Κυριακή, 28 Απρ.
20oC Αθήνα

Κρουαζιερόπλοιο του τρόμου στον Βισκαϊκό κόλπο – «Πολιορκία» από κύματα 16 μέτρων και 100 τραυματίες

Κρουαζιερόπλοιο του τρόμου στον Βισκαϊκό κόλπο – «Πολιορκία» από κύματα 16 μέτρων και 100 τραυματίες

Τον απόλυτο τρόμο βίωσαν οι επιβάτες ενός κρουαζιερόπλοιου το οποίο περνούσε από τον Βισκαϊκό κόλπο (βρίσκεται στον Ατλαντικό Ωκεανό).

Το κρουαζιερόπλοιο Saga Spirit of Discovery έπεσε σε σφοδρή καταιγίδα στον Βισκαϊκό κόλπο, και τα όσα ακολούθησαν και βίωσαν οι επιβάτες, είναι βγαλμένα από τους χειρότερους εφιάλτες τους.

Κύματα ύψους 16 μέτρων χτυπούσαν με μανία το πλοίο, το οποίο μάλιστα ακινητοποιήθηκε. Αυτό σημαίνει πως έμεινε στάσιμο να δέχεται το ένα μετά το άλλο τα χτυπήματα των αδυσώπητων κυμάτων.

Τζάμια άρχισαν να σπάνε, πράγματα να διαλύονται, το πλοίο άρχισε να παίρνει κλίση και επιβάτες να γίνονται «μπαλάκια» και να χτυπούν σε σημεία του πλοίου. Υπολογίζεται πως περίπου 100 από αυτούς τραυματίστηκαν, ορισμένοι σοβαρά.

Χαρακτηριστική είναι η δήλωση ενός επιβάτη ο οποίος ανέφερε πως τα τραπέζια «πετούσαν» και οι άνθρωποι πήγαιναν πάνω κάτω από τις αναταράξεις.

«Ακούγαμε τα πάντα να σπάνε και στη συνέχεια ο καπετάνιος ουρλιάζοντας ανακοίνωσε πως το πλοίο έπαιρνε κλίση. Ο πανικός που είχε στη φωνή του μας έκανε να τρομοκρατηθούμε» είπε μια γυναίκα που ήταν πάνω στο πλοίο.

«Οι άνθρωποι κοιμόντουσαν με σωσίβια και έγραφαν μηνύματα στα αγαπημένα τους πρόσωπα σε περίπτωση που δεν επιστρέφαμε. Είμαστε ευτυχείς που είμαστε ζωντανοί» τόνισε.

Άλλος επιβάτης δήλωσε πως ο καπετάνιος ακουγόταν φοβισμένος στις ανακοινώσεις του, και πως μέλη του πληρώματος είχαν βάλει τα κλάματα. 

Οι περισσότεροι από τους τραυματισμούς χαρακτηρίστηκαν μικροτραυματισμοί και 5 άτομα μεταφέρθηκαν σε νοσοκομείο, όταν το πλοίο έδεσε στο Πόρτσμουθ.

Ο Βισκαϊκός κόλπος θεωρείται δύσκολο πέρασμα για τα πλοία, και το κρουαζιερόπλοιο είχε πάρει εντολή να επιστρέψει στην Βρετανία λόγω κακοκαιρίας. Τότε έπεσε στην κακοκαιρία και ενεργοποιήθηκε το σύστημα ασφαλείας του πλοίου. Μετά από λίγο έστριψε αριστερά και στη συνέχεια ακινητοποιήθηκε. Τότε – όπως αναφέρεται – υπήρξε το μεγαλύτερο χάος.

Η εταιρεία από τη μεριά της ανέφερε πως δεν υπήρξαν σημαντικές ζημιές στο πλοίο.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις