Πέμπτη, 25 Απρ.
17oC Αθήνα

Ματιές… φωτιές Τραμπ – Μέρκελ στον Καναδά! Τους… παράτησε και πάει στον Κιμ Γιονγκ Ουν ο Πλανητάρχης!

Τραμπ Μέρκελ Κιμ Γιονγκ Ουν

– Μια ωραία ατμόσφαιρα… δεν είναι οι ηγέτες των επτά ισχυρότερων χωρών στον Καναδά κι αυτό… βγαίνει στις φωτογραφίες
– Ένα κι ένα τα φωτογραφικά στιγμιότυπα από την “στρογγυλή τράπεζα” της Συνόδου G7
– Η Μέρκελ που κοιτά… λοξά τον Τραμπ και ο τελευταίος που δείχνει σε μια φωτογραφία έτοιμος να εκραγεί!
– Έχει αποχωρήσει ήδη από την περιοχή – όνειρο ο πρόεδρος των ΗΠΑ με προορισμό την Σιγκαπούρη
– Την Τρίτη το πρωί αναμένεται να γράψει ιστορία, με την συνάντηση με τον Κιμ Γιονγκ Ουν που πέρασε από… χίλια κύματα

Μια απόσταση 140 χιλιομέτρων χωρίζει την πόλη του Κεμπέκ, όπου βρίσκεται το κέντρο Τύπου, από το γραφικό Λα Μαλμπέ, στον Καναδά, όπου συναντιούνται οι ηγέτες της Συνόδου G7, σε ένα υπερπολυτελές ξενοδοχείο, το Manoir Richelieu, πάνω στον ποταμό Άγιο Λαυρέντιο. Εκεί όπου οι φωτογραφίες του Ντόναλντ Τραμπ και της Άνγκελα Μέρκελ “μαρτυρούν” πως το κλίμα… κάθε άλλο παρά ιδανικό είναι. Από… εκατοντάδες χιλιόμετρα μακριά, τον… ρόλο του παίζει και ο Κιμ Γιονγκ Ουν!

Οι “φλογερές” ματιές Τραμπ – Μέρκελ

Ο Ντόναλντ Τραμπ έχει κηρύξει εμπορικό πόλεμο και οι συζητήσεις των ηγετών ήταν… τεταμένες. Κι αυτό κυρίως λόγω των διαφωνιών μεταξύ του Αμερικανού προέδρου και των άλλων έξι προέδρων και πρωθυπουργών (του Καναδά, της Γαλλίας, της Γερμανίας, της Βρετανίας, της Ιταλίας και της Ιαπωνίας).

Κάτι που φαίνεται ξεκάθαρα και από τις φωτογραφίες που βλέπουν το “φως” της δημοσιότητας. Η ατμόσφαιρα μεταξύ του Ντόναλντ Τραμπ και της Άνγκελα Μέρκελ μοιάζει να είναι “ηλεκτρισμένη”. Υπάρχουν φυσικά και οι φωτογραφίες στις οποίες απεικονίζονται τα… τυπικά χαμόγελα.

Υπάρχουν όμως και αυτές που κάνουν το κλισέ “μια εικόνα – χίλιες λέξεις” να μοιάζει πιο επίκαιρο από ποτέ.

Αρχή με αυτή την εκπληκτική φωτογραφία. Την φωτογραφία που θα μπορούσε να έχει τον εξής τίτλο: “Άκου να δεις Ντόναλντ”!

Δείχνει τον αμερικανό πρόεδρο καθισμένο σε μια καρέκλα, με τα χέρια σταυρωμένα στο στήθος κι ένα μειδίαμα στο πρόσωπο. Γύρω του… το χάος! Παγκόσμιοι ηγέτες και μια σειρά συμβούλων έτοιμοι… να πέσουν πάνω του!

