Κόσμος

Μάχη για 700 κιλά κοκαΐνης! 17 νεκροί στην Ονδούρα

Τουλάχιστον 17 σκοτώθηκαν σε αιματηρή μάχη μεταξύ συμμοριών ναρκωτικών, με λεία ένα φορτίο 700 κιλών κοκαΐνης, στις απομονωμένες ακτές της Ονδούρας.

Η φονική μάχη έγινε τη Δευτέρα, σε μια βαλτώδη περιοχή, σε απόκρημνη ακτή, από όπου οι διακινητές, μεταφέρουν το μεγαλύτερο μέρος της κοκαΐνης, το οποίο περνά μέσα από την Ονδούρα, στο δρόμο της, προς το Μεξικό και τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Ο αριθμός των νεκρών ήταν από τους μεγαλύτερους που έχει σημειωθεί σε ένοπλη σύγκρουση των καρτέλ ναρκωτικών τα τελευταία χρόνια, σε αυτό το φτωχό έθνος της Κεντρικής Αμερικής.

Η βία που συνδέεται με το οργανωμένο έγκλημα στην Ονδούρα, έχει εκτοξευθεί τα τελευταία χρόνια, εν μέρει λόγω της παρουσίας των μεξικάνικων καρτέλ, που χρησιμοποιούν τη χώρα της Κεντρικής Αμερικής, ως σημείο διέλευσης για το λαθρεμπόριο των ναρκωτικών.

Η Ονδούρα έχει το υψηλότερο ποσοστό δολοφονιών στον κόσμο, καθώς σύμφωνα με τα στοιχεία των Ηνωμένων Εθνών, γίνονται 87 δολοφονίες ανά 100.000 κατοίκους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Παραίτηση λόγω… σεξουαλικού πάρτι

Δημοσιογράφος καταγγέλλει οτι απειλείται η ζωή του

Μαζική δηλητηρίαση με αλκοόλ – 17 νεκροί στην Ονδούρα

Μπανάνες με κοκαΐνη αξίας 150 εκατ. ευρώ βρέθηκαν σε Αττική και Ρόδο

Πλημμύρισαν την Αθήνα με μισό τόνο κοκαΐνης – Ήταν κρυμμένη μέσα σε μπανάνες

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
«Η Γροιλανδία δεν παραχωρείται στις ΗΠΑ – Θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να επέλθει συμφωνία» λέει η πρωθυπουργός της Δανίας
Η Φρεντέρισεν αρνήθηκε να διευκρινίσει το περιεχόμενο των συνομιλιών με τις ΗΠΑ και συμπλήρωσε πως δεν είναι σε θέση να εκτιμήσει πόσο θα μπορούσαν να διαρκέσουν οι διαπραγματεύσεις
Η πρωθυπουργός της Δανίας, Μέτε Φρέντερικσεν
Ο βασικός ρόλος της μόνιμης παρουσίας της CIA στη Βενεζουέλα: Επαναλειτουργία της πρεσβείας τους στο Καράκας θέλουν οι ΗΠΑ
Σύμφωνα με το CNN, η CIA έχει συμβάλει στην ανατροπή του Μαδούρο και είναι έτοιμη να βοηθήσει ενεργά στη διαχείριση των σχέσεων της κυβέρνησης Τραμπ με τη νέα ηγεσία της Βενεζουέλας
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ δίνει συνέντευξη Τύπου μετά την αμερικανική στρατιωτική επίθεση στη Βενεζουέλα, στο Παλμ Μπιτς.