Παρασκευή, 26 Απρ.
21oC Αθήνα

Μέρκελ: Οδύσσεια… τέλος! Έφτασε στην Αργεντινή

Μέρκελ
Φωτογραφία: Reuters

Το αεροσκάφος που την μετέφερε στην Αργεντινή την Πέμπτη, 29.11.2018, έκανε αναγκαστική προσγείωση προκαλώντας παγκόσμιο συναγερμό! Τελικά όμως η Μέρκελ τα… κατάφερε και θα βρίσκεται στην Σύνοδο G20.

Η Άνγκελα Μέρκελ, καγκελάριος της Γερμανίας, έφτασε το βράδυ της Παρασκευής, 30.11.2018, στο Μπουένος Άιρες για να συμμετάσχει στη σύνοδο κορυφής της Ομάδας των 20 (G20).

Η άφιξή της έγινε με καθυστέρηση περίπου 12 ωρών, εξαιτίας μιας τεχνικής βλάβης που παρουσίασε χθες το γερμανικό κυβερνητικό αεροσκάφος.

Η περιπέτεια της Μέρκελ

Το αεροπλάνο της εμπορικής πτήσης της Iberia Airlines στην οποία επέβαινε η κυβερνητική αντιπροσωπεία αναχώρησε από την Μαδρίτη και προσγειώθηκε στην πρωτεύουσα της Αργεντινής στις 17:52, τοπική ώρα (22:52 ώρα Ελλάδας).

Το αεροσκάφος Konrad Adenauer, αναγκάστηκε χθες βράδυ σε κατεπείγουσα προσγείωση στην Κολονία, εξαιτίας σοβαρής τεχνικής βλάβης, η οποία ανάγκασε την γερμανίδα καγκελάριο να ζήσει 20 λεπτά… απόλυτου τρόμου.

Η καγκελάριος θα συναντηθεί το Σάββατο, 01.12.2018, το πρωί, όπως ήταν προγραμματισμένο με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν.

Ωστόσο, η συνάντησή μας με τον Αμερικανό πρόεδρο Ντόλαλντ Τραμπ αναβλήθηκε για τις 13:30 το Σάββατο, εξαιτίας της καθυστέρησης.

Αυτό ανέφερε από το Βερολίνο η αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπος Μαρτίνα Φιτζ.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ
Φωτογραφίες: Reuters

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις