Δευτέρα, 29 Απρ.
23oC Αθήνα

Λωρίδα της Γάζας: «Τελειώνουν οι σακούλες για τα πτώματα» – Δραματικό μήνυμα από τον ΟΗΕ

Λωρίδα της Γάζας: «Τελειώνουν οι σακούλες για τα πτώματα» – Δραματικό μήνυμα από τον ΟΗΕ

Περισσότεροι από 2.600 είναι οι νεκροί στην Παλαιστίνη και πάνω από 1.000 οι αγνοούμενοι από τους σφοδρούς βομβαρδισμούς του Ισραήλ στη Λωρίδα της Γάζας ως αντίποινα μετά τις φρικαλεότητες που διέπραξαν οι τρομοκράτες της Χαμάς το Σάββατο 7 Οκτωβρίου.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Guardian η κατάσταση είναι τόσο δραματική στη Γάζα που πλέον εξαντλούνται και οι ειδικές σακούλες που βάζουν μέσα στα πτώματα – και φυσικά δεν πρόκειται μόνο για τρομοκράτες της Χαμάς αλλά στις περισσότερες περιπτώσεις για γυναικόπαιδα…

Υπενθυμίζεται πως το Σαββατοκύριακο έγινε γνωστό πως τα νεκροτομεία έχουν γεμίσει και οι Παλαιστίνιοι στοιβάζουν τους νεκρούς τους φορτηγά – παγωτατζίδικα. 

Σύμφωνα με την τελευταία ανακοίνωση του UΝRWA (την Υπηρεσία Αρωγής και Έργων του ΟΗΕ για τους Παλαιστίνιους πρόσφυγες στην Εγγύς Ανατολή) πως για «πέμπτη συνεχόμενη ημέρα, η Γάζα δεν έχει ηλεκτρικό ρεύμα, φέρνοντας κρίσιμες υπηρεσίας, συμπεριλαμβανομένης της υγείας, του νερού και της αποχέτευσης στο χείλος της κατάρρευσης και επιδεινώνοντας την επισιτιστική κρίση. Οι άνθρωποι σε όλη τη Γάζα έχουν σοβαρά περιορισμένη πρόσβαση σε καθαρό πόσιμο νερό».

«Πάνω από ένα εκατομμύριο άνθρωποι – σχεδόν ο μισός συνολικός πληθυσμός της Γάζας – έχουν εκτοπιστεί. 600.000 εσωτερικά εκτοπισμένοι (ΕΑΠ) βρίσκονται στο Khan Yunis και στη Rafah. Από αυτούς, σχεδόν 400.000 βρίσκονται σε εγκαταστάσεις της UNRWA» συνεχίζει.

Τονίζει, δε, πως: «Ο αριθμός των νεκρών αυξάνεται. Δεν υπάρχουν αρκετές σακούλες για τους νεκρούς στη Γάζα».

Η ανακοίνωση καταλήγει πως 14 μέλη του προσωπικού της UNRWA έχουν σκοτωθεί, αλλά «ο αριθμός είναι πιθανότατα υψηλότερος» και συμπληρώνει ότι οι εγκαταστάσεις έχουν πληγεί από τις ισραηλινές αεροπορικές επιδρομές.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις