Πέμπτη, 25 Απρ.
20oC Αθήνα

Λιοντάρια στον ζωολογικό κήπο της Βαρκελώνης βρέθηκαν θετικά στον κορονοϊό 

Λιοντάρια στον ζωολογικό κήπο της Βαρκελώνης βρέθηκαν θετικά στον κορονοϊό 
Φωτογραφία Reuters

Θετικά στον κορονοϊό εντοπίστηκαν τέσσερα λιοντάρια στον ζωολογικό κήπο της Βαρκελώνης, στην Ισπανία. Αυτή είναι η δεύτερη φορά που μεγάλα αιλουροειδή έχουν βρεθεί θετικά στην Covid-19. 

H Zala, η Nima, η Run Run και ο Kiumbe υποβλήθηκαν σε τεστ καθώς οι φροντιστές του ζωολογικού κήπου παρατήρησαν ότι τα μεγάλα αιλουροειδή παρουσίαζαν ελαφριά συμπτώματα κορονοϊού. Εκτός όμως από τα λιοντάρια, όπως ανακοίνωσαν οι αρμόδιοι του ζωολογικού κήπου, θετικοί στην Covid-19 εντοπίστηκαν και δύο υπάλληλοι. 

Οι Αρχές, σύμφωνα με την DailyMail, ερευνούν πώς μπορεί να μολύνθηκαν τα λιοντάρια. Τα τέσσερα αιλουροειδή, ηλικίας 16 ετών, δεν είχαν έρθει σε επαφή με άλλα ζώα.

Τα τεστ στα μεγάλα αιλουροειδή, τα οποία έγιναν κατά τον ίδιο τρόπο που γίνονται και στους ανθρώπους, τα έκαναν οι φροντιστές του ζωολογικού κήπου καθώς τα ζώα έχουν εξοικειωθεί μαζί τους. Μάλιστα, οι φροντιστές επικοινώνησε με τους συναδέλφους τους στη Νέα Υόρκη, καθώς τον Απρίλιο στον ζωολογικό κήπο του Μπρόνξ βρέθηκαν θετικά στον κορονοϊό τέσσερις τίγρεις και τρία λιοντάρια. 

 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις