Τρίτη, 19 Μαρ.
18oC Αθήνα

Κύπρος: Ο Ερντογάν ετοιμάζεται να προσαρτήσει τα Κατεχόμενα στην Τουρκία; Ανησυχητικό δημοσίευμα για την προγραμματισμένη επίσκεψη

Κύπρος: Ο Ερντογάν ετοιμάζεται να προσαρτήσει τα Κατεχόμενα στην Τουρκία; Ανησυχητικό δημοσίευμα για την προγραμματισμένη επίσκεψη

Στα κατεχόμενα της Κύπρου σχεδιάζει να βρεθεί σε δύο εβδομάδες ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Σύμφωνα με το philenews.com, η τουρκοκυπριακή εφημερίδα Χαλκίν Σεσί υποστηρίζει πως η επίσκεψη Ερντογάν θα συνοδευτεί από ανακοινώσεις για προσάρτηση στην Τουρκία.

Στο ίδιο δημοσίευμα καταγράφονται και κινήσεις που γίνονται από πλευράς Τουρκίας στο πλαίσιο του σχεδιασμού της για προσάρτηση. Σύμφωνα με τον αρθρογράφο Τζεβχερί Γκιουβέν, τον οποίο επικαλείται η εφημερίδα βάσει του «πρωτοκόλλου» που υπογράφηκε μεταξύ Τουρκίας και του ψευδοκράτους θα εγκατασταθούν 200 αστυνομικοί από την Τουρκία στα κατεχόμενα. Κάτι που αν γίνει θα είναι κάτι που θα συμβαίνει για πρώτη φορά.

Ο ίδιος υποστηρίζει πως οι αστυνομικοί αυτοί δε θα έχουν όπλα – γι αρχή τουλάχιστον – μιας και όπως λέει στην Κύπρο δεν υπάρχει εγκληματικότητα ούτε εντάσεις. Ωστόσο αυτό ίσως είναι κάτι που θα κριθεί αναγκαίο, αφού μετά την θα ξεσπάσουν αναταραχές εάν προχωρήσει η προσάρτηση. 

Γι’ αυτό και η επόμενη επίσκεψη Ερντογάν στα κατεχόμενα σε δύο εβδομάδες – όπως λέει- θα έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον, οπόταν θα φανούν οι προθέσεις του. Από την αρχή της ανακοίνωσης της επίσκεψης εξάλλου υπήρχαν σενάρια για εξαγγελίες για την Αμμόχωστο. 

Ο Γκιουβέν υποστηρίζει μάλιστα πως η Τουρκία κάνει ότι κάνει σε συνεννόηση με τη Βρετανία, καθώς υποστηρίζει πως το Λονδίνο δε θέλει να δει ολόκληρη την Κύπρο μέλος της ΕΕ.

πηγή: philenews.com

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις