Κόσμος

Κορονοϊός: Ξεπέρασαν τα 2 εκατομμύρια τα κρούσματα σε Λατινική Αμερική και Καραϊβική

Περισσότερα από 2 εκατομμύρια κρούσματα κορονοϊού έχουν καταγραφεί από την αρχή της επιδημίας στη Λατινική Αμερική και την Καραϊβική, εκ των οποίων τα μισά στη Βραζιλία όπου σχεδόν 50.000 άνθρωποι από έχουν πεθάνει τον κορονοϊό, σύμφωνα με απολογισμό του AFP.

Συνολικά 2.007.621 κρούσματα έχουν καταγραφεί στην περιοχή.

Η Βραζιλία μετρούσε χθες Σάββατο 1.067.579 μολύνσεις από την covid-19 και 49.976 θανάτους. Είναι η δεύτερη πλέον πληγείσα χώρα από την πανδημία μετά τις ΗΠΑ.
Τα επιβεβαιωμένα κρούσματα φτάνουν τα 1.067.579 από την έναρξη της επιδημίας στην χώρα. 

Το Μεξικό έχει καταγράψει περισσότερα από 170.000 κρούσματα, ενώ έχει το δεύτερο μεγαλύτερο ποσοστό θανάτων στην περιοχή, 20.781. Λόγω της αύξησης του αριθμού των μολύνσεων από τον νέο κορονοϊό οι αρχές της πόλης του Μεξικού ανέβαλαν την επαναλειτουργία αγορών, εστιατορίων και άλλων καταστημάτων, η οποία ήταν προγραμματισμένη για αύριο Δευτέρα.

Στη Χιλή οι αρχές προσέθεσαν χθες Σάββατο περισσότερους από 4.000 νεκρούς στον αριθμό των θυμάτων της covid-19, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό τους σε 7.144. Πρόκειται για θανάτους που «ίσως» να οφείλονται στον κορονοϊό. Ο αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων της πανδημίας στη χώρα ανέρχεται σε 236.748,.

Στο Περού ο αριθμός των κρουσμάτων ξεπέρασε χθες τις 250.000, ενώ ο νεκροί ανέρχονται σε 7.861.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Οι ΗΠΑ βομβάρδισαν θέσεις τζιχαντιστών στη Νιγηρία τα Χριστούγεννα: «Θα υπάρξουν κι άλλοι νεκροί αν συνεχιστεί η σφαγή χριστιανών» λέει ο Τραμπ
«Είχα προειδοποιήσει ήδη αυτούς τους τρομοκράτες ότι αν δεν σταματούσαν τη σφαγή χριστιανών, θα πλήρωναν ακριβά» λέει ο Τραμπ
Ντόναλντ Τραμπ
16
Ο Πάπας Λέων στο χριστουγεννιάτικο μήνυμά του: «Αναθέτουμε όλη την ευρωπαϊκή ήπειρο στον Πρίγκιπα της Ειρήνης» – Η αναφορά του στη Γάζα και τους πρόσφυγες
«Πώς να μην θυμηθούμε τις σκηνές της Γάζας, οι οποίες εδώ και πολλές εβδομάδες είναι εκτεθειμένες στην βροχή, στον άνεμο και στο κρύο, αλλά και εκείνες τόσων άλλων προσφύγων κάθε ηπείρου» ανέφερε ο πάπας
πάπας λέων
Χριστουγεννιάτικη επικοινωνία Ζελένσκι με τους Αμερικανούς απεσταλμένους Γουίτκοφ και Κούσνερ για την Ουκρανία - «Ήταν μία καλή συζήτηση»
«Ελπίζω ότι οι συμφωνίες που επιτεύχθηκαν σήμερα με την ευκαιρία των Χριστουγέννων και οι ιδέες που συζητήσαμε θα αποδειχθούν χρήσιμες»
REUTERS