Site icon NewsIT
09:16 | 08.10.25

Μαδρίτη: 4 οι νεκροί από την κατάρρευση κτιρίου – «Είδαμε τον πρώτο όροφο να καταρρέει πάνω μας» λέει εργαζόμενος

Κατάρρευση κτιρίου στη Μαδρίτη

REUTERS/Juan Medina

Newsit Newsroom

Τη στιγμή της κατάρρευσης, δύο από τους νεκρούς βρίσκονταν στο ισόγειο, ένας στον πρώτο όροφο και ένας άλλος εργάτης στον τελευταίο όροφο, σύμφωνα με όσα είπαν οι εργαζόμενοι

Με τον χειρότερο τρόπο γράφτηκε ο επίλογος της τραγωδίας με την κατάρρευση κτιρίου στην Μαδρίτη, καθώς μετά τις δύο σορούς που ανασύρθηκαν, νεκροί είναι και οι δύο τελευταίοι αγνοούμενοι.

Το κτίριο που ήταν υπό κατασκευή στο κέντρο της Μαδρίτης κατέρρευσε το μεσημέρι της Τρίτης (07.10.2025). Μετά από εντατικές έρευνες οι διασώστες τα ξημερώματα της Τετάρτης (08.10.2025) ανέσυραν τα πτώματα των δυο αγνοούμενων, ενώ νωρίτερα είχαν βρει τις σορούς άλλων ατόμων.

Μεταξύ των νεκρών είναι τρεις άνδρες και μια γυναίκα. «Το δάπεδο του έκτου ορόφου κατέρρευσε, με αποτέλεσμα να καταρρεύσουν όλοι οι όροφοι, φτάνοντας στο ισόγειο», εξήγησε ο δήμαρχος ο Χοσέ Λουίς Μαρτίνεθ Αλμέιδαμε την αιτία να παραμένει άγνωστη.

«Είδαμε τον πρώτο όροφο να καταρρέει πάνω μας. Δεν ξέρω αν έπεσαν από ψηλά, επειδή δεν μπορούσαμε να δούμε τίποτα. Ήταν όλο σκόνη, δεν μπορούσες καν να αναπνεύσεις», εξήγησε ο εργοδηγός του κτιρίου λίγο μετά την κατάρρευση.

Τη στιγμή της κατάρρευσης, δύο από τους νεκρούς βρίσκονταν στο ισόγειο, ένας στον πρώτο όροφο και ένας άλλος εργάτης στον τελευταίο όροφο, σύμφωνα με όσα είπαν οι εργαζόμενοι.

Αρχικά, οι εργάτες ανέφεραν ότι η αγνοούμενη γυναίκα ήταν «η αρχιτέκτονας», αλλά πηγές της πυροσβεστικής επιβεβαίωσαν αργότερα ότι ήταν μια διοικητική βοηθός ονόματι Λόρα, περίπου 30 ετών, η οποία βρισκόταν στα γραφεία του κτιρίου τη στιγμή της κατάρρευσης. Ο δήμαρχος δεν διευκρίνισε την επαγγελματική ιδιότητα της γυναίκας, αλλά είπε ότι είχε «ευθύνη για το έργο».

Σύμφωνα με τους εργάτες, εκτός από τη γυναίκα ονόματι Λόρα, η οποία βρισκόταν σε ένα μπάνιο του πρώτου ορόφου τη στιγμή της κατάρρευσης, οι άλλοι τρεις νεκροί είναι οι Νταμπέλε, Άλφα και Χόρχε, ηλικίας μεταξύ 30 και 50 ετών, με καταγωγή από το Μάλι, τη Γουινέα και τον Ισημερινό. Σύμφωνα με την κατάθεσή τους, δύο από αυτούς βρίσκονταν επίσης στο μπάνιο του υπογείου και ο τρίτος στον τελευταίο όροφο του κτιρίου.

Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version