Παρασκευή, 26 Απρ.
16oC Αθήνα

Κορονοϊός: Η ζωή στην Ιταλία μέσα στην απόλυτη καραντίνα! Ελληνίδα μιλά στο newsit.gr

Κορονοϊός: Η ζωή στην Ιταλία μέσα στην απόλυτη καραντίνα! Ελληνίδα μιλά στο newsit.gr

Μ’ έναν γιο μόλις τριών ετών και έγκυος στον τέταρτο μήνα. η Κρητικιά Τζέσικα Πρινάρης στέλνει μηνύματα αισιοδοξίας από την κόκκινη ζώνη της βορειοδυτικής Ιταλίας.

Η ίδια εξαιτίας της εγκυμοσύνης της έχει θέσει τον εαυτό της σε απόλυτη καραντίνα, με αποτέλεσμα να έχει να βγει από το σπίτι της, στην Μόντενα στην περιφέρεια της Εμίλια-Ρομάνια, τουλάχιστον δέκα ημέρες.

Πως θα μπορούσε άλλωστε να κάνει διαφορετικά όταν χθες (Πέμπτη 19.06.2020) τα επιβεβαιωμένα κρούσματα κορονοϊού εκτινάχθηκαν στην Ιταλία στα 41.035 και οι θάνατοι στους 3.405;

“Να μείνουν σπίτι τους”

Όπως εξηγεί στο newsit.gr η κατάσταση μπορεί να είναι δύσκολη, όμως θα πρέπει να δείξουμε ψυχραιμία και κυρίως ν ακολουθήσουμε όλοι τις εντολές, προκειμένου να σταματήσει άμεσα η εξάπλωση του κορονοϊού :

“Καθημερινά επικοινωνώ με τους φίλους μου στην Κρήτη και το πρώτο που τους λέω είναι να παραμένουν στα σπίτια τους. Όταν τους έλεγα αυτά που ζούμε, κάποιοι μπορεί να με θεωρούσαν υπερβολική, όμως ήταν αλήθεια.

click4more: Κορονοϊός: Μεταδίδεται και έτσι! Ο τρόπος που δεν γνωρίζαμε

Τώρα ένα κομμάτι από την ιστορία αυτή το ζείτε κι εσείς. Εύχομαι ειλικρινά να μην δείτε τα χειρότερα” λέει η Τζέσικα Πρινάρης και προσθέτει “Ζούμε στη Μόδενα, στη δεύτερη κατά σειρά περιοχή που μπήκε εξαιτίας της γρήγορης εξάπλωσης του κορονοϊού στη λεγόμενη κόκκινη ζώνη, με αποτέλεσμα η καθημερινότητα να γίνεται ολοένα και πιο σκληρή από τον απόλυτο περιορισμό μέσα στα σπίτια μας. Εδώ έχουμε πολλά κρούσματα κι όχι θανάτους, όπως έχει στο Μπέργκαμο και η Μπρέσια, οι πόλεις κοντά στο Μιλάνο. Έχασαν την ζωή τους πολλά ηλικιωμένα άτομα, η αλήθεια είναι αυτή, όμως όταν ακούς ότι πεθαίνουν και νεώτεροι σφίγγεται η καρδιά σου”.

Στην πόλη, όπου ζει η Τζέσικα Πρινάρης μαζί με την οικογένεια της, τα πάντα έχουν παραλύσει, ενώ η μοναδική βόλτα που τους επιτρέπεται πλέον είναι να βγουν για λίγο έξω από τα σπίτια τους, αφού τα πάρκα και άλλα σημεία της πόλης είναι κλειστά.

“Βγαίνουμε για συγκεκριμένους λόγους”

“Βγαίνουμε για συγκεκριμένους λόγους πλέον, μόνο για να ψωνίσουμε σε σούπερ μάρκετ, συγκεκριμένοι και με σχετική άδεια είναι και αυτοί που πάνε στις δουλειές τους. Αν θα βγούμε σαν βόλτα έξω από τα σπίτια μας, αυτό θα είναι για λίγο και εδώ κοντά. Γύρω γύρω η πόλη έχει πράσινο και οι γονείς βγάζουν για λίγο τα απογεύματα τα παιδιά τους για να παίξουν και να δουν από μακριά τους φίλους τους. Ίσα ίσα για να αλλάξουν εικόνα” εξηγεί και συνεχίζει.

“Η αστυνομία έχει ξεκινήσει να κάνει περιπολίες και να φωνάζει από τα μεγάφωνα να παραμένουμε σπίτια μας. Αυτό είναι τρομακτικό την ώρα που το ακούς, αλλά από την άλλη δεν γινόταν να το αποφύγουμε, αφού μέχρι πριν λίγες ημέρες κάποιοι εξακολουθούσαν να κάνουν τζόκινγκ, να συναντιούνται στα πάρκα, δεν κρατούσαν αποστάσεις, γι αυτό και έκλεισαν τα πάντα”.

“‘Εχω να βγω πάνω από 10 μέρες”

Στο πλευρό της όλο αυτό το δύσκολο διάστημα η Τζέσικα έχει τον τον σύζυγο της, ο οποίος δεν της χαλάει κανένα χατίρι :

“Ως μητέρα έχω ανησυχήσει γιατί από την μια δεν ξέρουμε πότε θα τελειώσει όλο αυτό και από την άλλη θέλω ο γιος να ζει σ ένα προστατευμένο περιβάλλον. Από την άλλη καλούμε να είμαι ακόμα πιο προσεκτική γιατί είμαι έγκυος στον τέταρτο μήνα και προσέχω διπλά.

Έχω να κατέβω από το σπίτι μου πάνω από δέκα ημέρες. Πριν βρισκόμουν κι εγώ με μια φίλη μου εδώ, που τα παιδιά μας έχουν την ίδια ηλικία, τώρα το έκοψα κι αυτό. Απ ότι φαίνεται τα μικρά παιδιά είναι πιο ανθεκτικά, αλλά καλό είναι να μην τον περάσουν. Είμαι τυχερή γιατί έχω τον σύζυγο μου στο πλευρό μου, ο οποίος αν και επιστρέφει κουρασμένος από την δουλειά του, ωστόσο μας κάνει όλα τα χατίρια. Θα πάει να ψωνίσει, θα βγάλει βόλτα το παιδί ευτυχώς είναι καλός μαζί μας”.

“Να είναι όλοι προσεκτικοί”

Καθημερινά η Ιταλίδα από την Κρήτη επικοινωνεί με τους φίλους της στην Ελλάδα τους οποίους προτρέπει να είναι ιδιαιτέρως προσεκτικοί από εδώ και εξής :

“Οι φίλοι μου στην Ελλάδα ανησυχούν για εμάς και εμείς για εκείνους. Μιλάμε καθημερινά μαζί τους. Μάλιστα με ρώτησε κάποιος που θα ήθελα να είμαι και η αλήθεια είναι όσο κι αν αγαπώ την Κρήτη πραγματικά δεν θα έφευγα από εδώ γιατί το σύστημα υγείας είναι εξαιρετικό.

Αν οι Ιταλοί γιατροί δεν έκαναν καθημερινά το πρώτο διάστημα τα τεστ, δεν θα ξέραμε σήμερα πόσα είναι τα κρούσματα γιατί απλά όσοι είχαν τα ήπια ή και καθόλου συμπτώματα θα εξακολουθούσαν να κυκλοφορούν ανάμεσα μας. Θα πρέπει να το πάρουν όλοι σοβαρά και να είναι προσεκτικοί με τους άλλους”.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις