Κόσμος

Κυπριακό: Συνεχίζεται το θρίλερ στην Ελβετία χωρίς τους πρωθυπουργούς

Χωρίς τους πρωθυπουργούς των τριών εγγυητριών δυνάμεων τελικά θα συνεχιστεί η Διάσκεψη για το Κυπριακό που διεξάγεται εδώ και οκτώ μέρες στο Κραν Μοντανά της Ελβετίας.

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Το παιχνίδι για γερά νεύρα που εκτυλίχθηκε τις τελευταίες τρεις μέρες με τα σενάρια για έλευση των πρωθυπουργών Ελλάδας, Τουρκίας και Βρετανίας να δίνουν και να παίρνουν, ως μοχλό πίεσης, εν όψει μάλιστα και της άφιξης αύριο του ΓΓ του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες έλαβε τέλος σήμερα το βράδυ.

Η εξέλιξη αυτή επιβεβαιώθηκε άλλωστε και στην αποψινή συνεδρίαση στο τραπέζι 1 για το κεφάλαιο των Εγγυήσεων και Ασφάλειας η οποία διεξήχθη παρουσία και της ύπατης εκπροσώπου Εξωτερικής Πολιτικής και Άμυνας της ΕΕ, Φεντερίκα Μογκερίνι.

Λίγο πριν αποκρουστούν οι προσπάθειες δημιουργίας τεχνητά θετικού κλίματος γύρω από αυτό το θέμα, επιβεβαιώθηκε επίσης με σχετική ανακοίνωση από τα Ηνωμένα Έθνη και η άφιξη του κ. Γκουτέρες αύριο στο Κραν Μοντανά.

Τελικά επικράτησε η λογική και η ορθότητα δήλωσε από την πλευρά του ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Η Κέιτ Μίντλετον ανέβηκε στις 3 ψηλότερες κορυφές της Βρετανίας μετά τη μάχη με τον καρκίνο και έστειλε μήνυμα ελπίδας
Η πριγκίπισσα της Ουαλίας ολοκλήρωσε το απαιτητικό Three Peaks Challenge για να στηρίξει το νοσοκομείο όπου νοσηλεύτηκε και να υπενθυμίσει ότι η ζωή συνεχίζεται και μετά τις θεραπείες
25 June 2020 - Norfolk - Kate Duchess of Cambridge, Catherine, Katherine Middleton during a visit to The Nook in Framlingham Earl, Norfolk Photo Credit: ALPR/AdMedia / MediaPunch *** NO UK** /IPX