Κόσμος

Κρίσιμες διαβουλεύσεις για το ύψος του κουρέματος – Θα ξεπεράσει το 50%;

«Άγνωστος Χ» παραμένει, στην Κύπρο, το ύψος του «κουρέματος» στις καταθέσεις πέραν των 100.000 ευρώ, έξι μέρες μέρες μετά τη συμφωνία Λευκωσίας - τρόικας για παροχή στήριξης στην κυπριακή οικονομία.

Εκτός από το «κούρεμα» κατά 37,5%, το οποίο έχει ήδη «κλείσει», το κενό, που υπάρχει, αφορά την τύχη του υπόλοιπου 22,5% των καταθέσεων, το οποίο έχει δεσμευτεί, προκειμένου να ολοκληρωθεί η ανακεφαλαιοποίηση της Τράπεζας Κύπρου.

Πηγές από την Κεντρική Τράπεζα ανέφεραν ότι θα απαιτηθεί πέραν του 50% αυτού του ποσοστού των καταθέσεων, ώστε να κλείσει το θέμα των κεφαλαιακών αναγκών. Ως αποτέλεσμα, το συνολικό ποσοστό «κουρέματος» των καταθέσεων άνω των 100.000 ευρώ, αναμένεται να ξεπεράσει το 50%.

Διαβάστε περισσότερα στο Newsit.com.cy

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Θαύμα στην πύρινη κόλαση του Κραν Μοντανά: Νεαρός παγιδεύτηκε στο μπαρ κρατώντας έναν σταυρό – «Η φωτιά τον απέφυγε κι επέζησε»
Η Λετίσια Πλας περιγράφει πώς ένας νεαρός, ανήμπορος να διαφύγει καθώς οι έξοδοι στο μπαρ είχαν αποκλειστεί, κάθισε στο πάτωμα κρατώντας έναν σταυρό στα χέρια του
Η αυτόπτης μάρτυρας Λετίσια Πλας