Κόσμος

Μάικ Πομπέο για 25η Μαρτίου: ΗΠΑ και Ελλάδα έχουν κοινές αξίες

Αμοιβαία η δέσμευση των δύο χωρών για εμβάθυνση της συνεργασίας τους, λέει ο επικεφαλής της Αμερικανικής διπλωματίας, Μάικ Πομπέο.

Τον στρατηγικό χαρακτήρα της διμερούς συνεργασίας Ελλάδας-ΗΠΑ αναδεικνύει το φετινό μήνυμα του Αμερικανού υπουργού Εξωτερικών Μάικ Πομπέο για την 25η Μαρτίου, με το οποίο συγχαίρει τον ελληνικό λαό για την 198η επέτειο της εθνικής του ανεξαρτησίας. Στην ανακοίνωση του Στέιτ Ντιπάρμεντ, ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας σημειώνει ότι η διαρκής φιλία και συνεργασία ανάμεσα στις δύο χώρες εδράζεται στις κοινές δημοκρατίες αξίες και τα κοινά συμφέροντα.

«Συνεργαζόμαστε για την προώθηση του εμπορίου και των επενδύσεων, την περιφερειακή σταθερότητα και ασφάλεια, και τη διαφοροποίηση των ενεργειακών πόρων», επισημαίνει χαρακτηριστικά.

Συνεχίζοντας ο Μάικ Πομπέο κάνει ειδική αναφορά στη σημασία του εναρκτήριου Στρατηγικού Διαλόγου ΗΠΑ-Ελλάδας, που πραγματοποιήθηκε τον περασμένο Δεκέμβριο.

«Ο Στρατηγικός Διάλογος περιελάμβανε υψηλού επιπέδου εκπροσώπηση των δύο χωρών και βασίστηκε σε ένα έτος ολοκληρωτικής δέσμευσης, υπογράμμισε τη δύναμη των διμερών σχέσεων και επιβεβαίωσε την αμοιβαία δέσμευση των Ηνωμένων Πολιτειών και της Ελλάδας για την εμβάθυνση της συνεργασίας μας. Η Ελλάδα είναι ένας πολύτιμος σύμμαχος στο ΝΑΤΟ και μαζί έχουμε σημειώσει πρόοδο τον περασμένο χρόνο στην προώθηση των κοινών μας συμφερόντων».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Αράχνες–«ζόμπι»: Ο μύκητας που προκαλεί τρόμο και θυμίζει το The Last of Us
Μύκητας που ανακαλύφθηκε πρόσφατα μετατρέπει αράχνες σε πραγματικά «ζόμπι», ένα φαινόμενο που τρομάζει κατοίκους και κηπουρούς σε όλο τον κόσμο, ενώ θυμίζει το σύμπαν της σειράς The Last of Us, γράφει η Wall Street Journal
Αράχνη
Τουρκικά λιμάνια ζητούν από τα πλοία να δηλώσουν ότι δεν έχουν σχέση με το Ισραήλ
Η εξέλιξη έρχεται λίγους μήνες μετά την απόφαση της Άγκυρας να διακόψει τις εμπορικές συναλλαγές με το Τελ Αβίβ, οι οποίες υπολογίζονταν σε περίπου 7 δισεκατομμύρια δολάρια ετησίως, λόγω του πολέμου στη Γάζα
Λιμάνι στην Τουρκία