Κόσμος

Λίβανος: Νεκρός από ισραηλινό χτύπημα ο υπεύθυνος ασφαλείας της Χαμάς

Νεκρός είναι ο υπεύθυνος ασφαλείας της Χαμάς, από χτύπημα του Ισραήλ, σύμφωνα με πηγή ασφαλείας του Λιβάνου. 

Σύμφωνα με την πηγή, το ισραηλινό χτύπημα έγινε σε όχημα στη νότια πόλη της Σιδώνας την Παρασκευή (09.08.2024) και σκότωσε έναν αξιωματούχο ασφαλείας της Χαμάς από τον κοντινό παλαιστινιακό προσφυγικό καταυλισμό Ain al-Helweh.

«Ένα ισραηλινό χτύπημα είχε ως στόχο έναν αξιωματούχο ασφαλείας της Χαμάς από τον καταυλισμό Ain al-Helweh, ενώ βρισκόταν μέσα στο όχημά του στην πόλη της Σιδώνας», αναφέρει η πηγή, ζητώντας ανωνυμία καθώς δεν είναι εξουσιοδοτημένη να μιλήσει στα μέσα ενημέρωσης, γράφει το Times of Israel.

Ανταποκριτής του AFP λέει ότι είδε το προσωπικό έκτακτης ανάγκης να ανασύρει ένα απανθρακωμένο πτώμα από το όχημα, ενώ στρατιώτες απέκλεισαν την περιοχή.

Επιβεβαίωση από την Χαμάς

Πηγή από τη Χαμάς και δύο άλλες πηγές ασφαλείας αναφέρουν στο Reuters ότι ο πράκτορας της Χαμάς, Σαμέρ αλ Χατζ σκοτώθηκε από ισραηλινή επίθεση μη επανδρωμένου αεροσκάφους (drone) κοντά στη Σιδώνα του Λιβάνου και ο σωματοφύλακάς του τραυματίστηκε σοβαρά.

 

Ο al-Hajj περιγράφεται ως υψηλόβαθμο στέλεχος της Χαμάς που διηύθυνε την ασφάλεια της τρομοκρατικής οργάνωσης στην Ain el-Hilweh, έναν μεγάλο προσφυγικό καταυλισμό έξω από τη Σιδώνα, ο οποίος ελέγχεται σε μεγάλο βαθμό από ένοπλες παλαιστινιακές παρατάξεις.

 

Το επίσημο Εθνικό Πρακτορείο Ειδήσεων του Λιβάνου αναφέρει ότι ο al-Hajj σκοτώθηκε όταν δύο πύραυλοι που εκτοξεύτηκαν από drone έπληξαν το Range Rover SUV του.

Σύμφωνα με το NNA, ο κόσμος στο Ain el-Hilweh βγαίνει οργισμένος στους δρόμους για να διαδηλώσει κατά του Ισραήλ, φωνάζοντας συνθήματα υπέρ της Χαμάς.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Bayt: Το αόρατο «κράτος εν κράτει» του Ιράν – Το πανίσχυρο κέντρο εξουσίας που κληρονόμησε ο Μοτζτάμπα Χαμενεΐ
Το γραφείο που δημιούργησε και ισχυροποίησε ο Αλί Χαμενεΐ εξελίχθηκε σε ένα τεράστιο δίκτυο εξουσίας που ελέγχει στρατό, μυστικές υπηρεσίες, οικονομία και πολιτική - Περίπου 4.000 άτομα εργάζονται στο Bayt, ενώ άλλοι 40.000 συνδέονται με το δίκτυό του, αποκαλύπτουν οι NYT
O Μοτζτάμπα Χαμενεΐ