Δευτέρα, 6 Μαΐ
17oC Αθήνα

Μακελειό στο Ιράν: Ο αγιατολάχ Χαμενεΐ απειλεί με «σκληρή απάντηση»

Μακελειό στο Ιράν: Ο αγιατολάχ Χαμενεΐ απειλεί με «σκληρή απάντηση»
Reuters

Ο αγιατολάχ Χαμενεΐ, υπόσχεται «σκληρή απάντηση» στη διπλή έκρηξη με τους 103 νεκρούς. Ο θρησκευτικός ηγέτης του Ιράν, έκανε λόγο για «διαβολικούς εγκληματίες» και «εχθρούς του ιρανικού έθνους».

Ο αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ υποσχέθηκε να δοθεί «σκληρή απάντηση» στη διπλή έκρηξη, που χαρακτηρίζεται επίθεση από αξιωματούχους και μέσα ενημέρωσης του Ιράν.

Κατά την διπλή έκρηξη – ως γνωστόν – σκοτώθηκαν τουλάχιστον 103 άνθρωποι νωρίτερα την Τετάρτη (03.01.2024) στο Ιράν, κοντά στον τάφο του στρατηγού Κάσεμ Σουλεϊμανί, ανήμερα της τέταρτης επετείου του θανάτου του.

«Οι διαβολικοί εγκληματίες και εχθροί του ιρανικού έθνους για ακόμη μία φορά προκάλεσαν καταστροφή και μετέτρεψαν σε μάρτυρες έναν μεγάλο αριθμό συμπολιτών μας στην Κερμάν», δήλωσε ο ανώτατος ηγέτης της Ισλαμικής Δημοκρατίας, απειλώντας πως «θα υπάρξει σκληρή απάντηση σε αυτή την καταστροφή, Θεού θέλοντος».

 

Υπενθυμίζεται ότι στις 3 Ιανουαρίου του 2020, ο Ιρανός στρατηγός Κασέμ Σουλεϊμανί, αρχιτέκτονας της ιρανικής στρατηγικής στη Μέση Ανατολή, σκοτώθηκε από πλήγμα αμερικανικού drone στη Βαγδάτη, έπειτα από επίθεση στην πρεσβεία των ΗΠΑ Ιρακινών φιλοϊρανών διαδηλωτών.

 

Ο τότε πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, ήταν εκείνος που διέταξε την εξόντωση του Σουλεϊμανί, υποστηρίζοντας ότι ο στρατηγός σχεδίαζε μια επίθεση εναντίον Αμερικανών στην ιρακινή πρωτεύουσα.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις