Παρασκευή, 26 Απρ.
19oC Αθήνα

“Μάτωσε” η Wall Street: Σταμάτησαν οι συναλλαγές μετά τη βουτιά των δεικτών κατά 9%

“Μάτωσε” η Wall Street: Σταμάτησαν οι συναλλαγές μετά τη βουτιά των δεικτών κατά 9%

Το ένα αρνητικό ρεκόρ μετά το άλλο καταρρίπτει το Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης.

Διεκόπησαν και πάλι οι συναλλαγές στην Wall Street, λίγα μόλις λεπτά μετά την έναρξη της χρηματιστηριακής συνεδρίασης.

Κι αυτό γιατί ο γενικός δείκτης βυθίστηκε στις 2250 μονάδες, καταγράφοντας απώλειες άνω του 9%, χάνοντας τα όποια κέρδη είχε καταγράψει την Παρασκευή.

Ελεύθερη πτώση σε πετρέλαιο και χρυσό

Η μέρα φαινόταν “μαύρη” από νωρίς. Η σθεναρή παρέμβαση της Fed δεν στάθηκε ικανή να αλλάξει ρότα στο αρνητική κλίμα που έχει διαμορφωθεί.

Με τα μάτια πλέον στραμμένα στο Eurogroupπου που ξεκινάει σε λίγο, επενδυτές, αγορές και απλοί πολίτες περιμένουν ένα καλό νέο, όχι απαραίτητα ιατρικού περιεχομένου, προκειμένου να αποκτήσουν ξανά την χαμένη τους αισιοδοξία.

Στα μεγάλα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια σήμερα η εικόνα ήταν επιεικώς τραγική. Στην Φρανκφούρτη ο δείκτης DAX υποχωρούσε 8,37% στις 8.459,75 μονάδες. Στο Παρίσι ο δείκτης CAC υποχωρούσε στις 3.711,07 μονάδες έχοντας απώλειες κατά 9,92%. Μεγάλη η πτώση κι στα υπόλοιπα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια .

Στην Αθήνα ο Γενικός Δείκτης έχανε σχεδόν 12% και έχει υποχωρήσει κάτω από τις 500 μονάδες.

Στην αγορά ομολόγων οι αποδόσεις έχουν εκτοξευθεί. Στο ελληνικό 10ετές ομόλογο έχει εκτιναχθεί στο 2,058%, ενώ μεγάλη άνοδος υπάρχει σε όλα τα ομόλογα της περιφέρειας. Ακόμη και στις χώρες με αρνητικό επιτόκιο η εικόνα έχει αλλάξει.

Το εντυπωσιακό του πράγματος είναι ότι πτωτικά κινείται και ο χρυσός που παραδοσιακά αποτελούσε το καταφύγιο των επενδυτών.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις