Παρασκευή, 19 Απρ.
20oC Αθήνα

Μίνι τσουνάμι από σπασμένο αγωγό σκότωσε 3χρονο παιδί (VIDEO)

Το νερό παρασύρει τα πάντα στην παραγκούπολη του Ρίο - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΠΟ YOUTUBE
Το νερό παρασύρει τα πάντα στην παραγκούπολη του Ρίο - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΠΟ YOUTUBE

Ένα κοριτσάκι βρήκε τον θάνατο και τουλάχιστον επτά άνθρωποι τραυματίσθηκαν όταν έσπασε μεγάλος αγωγός νερού σε προάστιο του Ρίο ντε Ζανέιρο στη Βραζιλία, προκαλώντας ένα μίνι-τσουνάμι που κατέστρεψε σπίτια.

Η 3χρονη Ιζαμπέλα Σεβέρου ντος Σάντους βρήκε τον θάνατο από πνιγμό, ενώ τουλάχιστον άλλοι επτά τραυματίες είχαν καταμετρηθεί στις 10:30, τοπική ώρα (16:30, ώρα Ελλάδος), σύμφωνα με την Πολιτική Προστασία. «Οκτώ άνθρωποι νοσηλεύθηκαν και ένα κοριτσάκι έχασε τη ζωή του», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ένα στέλεχος της.

«Προσπαθήσαμε να την επαναφέρουμε στη ζωή καθ’ όλη τη διακομιδή της στο νοσοκομείο», δήλωσε ο διοικητής της πυροσβεστικής Σέρζιου Σιμόες στο τηλεοπτικό δίκτυο Γκλόμπου.

Οι εικόνες που μετέδωσαν τα τηλεοπτικά δίκτυα από το προάστιο του Κάμπου Γκράντζι ήταν συγκλονιστικές: ένας… καταρράκτης νερού ξεπηδούσε από τον αγωγό και σαν πραγματικός χείμαρρος παρέσυρε τα πάντα: αυτοκίνητα, κάδους απορριμμάτων και παράγκες. Από τα υπολείμματα όσων παρέσυρε το νερό σχηματίστηκε ένας λοφίσκος.

Πολλά σπίτια πλημμύρισαν, με τη στάθμη των υδάτων να έχει φθάσει σε ορισμένες οδούς έως και τα δύο μέτρα.

Η εταιρεία ύδρευσης Cedae επιβεβαίωσε πως ένας σημαντικός αγωγός μεταφοράς νερού έσπασε. Η παροχή ύδατος και ρεύματος διακόπηκε σε όλο το προάστιο. Οι λόγοι της θραύσης του αγωγού, που σημειώθηκε στις 06:00, τοπική ώρα, στο ύψος του ποταμού Μεντάνια, δεν έχουν γίνει γνωστοί ακόμη.
Αυτοκίνητα, σπίτια... τίποτα δε μπορούσε να αντισταθεί στην ορμή του νερού! - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΠΟ YOUTUBE
Οι πυροσβέστες διέσωσαν με φουσκωτές βάρκες τους κατοίκους, ενώ στην περιοχή έσπευσαν πολλά ασθενοφόρα για να μεταφέρουν τους τραυματίες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

1,5 εκατομμύριο άνθρωποι υποδέχθηκαν τον Πάπα στην Κοπακαμπάνα

Βραζιλία: Επεισόδια και εξουδετέρωση βόμβας κατά την επίσκεψη του Πάπα

Τον σκότωσαν την ώρα που τραγουδούσε! – VIDEO

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε