Τετάρτη, 24 Απρ.
20oC Αθήνα

Κορονοϊός: 235 νέοι θάνατοι στο Ιράν – Ξεπέρασαν τους 27.000 νεκρούς

κορονοϊός

Ο κορονοϊός προκάλεσε ακόμη 235 θανάτους το τελευταίο 24ωρο στο Ιράν, σημειώνοντας ξανά το ημερήσιο ρεκόρ που είχε η χώρα στα τέλη Ιουλίου.

Το Ιράν έχει επαναφέρει τα περιοριστικά μέτρα κατά του κορονοϊού ενώ παραμένει η χώρα στη Μέση Ανατολή με τα περισσότερα θύματα, τα οποία φτάνουν πλέον τα 27.192.

Η κατάσταση παραμένει “ανησυχητική” στην Τεχεράνη, σύμφωνα με το υπουργείο. Οι αρχές έχουν κλείσει από το Σάββατο έως την προσεχή Παρασκευή τζαμιά, σχολεία, πανεπιστήμια, κινηματογράφους, μουσεία, στάδια, αίθουσες εκδηλώσεων, γυμναστήρια, πισίνες, ζωολογικούς κήπους και καφέ, για να εμποδίσει τη διασπορά της επιδημίας στην ιρανική πρωτεύουσα.

“Οι πολιτιστικές και κοινωνικές εκδηλώσεις και συνεδριάσεις” καθώς και οι μεγάλες προσευχές της Παρασκευής απαγορεύτηκαν επίσης στην πρωτεύουσα του Ιράν για την ίδια περίοδο.

Η Λαρί μίλησε για ένα ρεκόρ κρουσμάτων με 3.902 νέες μολύνσεις στη χώρα, που αυξάνει σε 475.674 τον συνολικό αριθμό των προσβληθέντων από τον ιό. Το προηγούμενο ήταν την Πέμπτη (3.825 κρούσματα).

Προκειμένου να περιορίσει τον νέο κορονοϊό, το Ιράν επέβαλε περιορισμούς – χωρίς ποτέ να επιβάλει γενικευμένη καραντίνα – οι οποίοι άρθηκαν αρκετά γρήγορα, δεδομένης της οικονομικής κρίσης που ταλανίζει τη χώρα μετά την επαναφορά το 2018 των σκληρών αμερικανικών κυρώσεων.

Ο πρόεδρος του Ιράν Χασάν Ροχανί ζήτησε το Σάββατο τη θέσπιση “αυστηρών” προστίμων και κυρώσεων για όσους δεν τηρούν τα υγειονομικά πρωτόκολλα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις