Site icon NewsIT

“Μία έξοδος της Ελλάδας από την Ευρωζώνη πρέπει να αποφευχθεί με κάθε κόστος”

16.05.2012 | 15:23
“Μία έξοδος της Ελλάδας από την Ευρωζώνη πρέπει να αποφευχθεί με κάθε κόστος”

Αυτό δήλωσε σήμερα ο οικονομικός διευθυντής της μεγάλης γερμανικής ασφαλιστικής εταιρείας Allianz

Ενδεχόμενη έξοδος της Ελλάδας από την Ευρωζώνη θα προκαλούσε ντόμινο και πρέπει “να αποφευχθεί με κάθε κόστος” δήλωσε ο οικονομικός διευθυντής (chief financial officer) της μεγάλης γερμανικής ασφαλιστικής εταιρείας Allianz Όλιβερ Μπέτε, παρουσιάζοντας τα αποτελέσματά της για το πρώτο τρίμηνο, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Financial Times.

   Ο κ. Μπέτε είπε ότι η έξοδος από το ευρώ θα ήταν καταστροφική για την Ελλάδα, ενώ αναφερόμενος στη νευρικότητα που δείχνουν οι αγορές, δήλωσε: “Αναμένουμε περαιτέρω σοκ πριν ηρεμήσει τελικά η κατάσταση. . . παραμένουμε πολύ προσεκτικοί”.

   Ο ίδιος πρόσθεσε ότι η Allianz ανησυχεί επίσης για την “κρίσιμη” κατάσταση στην Ισπανία.

   Η Allianz είναι η μεγαλύτερη ασφαλιστική εταιρία στην Ευρώπη και ένας από τους μεγαλύτερους επενδυτές στις αγορές, καθώς διαχειρίζεται ενεργητικό πάνω από 1,6 τρισ. ευρώ. “Αναμένουμε ακόμη ότι η κρίση χρέους θα υποχωρήσει με αργό ρυθμό στη διάρκεια του έτους, καθώς οι αποφάσεις της ευρωπαϊκής συνόδου κορυφής θα εφαρμόζονται, οι διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις στις υπερχρεωμένες χώρες θα προχωρούν, η εξυγίανση των δημόσιων οικονομικών θα συνεχίζεται και τα μέτρα της ΕΚΤ θα αποδεικνύονται αποτελεσματικά για την αποτροπή μίας πιστωτικής κρίσης” δήλωσε το στέλεχος της Allianz.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Θα ”κλάψει” 395 δις ευρώ η ευρωζώνη εαν βγει η Ελλάδα από το ευρώ

Εκτός ευρώ με ελεγχόμενη υποτίμηση της δραχμής

Μήπως τελικά οι Έλληνες γελάσουν τελευταίοι;

Μερκελ-Ολαντ: η Ελλάδα ανήκει στην Ευρωζώνη

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version