Κόσμος

Μέση Ανατολή: Ο στρατός του Ισραήλ απελευθέρωσε γυναίκα στρατιωτικό που ήταν όμηρος στη Γάζα

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Μια γυναίκα στρατιωτικό που ήταν όμηρος της Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας απελευθέρωσε ο στρατός του Ισραήλ σε χθεσινή νυχτερινή του επιχείρηση.

Όπως αναφέρουν σε κοινή τους ανακοίνωση οι IDF και Shin Bet,  η Cpl. Ori Megidish είναι σε καλή κατάσταση και έχει συναντηθεί με την οικογένειά της.

Ο IDF τονίζει ότι η Ori Megidish διασώθηκε σε μια χερσαία επιχείρηση κατά τη διάρκεια της νύχτας, αλλά δεν δίνονται περισσότερα λεπτομέρειες.

Σύμφωνα τον IDF η Ορι είναι πλέον σπίτι της με την οικογένειά της… Κάτι τέτοιο άλλωστε φαίνεται από την φωτογραφία που έδωσε στην δημοσιότητα και στην οποία η στρατιωτικός είναι μαζί με τα αγαπημένα της πρόσωπα και χαμογελά με την περιπέτειά της να έχει πάρει τέλος.  

 

Βίντεο με ομήρους από τη Χαμάς

Να σημειωθεί ότι η Χαμάς είχε δώσει νωρίτερα στη δημοσιότητα ένα βίντεο με ομήρους από την επίθεση της 7ης Οκτωβρίου στο Ισραήλ. 

Στο βίντεο της Χαμάς διακρίνονται τρεις γυναίκες που κρατούνται όμηροι να επικρίνουν τον πρωθυπουργό του Ισραήλ Μπεντζαμίν Νετανιάχου και τον καλούν να εξασφαλίσει την απελευθέρωσή τους. Τον κατηγορούν επίσης ότι απέτυχε να αποτρέψει την επίθεση της τρομοκρατικής ομάδας στις 7 Οκτωβρίου. Κανείς δεν μπορεί να πει βέβαια με σιγουριά ότι τα όσα λένε οι οι όμηροι δεν είναι υπό καθεστώς πίεσης. 

Σε αυτό το βίντεο των 76 δευτερόλεπτων, που δημοσιοποιήθηκε από τα μέσα ενημέρωσης της Χαμάς με τον τίτλο «ορισμένοι κρατούμενοι Σιωνιστές απευθύνουν μήνυμα στον (Μπενιαμίν) Νετανιάχου και την κυβέρνησή του», μπορεί να δει κανείς μία από αυτές τις τρεις γυναίκες να καλεί τον Ισραηλινό πρωθυπουργό να καταλήξει σε ανταλλαγή αιχμαλώτων με το ισλαμιστικό κίνημα προκειμένου να αφεθούν ελεύθερες.

Η περιγραφή του βίντεο που δόθηκε από τη Χαμάς έλεγε: «Ένας αριθμός σιωνιστών κρατουμένων που κρατούνται από τον Αλ-Κασάμ στέλνουν ένα μήνυμα στον Νετανιάχου και τη σιωνιστική κυβέρνηση».

 

Απάνθρωπη η προπαγάνδα της Χαμάς» η απάντηση Νετανιάχου

Άμεση ήταν η αντίδραση του πρωθυπουργού του Ισραήλ Μπέντζαμιν Νετανιάχου.

Οι καρδιές μας είναι σε εσάς και σε όλους του ομήρους αναφέρει ο συμπληρώνοντας ότι είναι απάνθρωπη η προπαγάνδα της Χαμάς.

Σε σχετικό tweet ο Νετανιάχου απευθύνεται στις τρεις ομήρους με το όνομά τους σημειώνοντας ότι τις αγκαλιάζει και ότι η Χαμάς διαπράττει εγκλήματα πολέμου.  

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ρωσία: Σκληρό σφυροκόπημα της Ουκρανίας με πάνω από 370 drones λίγο μετά το «όχι» του Πούτιν για συνάντηση με Ζελένσκι
141 drones καταρρίφθηκαν κοντά στην Αγία Πετρούπολη όπου διεξάγεται το «ρωσικό Νταβός» - Πλήγματα σε ρωσική αποθήκη πετρελαίου στην περιοχή του Κρασνοντάρ
Ρωσία: Σκληρό σφυροκόπημα της Ουκρανίας με πάνω από 370 drones λίγο μετά το «όχι» του Πούτιν για συνάντηση με Ζελένσκι
Ο Πάπας Λέων έφτασε στην Ισπανία – Με χειροφίλημα τον υποδέχτηκαν ο βασιλιάς Φελίπε και η βασίλισσα Λετίθια
Η Μαδρίτη είναι ο πρώτος σταθμός της επταήμερης επίσκεψής του Πάπα στην Ισπανία, στη διάρκεια της οποίας θα επικεντρωθεί κυρίως σε κοινωνικά ζητήματα και τη μετανάστευση
Ο Πάπας Λέων στην Ισπανία
Το Ιράν ζητά αποδέσμευση μέρους των παγωμένων περιουσιακών στοιχείων για να καταλήξει σε συμφωνία με τις ΗΠΑ
«Το Ιράν θα επεκτείνει τη σύγκρουση πέρα από τον Κόλπο εάν οι ΗΠΑ ξαναρχίσουν τις εχθροπραξίες», προειδοποιεί ο στρατιωτικός σύμβουλος του ανώτατου ηγέτη της χώρας, Μοχσέν Ρεζαΐ
Τεχεράνη
Ο Πιτ Χέγκσεθ σε επίσημο ταξίδι στη Γαλλία με τη σύζυγο και τα 6 παιδιά τους – «Πονοκέφαλος» στις ΗΠΑ για το πρόσθετο κόστος ασφαλείας
Αν και το Πεντάγωνο διαβεβαίωσε πως ο υπουργός Άμυνας κάλυψε μόνος του τα έξοδα μετακίνησης της οικογένειάς του, δεν είναι ξεκάθαρο το ποιος πλήρωσε τους δεκάδες πράκτορες που φροντίζουν για την ασφάλεια της συζύγου του και των παιδιών του
Ο Πιτ Χέγκσεθ σε επίσημο ταξίδι στη Γαλλία με τη σύζυγο και τα 6 παιδιά τους – «Πονοκέφαλος» στις ΗΠΑ για το πρόσθετο κόστος ασφαλείας
Αραγτσί προς Λίβανο: «Σώστε την χώρα σας από τον πραγματικό σας εχθρό»
«Αν ήσασταν διαπραγματευτικό χαρτί, θα είχαμε καταλήξει εδώ και καιρό σε συμφωνία», απάντησε ο Ιρανός ΥΠΕΞ στον πρόεδρο του Λιβάνου, Ζοζέφ Αούν μετά τη συνέντευξη που έδωσε και προκάλεσε οργή στο Ιράν
Αμπάς Αραγτσί