Κόσμος

Μακρόν, Στάρμερ, Μερτς και Μελόνι επικοινώνησαν με τον Τραμπ λίγο πριν την τηλεφωνική επικοινωνία με τον Πούτιν

«Εναπόκειται στον Πρόεδρο Πούτιν να αποδείξει ότι πραγματικά επιθυμεί την ειρήνη» έγραψε ο Μακρόν

Οι Ευρωπαίοι ηγέτες που ζητούσαν διακαώς να επικοινωνήσουν με τον Ντόναλντ Τραμπ λίγες ώρες πριν από την τηλεφωνική επικοινωνία που αναμένεται να έχει ο Αμερικανός πρόεδρος με τον Βλαντιμίρ Πούτιν για το ουκρανικό.

Όπως έγραψε εξάλλου ο ίδιος ο Ντόναλντ Τραμπ η επικοινωνία με τον Βλαντιμίρ Πούτιν θα γίνει για να σταματήσει η αιματοχυσία στην Ουκρανία.

Ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν, σε μήνυμα που δημοσιεύτηκε στον λογαριασμό του X ανέφερε ότι, μαζί με τον Βρετανό πρωθυπουργό Κιρ Στάρμερ, τον Γερμανό καγκελάριο Φρίντριχ Μερτς και την Ιταλίδα πρωθυπουργό Τζόρτζια Μελόνι, επικοινώνησαν με τον Ντόναλντ Τραμπ, ενόψει της αναμενόμενης για σήμερα επικοινωνίας του προέδρου των ΗΠΑ με τον Πούτιν.

 

«Εναπόκειται στον Πρόεδρο Πούτιν να αποδείξει ότι πραγματικά επιθυμεί την ειρήνη και να αποδεχτεί την άνευ όρων 30ήμερη εκεχειρία που πρότεινε ο Πρόεδρος Τραμπ, με την υποστήριξη της Ουκρανίας και της Ευρώπης», έγραψε στο μήνυμά του ο Πρόεδρος της Γαλλικής Δημοκρατίας.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ο Σάντσεθ ζητά τον αποκλεισμό του Ισραήλ από την Eurovision – «Αλληλεγγύη προς την Παλαιστίνη»
«Χαμός» επικρατεί ανάμεσα στην EBU και την κυβέρνηση της Ισπανίας, η οποία αψήφησε τις απειλές για επιβολή κυρώσεων και ευθέως ζητά να αποκλειστεί το Ισραήλ από τον διαγωνισμό, όπως συνέβη και με την Ρωσία
Ο Ισπανός πρωθυπουργός, Πέδρο Σάντσεθ 6
Η πρώτη μεταμόσχευση ουροδόχου κύστης στον κόσμο είναι γεγονός: Ο ασθενής είχε χάσει μεγάλο τμήμα της λόγω καρκίνου
Ο ασθενής τα τελευταία 7 χρόνια έκανε και αιμοκάθαρση - Μαζί με την μεταμόσχευση της ουροδόχου κύστης, οι γιατροί προχώρησαν και σε μεταμόσχευση νεφρού
Γιατρός 1