Κόσμος

Ξεσηκωμός για την προστασία των κατοικίδιων ζώων προσφύγων που κατάσχονται

Υπέρμαχοι της προστασίας των δικαιωμάτων των ζώων στη Σλοβενία συγκέντρωσαν περισσότερες από 2.000 υπογραφές με αίτημα να μην επιτρέπεται η ευθανασία των κατοικίδιων ζώων που κατάσχονται από τους πρόσφυγες, οι οποίοι φθάνουν στη χώρα. Απευθύνθηκαν δε στις αρχές με έκκληση να επιτρέψουν την επανασύνδεση των τετράποδων με τους ιδιοκτήτες τους ή να βρουν οικογένειες που θέλουν να τα φιλοξενήσουν.

“Δοκιμάζεται ο ανθρωπισμός μας, είναι συνθήκες στις οποίες οι άνθρωποι δείχνουν τα καλύτερα ή τα χειρότερα χαρακτηριστικά τους” έγραψε σε ανοικτή επιστολή προς την κυβέρνηση της Σλοβενίας και τον πρόεδρο της χώρας, Μπόρουτ Πάχορ, η διάσημη τραγουδίστρια και υπέρμαχος της προστασίας των δικαιωμάτων των ζώων, Γιάντρανκα Γιούρας.
Οι ακτιβιστές οργανώσεων για την προστασία των ζώων αναφέρουν ότι οι επιθεωρητές στη Σλοβενία με ασαφή και σκληρό τρόπο ερμηνεύουν την ευρωπαϊκή νομοθεσία και παίρνουν από τους μετανάστες και τους πρόσφυγες σκύλους με διαβατήρια, που έχουν τσιπ (ηλεκτρονική ταυτότητα) και είναι εμβολιασμένοι κατά της λύσσας.

Στη συνέχεια, τους βάζουν σε καραντίνα για την οποία οι ιδιοκτήτες θα πρέπει να πληρώσουν έως και 2.000 ευρώ, με αποτέλεσμα να προτιμούν να τους αφήσουν στη Σλοβενία και να φύγουν στην Αυστρία και τη Γερμανία και τα ζώα να υποβάλλονται σε ευθανασία μετά από ένα ορισμένο χρονικό διάστημα.
Οι συντάκτες και υπογράφοντες την έκκληση ζητούν ότι η “επαίσχυντη πρακτική” να σταματήσει αμέσως και τα ζώα να επιστραφούν στους ιδιοκτήτες τους ή να δοθούν για υιοθεσία.

“Έχουμε τέσσερις σκύλους σε καραντίνα, αλλά δεν μας έχουν ενημερώσει ακόμη τι να κάνουμε ” δήλωσε στην εφημερίδα της Λιουμπλιάνας “Ζουρνάλ” ιδιοκτήτης ασύλου για ζώα και πρόσθεσε ότι αναμένει οδηγίες από την Κρατική Διεύθυνση Κτηνιατρικής.
Στο άσυλο φιλοξενείται η Άσα, μία σκυλίτσα, η οποία πριν από 10 μέρες στην πόλη Ντόμποβα αποχωρίστηκε από τους ιδιοκτήτες της, αν και έχει διαβατήριο και βιβλιάριο εμβολιασμών. Προς το παρόν βρίσκεται εκεί επειδή η οικογένεια Σύριων προσφύγων με τους οποίους ταξίδευε μέσω της βαλκανικής οδού με προορισμό τη Γερμανία δεν είχε χρήματα να προπληρώσει τα 2/3 του χρηματικού ποσού των 2000 ευρώ για την τρίμηνη καραντίνα.

Η καραντίνα θα πρέπει επιβεβαιώσει ή να διαψεύσει εάν το ζώο έχει ταινία και αν έχει επαρκή αριθμό αντισωμάτων που το προστατεύουν από τη λύσσα. Σύμφωνα με τους κανονισμούς, τα ζώα χωρίς ιδιοκτήτη μετά από ένα ορισμένο χρονικό διάστημα στο καταφύγιο πρέπει να υποβληθούν σε ευθανασία.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
ΗΠΑ: Ο νέος δήμαρχος της Νέας Υόρκης, Ζόραν Μαμντάνι, δηλώνει «έτοιμος» να συναντηθεί με τον Ντόναλντ Τραμπ
Παραμονή της πρώτης του συνάντησης με τον Αμερικανό πρόεδρο, ο νεοεκλεγείς δήμαρχος δηλώνει αποφασισμένος να υπερασπιστεί το βιοτικό επίπεδο των Νεοϋορκέζων
Ο νέος δήμαρχος της Νέας Υόρκης, Ζοράν Μαμντάνι
Ουκρανία: Ρώσοι στρατιώτες καταγράφονται να περπατούν ελεύθερα στους κατεστραμμένους δρόμους του Ποκρόφσκ
Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας δημοσίευσε πλάνα που δείχνουν στρατιώτες να περιπολούν ανενόχλητοι στο νότιο Ποκρόφσκ, την ώρα που το Κίεβο διαβεβαιώνει ότι οι μάχες συνεχίζονται στη μισοερειπωμένη πόλη
Στιγμιότυπο από βίντεο που δείχνει Ρώσους στρατιώτες στο Ποκρόβσκ
Λίβανος: Ο αρχηγός της μεγαλύτερης αυτοκρατορίας ναρκωτικών της χώρας συνελήφθη από τον στρατό
Ο βαρόνος των ναρκωτικών Νουχ Ζαϊτέρ, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσαν δεκάδες εντάλματα σύλληψης, συνελήφθη κατά τη διάρκεια στρατιωτικής επιχείρησης στην κοιλάδα Μπεκάα
Ένας Λιβανέζος στρατιώτης