Στο κέντρο η Άνγκελα Μέρκελ, η οποία έχει ακουμπήσει τα χέρια της στο τραπέζι. Δίπλα της ο Γάλλος πρόεδρος, Εμανουέλ Μακρόν και στην άλλη μεριά ο Ιάπωνας πρωθυπουργός, Σίνζο Άμπε.

Δείτε την εκπληκτική φωτογραφία

Ο… έξαλλος Τραμπ!

Μια ακόμη εκπληκτική φωτογραφία είναι αυτή που δείχνει τον αμερικανό πρόεδρο να έχει πάρει μια γκριμάτσα… φωτιά! Στην φωτογραφία μοιάζει να είναι εξοργισμένος με κάτι, ενώ δίπλα του κάθονται η διευθύντρια του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ και πιο δίπλα η γερμανίδα καγκελάριος.

Τραμπ Μέρκελ Κιμ Γιονγκ Ουν

Οι… λοξές ματιές της Μέρκελ!

Υπάρχουν επίσης τα ενσταντανέ στα οποία φαίνεται η Άνγκελα Μέρκελ να… λοξοκοιτά τον αμερικανό πρόεδρο!

Τραμπ Μέρκελ Κιμ Γιονγκ Ουν

Επίσης εμφανίζεται και η… αδιάφορη Μέρκελ που δεν κοιτά τον Τραμπ!

Τους… παράτησε και πάει στον Κιμ Γιονγκ Ουν ο Τραμπ!

Εδώ να σημειωθεί πως ο Αμερικανός ηγέτης έφυγε ήδη από τη σύνοδο κορυφής για το μακρύ ταξίδι που αναμένεται να τον οδηγήσει στη Σιγκαπούρη όπου θα πραγματοποιηθεί η ιστορική συνάντηση το πρωί της Τρίτης.

Ο Ντόναλντ Τραμπ εκτίμησε πως η σύνοδος κορυφής με τον Κιμ Γιονγκ Ουν την ερχόμενη Τρίτη είναι μια «μοναδική ευκαιρία» να επιτευχθεί μια συμφωνία για τα πυρηνικά με τη Βόρεια Κορέα, οι διπλωμάτες της οποίας, όπως είπε, συνεργάζονται «πολύ καλά» με τις Ηνωμένες Πολιτείες.

«Είναι μια μοναδική ευκαιρία» η οποία «δεν θα παρουσιαστεί ποτέ» ξανά, δήλωσε ο Αμερικανός πρόεδρος σε συνέντευξη Τύπου λίγο πριν φύγει από τη σύνοδο κορυφής της Ομάδας των Επτά πιο ανεπτυγμένων βιομηχανικών χωρών (G7) που διεξάγεται στη Λα Μαλμπέ του Καναδά.

Click4more: G7 όπως λέμε… ναυάγιο! «Μάχη» για συμφωνία – Οι σπόντες, η λυκοφιλία Trump – Macron και η ιδέα της Merkel

Ο Ντόναλντ Τραμπ είπε πως «έχει αληθινά πίστη» πριν από τη συνάντηση αυτή.«Πόσος χρόνος θα χρειαστεί για να δούμε αν είναι σοβαροί ή όχι; Πιστεύω ίσως από το πρώτο λεπτό», εξήγησε.

Ωστόσο, την ίδια στιγμή, προσπάθησε να μετριάσει τις προσδοκίες.«Ποιος ξέρει; Μπορεί να μην προχωρήσει. Υπάρχει μια ισχυρή πιθανότητα να μην προχωρήσει. Και μια πιο ισχυρή πιθανότητα να πάρει κάποιο χρόνο. Θα είναι μια διαδικασία», είπε.

Τουλάχιστον, πρόσθεσε, «θα συναντηθούμε. Θα ιδωθούμε. Και ελπίζω πως θα εκτιμήσουμε ο ένας τον άλλον, και πως θα ξεκινήσουμε μια διαδικασία».

Με πληροφορίες από: ΑΠΕ – ΜΠΕ
Φωτογραφίες: Reuters

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις