Τετάρτη, 24 Απρ.
24oC Αθήνα

Μακρόν στηρίζει Μέρκελ για την προεδρία της Κομισιόν

Μακρόν στηρίζει Μέρκελ για την προεδρία της Κομισιόν
photo Reuters

Ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν δήλωσε σήμερα ότι θα στήριζε την καγκελάριο Μέρκελ αν επιθυμούσε να διαδεχτεί τον Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ στην προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Η Άνγκελα Μέρκελ έχει δηλώσεις πως θα αποσυρθεί από την πολιτική σκηνή μόλις ολοκληρωθεί η τέταρτη θητεία της ως καγκελάριος της Γερμανίας το 2021, όμως κάποιοι στην ΕΕ, μεταξύ των οποίων και ο κ. Μακρόν την καλοβλέπουν ως πρόεδρο της Κομισιόν.

Ο πρόεδρος Μακρόν, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο γαλλόφωνο ελβετικό κανάλι RTS, ρωτήθηκε αν θα στήριζε την υποψηφιότητα της Γερμανίδας καγκελαρίου. Είπε ότι ο ίδιος δεν μπορεί να μιλήσει εξ ονόματός της. “Αλλά αν το ήθελε, θα την στήριζα. Ασφαλώς θα το έκανα επειδή πρώτον πιστεύω ότι χρειαζόμαστε κάποιον ισχυρό. Η Ευρώπη χρειάζεται νέα πρόσωπα και ισχυρά πρόσωπα, επομένως χρειαζόμαστε προσωπικότητες με αυτά τα στοιχεία”, είπε.

Σύμφωνα με το ΑΜΝΑ ο Γάλλος πρόεδρος και ο απερχόμενος πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ είναι μεταξύ εκείνων που ζητούν να αναλάβουν γυναίκες τα δύο από τα τέσσερα υψηλότερα αξιώματα των ευρωπαϊκών θεσμών (προεδρία της Επιτροπής, του Συμβουλίου, του Ευρωπαϊκού Κοινοβούλιου και επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας).

“Χρειαζόμαστε ισότητα” τόνισε χαρακτηριστικά ο Μακρόν.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις