Παρασκευή, 26 Απρ.
16oC Αθήνα

Ξεπέρασε τον κορονοϊό ο πρόεδρος της Αργεντινής

Ξεπέρασε τον κορονοϊό ο πρόεδρος της Αργεντινής

Νικητής από τη μάχη του με την Covid-19, βγήκε ο πρόεδρος της Αργεντινής. Ο Αλμπέρτο Φερνάντες ανάρρωσε περίπου δύο εβδομάδες αφότου αποκαλύφθηκε πως διαγνώστηκε θετικός στον νέο κορονοϊό.

Ο πρόεδρος της Αργεντινής αντιμετώπισε ήπια συμπτώματα της Covid-19 και συνέχισε να εργάζεται ενόσω παρέμενε σε απομόνωση. Ο 62χρονος Αλμπέρτο Φερνάντες είχε κάνει στην αρχή τις χρονιάς και τις δύο δόσεις του ρωσικού εμβολίου για τον νέο κορονοϊό, του Sputnik V.

Διαγνώστηκε πως μολύνθηκε καθώς η Αργεντινή πλήττεται από σφοδρό δεύτερο κύμα της πανδημίας και την περασμένη Τρίτη κατέγραψε ρεκόρ με 27.001 εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα του SARS-CoV-2.

Η ιατρική υπηρεσία της προεδρίας της Αργεντινής διαβεβαίωσε σε ανακοίνωσή της ότι η υγεία του Φερνάντες είναι καλή, η εξέλιξή του είναι ευνοϊκή, είναι ασυμπτωματικός και θα επιστρέψει στα καθήκοντά του από σήμερα.

«Την Πέμπτη 15η (Απριλίου) θα επανέλθει στις κανονικές του δραστηριότητες» και θα «συνεχίσει να υποβάλλεται στις συνηθισμένες ιατρικές εξετάσεις», κατά την ανακοίνωση.

Βαρύτατος απολογισμός 

Η Αργεντινή κατέγραψε τις προηγούμενες 24 ώρες 368 θανάτους, απολογισμός που είναι ο βαρύτερος από την 18η Ιανουαρίου, όταν είχαν καταγραφεί 425 θάνατοι. Επιβεβαιώθηκαν, επίσης, 25.157 νέα κρούσματα του SARS-CoV-2. Πρόκειται για την έκτη φορά σε εννιά ημέρες που οι μολύνσεις από τον νέο κορονοϊό ξεπέρασαν τις 20.000.

Μέχρι σήμερα, η Αργεντινή έχει καταγράψει μέχρι σήμερα 58.174 θανάτους εξαιτίας της COVID-19 επί συνόλου 2.579.000 κρουσμάτων του SARS-CoV-2.

Αναφερόμενη στην έξαρση των μολύνσεων, η υπουργός Υγείας Κάρλα Βιτσότι κάλεσε τους πολίτες να μένουν σπίτι και να βγαίνουν μόνο αν είναι χρειάζεται να πάνε στην εργασία τους, να πάνε τα παιδιά στο σχολείο ή αν είναι «απόλυτη ανάγκη».

Σε ό,τι αφορά την εκστρατεία ανοσοποίησης στην Αργεντινή, που άρχισε την 29η Δεκεμβρίου, έχουν χορηγηθεί μέχρι εδώ 5.874.864 δόσεις εμβολίων, σύμφωνα με τους αριθμούς του υπουργείου Υγείας.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις