνθρωποι μολύνθηκαν από τον θανατηφόρο κοροναϊό όταν ο ιός μεταλλάχθηκε και μεταδόθηκε για πρώτη φορά, από τα ζώα στους ανθρώπους. Μια νέα επιστημονική έκθεση “έδειξε” συγκεκριμένη πηγή μόλυνσης: τις νυχτερίδες.

Τις τελευταίες μέρες προκαλούν σοκ οι εικόνες Κινέζων να τρώνε σούπα με νυχτερίνες, δημοφιλές έδεσμα στην Κίνα.

https://youtu.be/GW5eZ2dEPhI

Όλα αυτά ενώ ανατριχίλα προκαλούν και οι φωτογραφίες που ανέβηκαν στο κινέζικο μέσο κοινωνικής δικτύωσης Weibo.

Πρόκειται για φωτογραφίες που δείχνουν νεκρούς αρουραίους, νυχτερίδες, μικρούς λύκους, νεκρά ή ζωντανά φίδια, κοάλα, σκυλιά, αλεπούδες, γουρούνια να πωλούνται παράνομα στην ιχθυαγορά Χουανάν στη Γουνάν, χωρίς, φυσικά, να τηρείται κανένας κανόνας υγιεινής! Η αγορά έκλεισε από την Πρωτοχρονιά.

Με πληροφορίες και από ladbible.com

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις