Παρασκευή, 3 Μαΐ
19oC Αθήνα

Μέση Ανατολή: Η στιγμή που η Ισραηλινή στρατιωτικός που ήταν όμηρος της Χαμάς συναντά τη γιαγιά της

Μέση Ανατολή: Η στιγμή που η Ισραηλινή στρατιωτικός που ήταν όμηρος της Χαμάς συναντά τη γιαγιά της

Τον γύρο των social media κάνει τις τελευταίες ώρες το συγκινητικό βίντεο που δείχνει την Ισραηλινή στρατιωτικό, η οποία ήταν όμηρος της Χαμάς, να συναντά ξανά τη γιαγιά της. 

Η στρατιωτικός Όρι Μεγκιντίς (Ori Megidish) ήταν όμηρος της Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας και την απελευθέρωσε ο στρατός του Ισραήλ, σε χθεσινή νυχτερινή του επιχείρηση.

Πλέον, βρίσκεται στο σπίτι της με την οικογένειά της… 

 

 

Ο εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού είπε ότι η διασωθείσα στρατιώτης έδωσε πολλές λεπτομέρειες και ότι «έχει εξαιρετική μνήμη».

Σε δηλώσεις του μετά το υπουργικό συμβούλιο, ο πρωθυπουργός του Ισραήλ, Μπέντζαμιν Νετανιάχου, είπε «καλώς ήρθες σπίτι, Ορι» για την στρατιωτικό που πλέον είναι ελεύθερη και έδωσε συγχαρητήρια σε αυτούς που το πέτυχαν την επιστροφή της στην πατρίδα. Ο πρωθυπουργός της χώρας επιβεβαίωσε ότι η όμηρος ελευθερώθηκε κατά τη διάρκεια της χερσαίας επιχείρησης του Ισραήλ στη Γάζα τη νύχτα.

Ο Νετανιάχου λέει ότι η διάσωση αντανακλά τη δέσμευση της χώρας του να διασώσει απαχθέντες και επαινεί τον ισραηλινό στρατό και την υπηρεσία πληροφοριών για τις προσπάθειές τους.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις