Κόσμος

Μακρόν: «Ξεκινά στις 15 Ιουνίου ο εμβολιασμός των εφήβων»

Οι έφηβοι ηλικίας από 12 έως 18 ετών θα μπορούν να εμβολιαστούν κατά του κορονοϊού στη Γαλλία από τις 15 Ιουνίου, ανακοίνωσε σήμερα ο πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν.

Ο Γάλλος πρόεδρος, που πραγματοποιεί περιοδεία στη νοτιοδυτική Γαλλία, εξέφρασε την ικανοποίησή του επειδή το 50% των ενηλίκων έχει ήδη λάβει την πρώτη δόση του εμβολίου για την Covid-19. Κάλεσε ωστόσο τους Γάλλους να παραμείνουν «πολύ προσεκτικοί» γιατί η κυκλοφορία του ιού σε ορισμένες περιοχές, όπως στα νοτιοδυτικά, αυξάνεται.

Ο Μακρόν εξήγησε ότι η απόφαση να ξεκινήσει η εκστρατεία ανοσοποίησης στους εφήβους ελήφθη το πρωί, στο υπουργικό συμβούλιο που συνεδρίασε στο Ελιζέ.

Click4more: Επίσημο! Το Ισραήλ επεκτείνει τον εμβολιασμό στα παιδιά 12 ως 15 ετών

Από την αρχή της εκστρατείας ανοσοποίησης στη Γαλλία 26,1 εκατομμύρια άνθρωποι έχουν κάνει τουλάχιστον μία δόση του εμβολίου (39,1%) και από αυτούς τα 11,2 εκατομμύρια έχουν κάνει και τη δεύτερη δόση (16,7%).

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Νετανιάχου: «Απαράδεκτες» οι απαιτήσεις της Χαμάς ενόψει των συνομιλιών για τη Γάζα – «Συνεχίζονται οι προσπάθειες για ανάκτηση των ομήρων μας»
Η Χαμάς θέτει ως όρους την αποχώρηση των ισραηλινών δυνάμεων από τη Γάζα, την παροχή εγγυήσεων για τη μη επανάληψη των συγκρούσεων κατά την διάρκεια των διαπραγματεύσεων και την ανάθεση της διανομής ανθρωπιστικής βοήθειας
Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου
Ο Έλον Μασκ, το «Κόμμα της Αμερικής» και η αναφορά στον θρίαμβο του Επαμεινώνδα στα Λεύκτρα
Ο τρόπος για να σπάσει ο ενιαίο κομματικός μηχανισμός είναι μία παραλλαγή της στρατηγικής του Επαμεινώνδα στα Λεύκτρα: «Εξαιρετικά συγκεντρωμένη ισχύς σε συγκεκριμένη τοποθεσία στο πεδίο της μάχης» λέει ο Μασκ
Ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο Έλον Μασκ