Κόσμος

Λίβανος: Δύο Βέλγοι δημοσιογράφοι τραυματίστηκαν στο κέντρο της Βηρυτού

Η Βηρυτός βρίσκεται στο επίκεντρο των επιθέσεων του Ισραήλ με δύο Βέλγους δημοσιογράφους να τραυματίζονται στο κέντρο της πόλης το βράδυ της Τετάρτης (02.10.2024).  

Πρόκειται για τον Βέλγο πολεμικό ανταποκριτή Robin Ramaekers και τον εικονολήπτη Stijn De Smet από το φλαμανδικό κανάλι VTM. Τραυματίστηκαν την ώρα του ρεπορτάζ σχετικά με χτύπημα του Ισραήλ σε κέντρο παροχής βοήθειας της Χεζμπολάχ στην καρδιά της Βηρυτού που άφησε πίσω του επτά νεκρούς σήμερα τα ξημερώματα. Οι ακριβείς συνθήκες του τραυματισμού τους είναι ακόμη άγνωστες προς το παρόν. Ωστόσο κάποια ΜΜΕ αναφέρουν ότι δέχτηκαν επίθεση.

Οι δύο δημοσιογράφοι νοσηλεύονται σε νοσοκομείο της Βηρυτού, ο ένας με κατάγματα στο πρόσωπο και ο άλλος στο πόδι. Η ζωή τους είναι εκτός κινδύνου.

Ο Robin Ramaekers και ο οπερατέρ Stijn De Smet βρίσκονται στη Βηρυτό από την Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου για να καλύψουν τη σύγκρουση μεταξύ της Χεζμπολάχ και του Ισραήλ.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Φρίκη στην Βρετανία: Γόνος πλούσιας οικογένειας δολοφόνησε την σύντροφό του με κουζινομάχαιρο – Την κατηγόρησε ότι του επιτέθηκε πρώτη
Ο 26χρονος υποστήριξε στο δικαστήριο ότι η 31χρονη σύντροφός του του επιτέθηκε πρώτη με κουζινομάχαιρο ενώ φαινόταν «τρελή», «παράφρων» και «δαιμονισμένη»
Ο πλούσιος 26χρονος που κρίθηκε ένοχος για την δολοφονία της συντρόφου του