Κόσμος

Μεξικό: Νέα δολοφονία δημοσιογράφου, η έκτη για το 2022

Νεκρή βρέθηκε στα νότια του Μεξικού, η δημοσιογράφος, παρουσιάστρια και μοντέλο Μισέλ Πέρες Ταδέο, γνωστή ως Μισέλ Σιμόν. Το πτώμα της Σιμόν εντοπίστηκε τυλιγμένο με σεντόνια σε έναν αυτοκινητόδρομο, ενώ η ίδια δεν είχε δώσει σημεία ζωής από την Παρασκευή.

Συγκεκριμένα, η γενική εισαγγελία του Μεξικού ανέφερε ότι το πτώμα της δημοσιογράφου βρέθηκε, τυλιγμένο με σεντόνια, από πυροσβέστες στον αυτοκινητόδρομο Πικάτσο-Αχούσκο.

Η αστυνομία έκανε έρευνα επιτόπου και πήρε καταθέσεις, ανέφερε ο εκπρόσωπος της Ουλίσες Λάρα Λόπες μέσω Twitter.

Οι διωκτικές αρχές, που δεν έχουν ανακοινώσει την αιτία θανάτου της παρουσιάστριας, σημείωσαν πως εξετάζουν διάφορα σενάρια στο πλαίσιο της έρευνας που διενεργούν.

Συγγενείς και φίλοι της δημοσιογράφου, η οποία καταγόταν από την πολιτεία Βερακρούς, ανέφεραν ότι είχε εξαφανιστεί την Παρασκευή.

Η δολοφονία της, εάν επιβεβαιωθεί, θα αυξήσει στους έξι τον αριθμό των εργαζομένων σε μέσα ενημέρωσης που έχουν σκοτωθεί στο Μεξικό το 2022.

Οργανώσεις υπεράσπισης των εργαζομένων στα μέσα ενημέρωσης τονίζουν ότι συμμορίες κακοποιών που επιδίδονται ιδίως στη διακίνηση ναρκωτικών, καθώς και διεφθαρμένοι αξιωματούχοι, εξοργισμένοι από τη δουλειά των ρεπόρτερ, φέρονται να διατάσσουν την εξόντωσή τους.

Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, ο Άντονι Μπλίνκεν, τόνισε χθες Τρίτη ότι ο αριθμός των δημοσιογράφων που έχουν δολοφονηθεί στο Μεξικό ήδη φέτος είναι πολύ ανησυχητικός.

«Ενώνω τη φωνή μου με όσους καλούν να υπάρξουν μεγαλύτερη λογοδοσία και μέτρα προστασίας των μεξικανών δημοσιογράφων. Η καρδιά μου βρίσκεται στους αγαπημένους εκείνων που έδωσαν τη ζωή τους για την αλήθεια», σημείωσε στην ανάρτησή του ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας.

Στην Τιχουάνα (βόρεια), δημοσιογράφοι συμμετείχαν την περασμένη εβδομάδα σε νέα διαδήλωση με κεντρικό αίτημα η κυβέρνηση του προέδρου Αντρές Μανουέλ Λόπες Ομπραδόρ να πάρει μέτρα για να μπει τέλος στη βία εναντίον των εργαζομένων στα ΜΜΕ.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Σε ελληνόκτητο πλοίο η επίθεση στην Ερυθρά Θάλασσα ανοιχτά της Υεμένης – Δέχτηκε ρουκέτες και αναχαίτισε drones
Το ελληνόκτητο πλοίο υπέστη σημαντικές ζημιές και το πλήρωμα - ανάμεσα στο οποίο δεν υπάρχουν Έλληνες, δέχθηκε εντολή να το εγκαταλείψει για λόγους ασφαλείας
Φωτογραφία αρχείου
Συγκλονίζει 27χρονος που πνίγηκε προσπαθώντας να σώσει την οικογένειά του στο Τέξας - «Συγγνώμη, δε θα τα καταφέρω, σας αγαπώ»
Σε μία απέλπιδα προσπάθεια να σώσει την οικογένειά του, έσπασε με γροθιά ένα παράθυρο, κόβοντας μία αρτηρία, με συνέπεια να πεθάνει από αιμορραγία
Τέξας
1
Σοκάρει Έλληνας του Τέξας για τις φονικές πλημμύρες: «Μία συμμαθήτρια των παιδιών μου βρέθηκε πνιγμένη και μία άλλη αγνοείται» - Ξεπερνούν τους 68 οι νεκροί
Πάνω από 68 νεκροί, εκ των οποίων 21 παιδιά, ο νεότερος τραγικός απολογισμός από τις βιβλικές καταστροφές στο Τέξας - 24 παιδιά μεταξύ των αγνοουμένων
Τέξας
10
Η Ρωσία έταζε δουλειά οικοδομής σε Κουβανούς και τους έστελνε στο μέτωπο – Ο 37χρονος που πολέμησε στην Ουκρανία και κατέληξε στην Ελλάδα
Αναζητώντας καλύτερο μέλλον, Κουβανοί εξαπατήθηκαν και ταξίδεψαν στη Μόσχα για να γίνουν οικοδόμοι - Η Ρωσία με τη βία τους έστειλε στην πρώτη γραμμή του πολέμου - Ο Φρανσίσκο Γκαρσία κατάφερε να διαφύγει και ξέμεινε στην Ελλάδα ως μισθοφόρος
Ο Κουβανός που κατέληξε να πολεμά υπέρ της Ρωσίας στην Ουκρανία 2
Ναΐμ Κάσεμ: Ο επικεφαλής της Χεζμπολάχ αποκλείει το ενδεχόμενο «να συνθηκολογήσει» υπό την απειλή του Ισραήλ
Ο Κάσεμ τόνισε ότι το Ισραήλ πρέπει πρώτα να εφαρμόσει τη συμφωνία κατάπαυσης του πυρός με τον Λίβανο, «να αποσυρθεί από τα κατεχόμενα εδάφη και να απελευθερώσει τους κρατούμενους
Ο Ναΐμ Κάσεμ 1