Παρασκευή, 3 Μαΐ
20oC Αθήνα

Λιζ Τρας: Τελικά την κέρδισε το μαρούλι – Άντεξε περισσότερο εκτός ψυγείου από όσο αυτή ως πρωθυπουργός

Λιζ Τρας: Τελικά την κέρδισε το μαρούλι – Άντεξε περισσότερο εκτός ψυγείου από όσο αυτή ως πρωθυπουργός

Τελικά το μαρούλι της Daily Star διατηρήθηκε περισσότερες ημέρες εκτός ψυγείου από τη Λιζ Τρας στην πρωθυπουργία της Βρετανίας και πλέον… πανηγυρίζει, στο live βίντεο που έχει ακόμα το βρετανικό μέσο στον αέρα του YouTube.

«Μπορεί η Λιζ Τρας να αντέξει περισσότερο από ένα μαρούλι;», ήταν το ερώτημα που έθεσε η DailyStar την περασμένη Παρασκευή (14.10.2022), όταν και η πολιτική θύελλα στη Βρετανία άρχισε να φτάνει στο απροχώρητο. Η παρωδία της πρώην – πλέον – πρωθυπουργού της Βρετανίας αφορούσε τη διατήρησή της στον θώκο σε σχέση με τις ημέρες που το λαχανικό μπορεί να αντέξει εκτός ψυγείου.

Ο χρόνος της… κούρσας ήταν συνολικά 10 ημέρες, αφού τόσο αντέχει ένα μαρούλι εκτός ψυγείου πριν σαπίσει. Το βίντεο βρίσκεται ακόμα ζωντανά στον αέρα του YouTube και τα σχόλια στη ζωντανή ροή που δίνουν συγχαρητήρια στο μαρούλι «πέφτουν βροχή», αποτυπώνοντας ένα δείγμα της κοινής γνώμης για όσα έγιναν στις 44 ημέρες πρωθυπουργίας της Λιζ Τρας.

Καθώς ο αριθμός των θεατών έφτανε τους 21.000, ήχησε το “God Save the King” και ένα χέρι απλώθηκε στο τραπέζι, έριξε τη φωτογραφία της Τρας με την λεζάντα να γράφει: «Το μαρούλι ξεπέρασε σε διάρκεια ζωής την Λιζ Τρας».

Μάλιστα, το μαρούλι έχει αποκτήσει και πρόσωπο, «πίνει» κρασί και ακούγεται το τραγούδι «Celebration» του δημοφιλούς συγκροτήματος Kool and the Gang ενώ έχουν ανάψει και φωτορυθμικά. Θέλοντας να πικάρει και άλλο τη Λιζ Τρας, η Daily Star γράφει στη λεζάντα ότι «το μαρούλι θα μιλήσει στο έθνος στις 18:00».

H Daily Star εμπνεύστηκε από την άλλη άκρη του δημοσιογραφικού φάσματος της Βρετανίας. Σε μια στήλη που δημοσιεύτηκε την προηγούμενη εβδομάδα με τίτλο “The Iceberg Lady”, ο Economist ανέφερε ότι η πολιτική ζωή της Τρας έχει «τον χρόνο ζωής ενός μαρουλιού».

Η πολιτική αναταραχή συνεχίζεται στη Βρετανία και οι διαδικασίες για τον διάδοχο της Λιζ Τρας στην ηγεσία των Τόρις και την πρωθυπουργία της χώρας προχωρούν με εξπρές ρυθμούς.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις