Κόσμος

Κόστα Ρίκα: «Χάθηκαν» 3,3 δισ. colones από τα ταμεία της Εθνικής Τράπεζας της χώρας

Κάπου… παράπεσαν 3,3 δισεκατομμυρίων colones (5,8 εκατ. ευρώ) στην Εθνική Τράπεζα της Κόστα Ρίκα, σύμφωνα με τη γενική εισαγγελία της χώρας.

Πέντε μέλη του προσωπικού της Εθνική Τράπεζας της Κόστα Ρίκα τέθηκαν σε διαθεσιμότητα όταν διαπιστώθηκε πως το ποσό χάθηκε, όπως εξήγησε ο υπηρεσιακός επικεφαλής της τράπεζας, ο Χάιμε Μουρίγιο, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

Η έρευνα της γενικής εισαγγελίας επικεντρώνεται σε αυτά τα πέντε πρόσωπα, στα οποία συμπεριλαμβάνονται μέλος του λογιστικού τμήματος, επόπτες και φύλακας.

«Δεν μπορούμε να πούμε με βεβαιότητα πως πρόκειται για υπόθεση απάτης, ή ότι κάποιος έκλεψε τα χρήματα αυτά. Δεν έχουμε φθάσει ακόμη εκεί», η υπόθεση «ερευνάται», τόνισε ο Μουρίγιο, κάνοντας λόγο για πρωτοφανή κατάσταση τα 109 χρόνια που λειτουργεί η τράπεζα.

Ο μεταβατικός επικεφαλής της BNCR προσπάθησε εξάλλου να καθησυχάσει το κοινό, διαβεβαιώνοντας πως οι αποταμιεύσεις και άλλες τοποθετήσεις των πελατών της δεν διατρέχουν κανέναν κίνδυνο.

Η διεύθυνση της τράπεζας λέει πως δεν γνωρίζει ακόμη ούτε πότε ούτε το πώς μπόρεσε να «χαθεί» το ποσό, προσθέτοντας πως αναμένει τα πράγματα να ξεκαθαρίσουν αφού ολοκληρωθούν η έρευνα της γενικής εισαγγελίας και ταυτόχρονη δική της, εσωτερική έρευνα.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ζελένσκι: «Παραγωγική» η πρώτη συνομιλία με τις ΗΠΑ για την ανοικοδόμηση της Ουκρανίας μετά τον πόλεμο
Στο πλαίσιο της διαπραγματευτικής διαδικασίας μεταξύ Ουκρανίας, Ευρώπης και ΗΠΑ, προετοιμάζονται τρία έγγραφα που θα αποτελέσουν τη βάση μιας ειρηνικής διευθέτησης
Ο Πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι
Τραμπ, Μακρόν, Μερτς και Στάρμερ θέλουν να συνεχιστούν πιο έντονα οι ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις για την Ουκρανία
«Πρόκειται για μια κρίσιμη χρονική συγκυρία για τον ουκρανικό λαό και την ευρω-ατλαντική ασφάλεια» συμφώνησαν οι τέσσερις ηγέτες
Ο Ντόναλντ Τραμπ
Ανανεώθηκε πριν 4 ώρες